Русија и руске земље

„Зато је пола света вечно обавезна Русији“

Фински блогер шокирао је Фацебоок када је објавио овај чланак:
„ЗАТО ЈЕ ПОЛА СВЕТА ВЕЧНО ОБАВЕЗНА РУСИЈИ “

Да ли питате за резултате руске „агресије“? Они су следећи: половина Европе и део Азије добили су своју државност из руку ове одређене државе.
Подсетимо се ко је тачно:
– Финска 1802. и 1918 .. (до 1802. никада није имала своју државу).
– Летонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
– Естонија 1918. (до 1918. никада није имала своју државу).
– Литванија је обновила државност 1918. године такође захваљујући Русији.
– Пољска је обнављала државу уз помоћ Русије два пута, 1918. и 1944. године. Подела Пољске између СССР-а и Немачке само је кратак период!
– Румунија је рођена као резултат руско-турских ратова, а суверена је постала вољом Русије 1877-1878.
– Молдавија је као држава рођена у оквиру СССР-а.
– Бугарска је ослобођена угњетавања Османског царства и обновила је независност као резултат победе руског оружја у руско-турском рату 1877-1878, чији је ово имао за циљ. Као захвалност, држава Бугарска је учествовала у два светска рата у оквиру антируских коалиција. Сада је Бугарска чланица НАТО-а, а америчке базе се налазе на њеној територији. После 1945. године на њеној територији није било ниједног руског војника …
-Србија као суверена држава такође је рођена као резултат овог рата.
– Азербејџан се као држава први пут обликовао тек као део СССР-а.
– Јерменија је физички сачувана и оживљена као држава само у оквиру СССР-а.
– Грузија је физички сачувана и оживљена као држава захваљујући Руском царству
– Туркменистан никада није имао државност и формирао ју је само као део СССР-а.
– Киргистан никада није имао државност и формирао ју је само као део СССР-а.
– Казахстан никада није имао државност и формирао ју је само као део СССР-а.
– Монголија никада није имала државност и формирала ју је само уз помоћ СССР-а.
– Белорусија и Украјина су такође први пут стекле државност као последица Велике октобарске револуције у републикама СССР-а. И тек 1991. (такође из Русије) добили су пуну независност.

Такође је вредно размотрити улогу Русије и СССР-а у рађању и формирању држава као што су Кина, Вијетнам, Северна Кореја, Индија, Грчка (од Турака га је Русија заузела давне 1821. године), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик итд. …
Таква чудна „агресија“ се историјски испољила код Руса!
Значајним доприносом ове земље, чак је и Швајцарска постигла независност од Француске. Тачније, то је учињено захваљујући Суворову (пре 217 година) и од тада се Швајцарска никада (!) Није борила;
Такође се одржало:
– Ослобођење Аустрије из Трећег рајха 1945. године;
– Ослобођење Чехословачке из Трећег рајха 1945. године;
– Положај Катарине II 1780. године стварањем Лиге оружане неутралности и стварном подршком северноамеричких Сједињених Држава у борби за њихову независност од Британије.
– два пута у последња 2 века, независност коју је Русија поклонила већини европских држава након што је уништила Хитлера и Наполеона;
– Стаљинов став у преговорима са Сједињеним Државама и Енглеском, који је Немачкој пружио прилику да сачува државност након пораза 1945. године;
– став Горбачова, који је омогућио поновно уједињење обе Немачке 1990. године без непотребних проблема;

-совјетска помоћ Египту, након чега је могао да издржи и учврсти своју независност у рату са Израелом, Британијом и Француском 1956-57.
– Интервенција СССР-а 1967, која је зауставила рат између Израела и Египта (заправо спасила Арапе од пораза у два рата 1967-74).
– Одлучујућа улога Уније која је обезбедила Анголи освајање независности 1975. године.

И на крају, главна ствар. Управо је СССР, после победе у Другом светском рату, одиграо кључну улогу у обезбеђивању да већина колонија западне Европе добије независност у процесу глобалне деколонизације коју је покренула Унија.

Читава историја Русије сугерише да је била доследна под било којом моћи и системом у одржавању принципа независности и самоопредељења нација и народа. Она је та која је на сваки могући начин помогла стварању мултиполарног света у било којој ери и у свако доба.

На несрећу, врло често у исто време жртвовала је сопствене интересе, и ако би политика Мајке Русије, макар на делић, била слична британској, сада би пола света било део Руске царске државе Комонвелта Нације, а руски народ би се купао у луксузу, попут шеика Саудијске Арабије, на рачун држава, земаља и њихових главних градова ослобођених од других колонијалиста.

ЗАТО ЈЕ ПОЛОВА СВЕТА ОБАВЕЗНА РУСИЈИ ЗА ТЕМЕЉ ЖИВОТА. И зато сте сви толико криви пред овом великом земљом.

Најбоље сећање и захвалност нашој земљи, СССР-у – велики репост тако да СВИ ОВО знају и памте! Прослеђивање пријатељима !!!

Извор: фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!