Црква

Зашто тражите подршку и помоћ од Вучићевог папољупца да се спречи Еуропрајд

Фото: politicki.rs

Поводом наводног изненађења што патријарх СПЦ не реагује на најављену седмодневну промоцију хомосексуализма у Србији и наивних покушаја да се од истог добија подршка и помоћ да се то спречи, подсећамо на наш текст који смо објавили поводом избора Порфирија за патријарха. Такође указујемо да без договора са Порфиријом, сатанисти који организују Еуропрајд не би могли да планирају и обилазак наших светиња, манастира Крушедол, цркава и богословије у С. Карловцима. Светосавска се Србија пробудила и побунила кроз Богом благословене литије, немојмо дозволити да нас издајници Бога и рода, екуменисти у СПЦ заведу за Голеш планину.

Вучић изабрао патријарха СПЦ, папољупца Порфирија

“Јер се увукоше неки безбожни људи, који су давно одређени на ово суђење,  и Бога нашега благодат претварају у нечистоту, и јединога господара Бога и  Господа нашега Исуса Христа одричу се.“(Јуда 1-4)

Екумениста и евроунијата

Да после нечег лошег може да уследи нешто још горе, потврђује избор новог патријарха у СПЦ. Као наследник отвореног екуменисте, пацифисте и пре свега послушника евроунујатске колонијалне управе, Иринеја Гавриловића, за првојерарха Светосавске цркве наметнут је отворени папољубац, послушник Запада, прихватљив за све власти, потоњи митрополит загребачко-љубљански Порфирије Перић.

Ковиљски монах Порфирије, захваљујући свом духовном оцу, кардиналу у СПЦ, Иринеју Буловић (који се за све пита), имао је блиставу каријеру. Прво је Иринеј омогућио Порфирију да 1999.г. постане епископ, а по доласку ДОС-оваца на власт, њих двојица постају главни протагонисти стварања издајничког савеза екумениста у СПЦ и евроунијатске колонијалне управе. Колико се ценила лојалност Порфирија, потврђује и то што је прво ушао у савет Републичке Радиодифузне агенције (2005-2014), а затим је постао и њен председник (2008-2014). РРА или данас РЕМ (Регулаторно тело за електронске медије) служи за наметање погубних ставова палог Запада и њихових послушника у виду колонијалне управе у Београду. Да је Порфирије епископ модерних погледа на свет и миљеник Запада, говори и податак да је у име РРА и ишао у престоницу греха, Лас Вегас. Питање да ли се у граду забаве, блуда и коцке где је провео скоро две недеље, Порфирије понашао монашки или овоземаљски.

Порфирије се плаши короне, а не Бога

Као награду за послушност и, пре свега, напредна схватања црквеног живота, због његове неизмерне екуменске љубави, постаје митрополит загребачко-љубљански (2014). У име те лажне љубави, био је члан Мешовите православне-католичке комисије која је имала за циљ да омогући папи да злочинца “кардинала смрти“ Степинца прогласи свецем, тако што ће Србе уверити да Степинац није благословио усташке злочине, већ да је имао екуменску љубав. Најбољи пример послушности архијеретику папи, јесте изјава митрополита загребачко-љубљанског Порфирија приликом дочека земних остатака јеретика и идеолога усташтва, “хрватског свеца“: “Свети Леополд Богдан Мандић је у љубави и смирености према Кристу чезнуо за јединством свих хришћана за које је молио и на којему је радио, што није ништа друго него испуњење Христових ријечи да сви буду једно. Зато је његов долазак управо у ово вријеме велики благослов за све нас, јер то његово путујуће, невидљиво мистично искуство сигурно утиче на све људе који га поштују.“ Без имало стида, отворено је показао коме служи пољубивши крваву руку папе Франциска.

Зашто је поред толико послушника са митром на глави, Вучић изабрао баш Порфирија, одлично је објашњено у чланку “АНАЛИЗА ПРЕОКРЕТА: Зашто је Порфирије Перић Вучићев фаворит за патријаршијски трон?“(1)

Навешћемо неке делове из поменутог чланка:

“Осим што и сам лично лобира позивајући владике или одлазећи им лично у посету, у кампањи учествује и Никола Селаковић његов некадашњи генерални секретар, а сада министар. Селаковић има утицај на патријарховог секретара Дејана Накића који директно управља огромним новцем, а задужен је и за контате са државним органима око вишемилионских уплата Владе Србије.

Вучић се определио да сву своју енергију усмери ка избору Порфирија за Патријарха из неколико разлога:

-Митрополит загребачко-љубљански Порфирија је Вучићев блиски породични пријатељ по мајци из Бечеја. Ангелина је тамо рођена као и Порфирије(наводно су и даљи рођаци али би то морало да се истражи)

-Цела Српска радикална странка је знала да Вучић годинама одлази у Ковиљ код Порфирија на исповест. Четири месеца после убиства Ћурувије је ишао у Ковиљ код Порфирија да залечи ране од медијских написа да је умешан у атентат. Порфирије зна неке његове интимне тајне и дубоко су повезани

-Порфирије је особа који нема проблем да учествује у махинацијама, као председник Радио дифузне агенције за електронске медије РЕМ помогао је да Б92 и Прва добију дозволу да их законски може поседовати исти власник. У Ковиљу су га редовно посећивали грчки власник Тео Кирјаку и тадашња директорка ТВ Прва Мања Грчић носећи многобројне “донације”. Кирјаку је своје телевизије у договору са Вучићем продао СНС функционерима из Ниша којима је Телеком исплатио 190 милиона евра за Коперникус. У РЕМ је Порфирије имао и високу плату и нема података да је нешто донирао у хуманитарне сврхе

-Највећи повереник Порфиријев у СПЦ је секретар покојног Патријарха Накић. Он је у договору са властима отворио рачун СПЦ у Алта банци (бивша Јубмес банка) који су купили власници мењачнице. Такође СПЦ сав новац који добија у кешу у девизама мења у мењачницама Алта. Иначе Накићев повереник је Стефан Шарић (Селаковићев духовник као и Цеце Ражнатовић) који је недавно оптужен у српским медијима за отмицу.

Порфирије даје подршку лезбејки

-О блискости Порфирија са властима у Србији показатељ су и редовна гостовања на ТВ Пинк, који је познат по својој скандалозној уређивачкој политици која промовише у ријалитима сваки могући неморал.“

Речи Светог Теофана Затворника најбоље описују данашње време: “Тада, и ако ће се име хришћанско чути посвуда, и ако ће посвуда бити дивних храмова и црквених богослужења, све ће то бити – само привид, а изнутра биће право одступништво“.

Данас само духовни слепац не види да Срби од блаженопочившег патријарха Павла немају Патријарха, и да је изнад СПЦ отвор који је све већи и кроз који одлази благодат Божија. Као озонски омотач, који штити земљу од штетних компоненти Сунчевог зрачења, тако нас и Божија благодат штити од штетних сатанских зрачења. Због оштећеног озонског омотача Земља доживљава тешке промене, односно све тежи су услови за опстанак човека, а због “отвора“ изнад СПЦ, који је из дана у дан све већи, и из кроз који одлази Божија благодат, народ Србски све више у грех пада и у пропаст тоне.

СПЦ, која je очувала у Србском народу кандило вере и пламен родољубља, данас “патријарх“ Порфирије са осталим архијерејима екуменистима воде на пут пропасти, односно у току је процес у којем се СПЦ претвара из Цркве Божије у проклету синагогу сатанину, која ће примити прво папу као претечу, а затим и самог антихриста. Уместо да воде народ повратку Господу Исусу Христу и Светом Сави, они хоће да Богочовека Христа, тј. Цркву прилагоде грешном и палом данашњем човеку, тврдећи да ће они успети да сједине светлост са тамом, Бога са мамоном, Цркву са свејересју екуменизма: “Јер не познајући правде Божије и гледајући да своју правду утврде не покоравају се правди Божијој“ (Рим.11-3).

Многи су разочарани, а неки су пали у очајање и изгубили су наду због тешког времена у коме се налази наш народ и наша Православна Црква. Неразумни уразумите се, успавани пробудите се, наивни уозбиљите се и пали подигните се, уместо што очекујете покајање екумениста у СПЦ, и што следите и помињете оне које не следе Господа Исуса Христа, послушајте глас воље Божије, глас блаженопочившег владике Артемија, који је сачувао део СПЦ од свејереси екуменизма у виду Епархије рашко призренске у егзилу: “…Ми смо сабрани овде у име Господа Исуса Христа и исповедамо веру коју смо примили од Светих Апостола, Светих отаца, Светих Васељенских Сабора, преко Светога Саве и краља Милутина, Светога владике Николаја и Светог Јустина Ћелијског. Ето ми смо на томе путу и на томе путу треба да останемо без обзира на све нападе и све критике, на све лажи које се износе против нас. Треба да будемо сигурни да је ово тај пут, пут спасења, пут праве вере, пут који води у живот вечни, ради чега смо и створени од Бога и послати у овај свет овде…“.

Уредништво Борба за истину

(1) https://preokret.info/index.php/2021/02/10/analiza-preokreta-zasto-porfirije-peric-vucicev-favorit-za-patrijarsijski-tron/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!