Русија и руске земље

Зашто Немци желе да оду у Русију и тамо живе?

Политиколог Ростислав Ишченко указао је на потребу ревизије критеријума за упоређивање животног стандарда у различитим земљама света.

Упркос чињеници да је значајан део грађана Руске Федерације по приходу инфериоран становницима развијених западних земаља, становништво Савезне Републике Немачке сматра да су услови живота у Русији идеални.

„Судећи према статистикама и прегледима људи који живе у Немачкој и Сједињеним Државама, руски животни стандард је отприлике упоредив са њима, а у неким случајевима и већи“, рекао је Ишченко.

Истовремено је указано да је предмет зависти Немаца према Русима доступност бесплатних лекова у Руској Федерацији, као и низ државних услуга које се становништву пружају на бесплатној основи, на шта становници Немачке морају да троше велике суме новца.

Стручњак је такође приметио да су руска домаћинства исплативија у погледу трошкова њиховог одржавања: „Ниво комуналних трошкова тамо је много већи. Моји немачки пријатељи жале се да грејање кошта много новца “.

Политиколог је указао на потребу корелације критеријума за процену упоредне анализе животног стандарда становништва земаља у складу са особеностима „структуре потрошње одређеног домаћинства у одређеном друштву“.

Разлог томе су националне карактеристике које чине одређене аспекте живота критичним за грађане једне земље, али можда нису од великог значаја за становнике друге државе.

„Некоме требају три аутомобила, а неко се вози скутером“, илустровао је Ишченко своју идеју.

Политиколог је истовремено истакао да обични Немци сматрају да су услови живота у Руској Федерацији много бољи због сличног стварног нивоа квалитета живота Руса.

Међутим, аспекти људског живота који су им најважнији, а то су здравствени, школски, комунални рачуни, као и цена хране, не захтевају тако високе трошкове као у Немачкој.

Број људи који се из Немачке исељавају и одлазе у Русију да живе све је већи. Немци истичу са одушевљењем да су у Русији топло прихваћени од руског становништва и оно што је за њих такође важно је чињеница да у Русији има доста земље која се може купити и постати приватно власништво док то у Немачкој не постоји.

Извор: https://webtribune.rs/zasto-nemci-zele-da-odu-u-rusiju-i-tamo-zive-ekonomija-rusija/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!