Историја

ЗАСТРАШУЈУЋЕ-Албанци су Србима вадили органе а Русе користили као инкубаторе

Према добровољцима из Русије који су дошли на Космет да бране православну браћу, Албанци су приликом вађења органа били посебно окрутни

Трговина људским органима један је од бизниса на којима почива економска привреда на Косову и Метохији, али тамо су забележени и најстрашнији случајеви тог ,,бизниса”.

У документима који су представљени Савету Европе налазе се многобројни докази да је Хашим Тачи главни шеф криминалне организације под називом ,,Дреничка група”, једне од централних структура ОВК и организованог криминала на Космету и у Албанији. Услед одлуке Запада да дипломатски призна Косво, законски је немогуће спровести истрагу о Хашиму Тачију и другим функционерима који уживају међународни имунитет.

Према проценама Карле дел Понте, на трговини органима, одстрањеним живим људима, Тачи је зарадио више од два милиона евра.

“Форензичарски спреј открио је трагове прскања крви по зидовима и подовима једне од соба осим на делу пода без мрља дугом два и широком пола метра. Власник нам је два дана, колико смо боравили у селу понудио разноразна објашњења за крваве мрље. Прво је тврдио да је у тој соби пре неколико година његова жена родила децу, затим је, након што је нам је његова жена открила како су њена деца рођена на другом месту, тврдио да је породица у тој просторији клала животиње за прославу муслиманских празника”, наводи се у књизи Карле дел Понте.

Логор органа

Према трврдњама руског историчара и публицисте Јелене Георгијевне Пономарјове, лидери косовске мафије су по окрутности и цинизму превазишли све трговце органима.

Нису се задовољавали “трансплантационим туризмом” нити су се ограничили на узимање органа од ратних заробљеника, већ су заробљавали стотине цивила, углавном Срба, које су држали у концентрационим логорима, где су чекали свој ред. Притом су сви ти страшни злочини вршени на територијама које су под контролом снага УН и НАТО од јуна 1999. године – навела је између осталог у књизи, “Разбојничка држава: Косово у светској политици” руска историчарка.

Током 1999. заробљеницима су вађени бубрези у кличком центру у Тирани, као и у Универзитетској болници у Скопљу, док се у Хашком трибуналу углавном наводило да је ,,донор непознат”.

– За време рата те установе су коришћене и за лечење рањених бораца ОВК. За узмимање органа користили су се и делови бонлице у граду Бајрам Цури, као и велнес центар при, “Кока-колиној” фабрици у Тирани, затворска психијатријска болница бр. 320 у граду Бурељу и приватна кућа недалеко од Тропоје, такозвана жута кућа. Према подацима српског тужилаштва, људе су држали у руднику Дева, на граници Косова са Албанијом – написала је Јелена Георгијевна Пономарјова.

Крвави зидови

У Бурељ су жртве довожене из неколико концентрационих логора и затвора и за то време је убијено више од 500 људи, а међу њима је било нешто више од 50 Руса, који су завршили као инкубатори органа.

Добровољцима из Русије који су дошли да бране православну браћу, Албанци су с посебним задовољством и окрутношћу вадили органи јер су мислили да Русе нико неће тражити – наводи Пономарјова.

Представници Међународног суда били су у Бурељу још 2003. године и пронашли жуту кућу троспратницу са операционом салом и зидовима испрсканим људском крвљу. Међутим, истрага није покренута.

Извор: srbijadanas.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!