Мишљења

Зека Поповић: Па шта?

Хвала Богу, Срби су добили  нову језичку подштапалицу?

Шта год да те питају можеш одговорити са… ПА ШТА… и тиме си одговорио и скратио свој одговор у тој мери да више нико не може поново да те пита, да ти постави потпитање или да коментарише твој одговор.

Скоро, пре неки дан, полиција је открила велику плантажу марихуане код Старе Пазове, силне килограме већ припремљене за дистрибуцију…. ПА, ШТА?

Власник је изгледа био умрежен са некима из државног врха па се и на њих сумња да су учествовали у овој марихуанској работи… ПА, ШТА?

Државни тужилац ћути, не оглашава се, правосуђе немо… ПА, ШТА?

Афера Крушик и даље подрива саме темеље државе, институције које су на издисају… ПА, ШТА?

Човек који је покренуо целу аферу, Александар Обрадовић је прво био ухапшен, па у кућном притвору, па га прогласише за непријатеља државе, шпијуном, нерадником. Отпустише га са посла, испљуваше му породицу…. ПА, ШТА?

Ови који су трговали оружјем, иако у сукобу интереса, наставили су да газе по другима. Рачуни и документа о њиховим махинацијама се шире по интернету и новинама, али…ПА, ШТА?

Државни тужилац ћути, не оглашава се, правосуђе немо. Агенција за корупцију тврди да нема прекршаја и да нема сукоба интереса…ПА, ШТА?

Сексуални манијак из околине Ниша, повратник из затвора, отео девојчицу од дванаест година и одвео је у непознатом правцу, има томе већ десетак дана….ПА, ШТА?

Цело село је знало какав је, власт је знала какав је, али никоме није пало на памет да га држи под контролом да не би поновио дело због кога је био у затвору више пута….ПА, ШТА?

После неколико дана мировања полиција је почела да их тражи, па жандармерија, ловци, БИА, јавише да ће се и Војска да се укључи… ПА, ШТА?

Лидер „Двери“, Бошко Обрадовић истакао транспарент у Скупштини на коме је писало да је Председник исти као Мило или нешто слично… ПА, ШТА?

То је много погодило вођу скупштинског клуба СНС-а Александра Мартиновића па је налетео да се физички обрачуна са Бошком Обрадовићем. После, на конференцији за штампу је подробно објаснио колика је његова љубав према шефу СНС. Бошка је назвао фашистом јер само фашиста може да изједначава Мила и Председника…ПА, ШТА?

Јутрос сретнем комшију Сретена, веома узрујан, љут!

Каже, неко обио подрумске просторије, покрали комшијама вредан алат, зимницу и два бицикла.

А, ја одмах… ПА, ШТА?

Он поче да виче, млатара рукама, зацрвенео се, помислим стићи ће га шлог… ПА, ШТА?

Окренем се и одем, јер сам прихватио ПА, ШТА као начин да ме више ништа не занима, као одбрамбени механизам према другоме коме је тешко, ко је у невољи…

ПА, ШТА… мени је лепо!

ИЗВОР- https://stanjestvari.com/