Мишљења

Зашто мој супруг бојкотује шампионат у Катару?

Фото: MN Press/Marko Metlaš, Tanjug/AP, Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

“Ха, ха … баш се добро осећам… слободно… брига ме за почетак утакмица, брига ме за резулатате… “- тако говори мој супруг, рођен у Бразилу од мајке Србкиње из БиХ и оца Србa пореклом из Битоле, са славом Ђурђевдана. 

Не могу да верујем својим очима, па испитујем, гребуцкам с питањцима да видим каква је то изненадна  мотивација мог Човека који углавном није промашивао важније мечеве. Као и већину жена, фудбал ни мене никада није интересовao, па сам се стално чудила, како тај Y-хромозом делује на перцепцију  мушкарца и зашто је њима таква бесмислена игра толико важна па стављају милијарде на терене и луде због овог или оног шута. 

С неверицом, слушам га, пажљиво, како једном нашем Србину објашњава, зашто неће да гледа шампонат 2022.:

“Ма… бојкотујем Светски фудбалски шампионат… не гледам ништа из Катара…  јер је убијено шест хиљада радника при конструкцији инсталација a породице преминулих нису добиле нити одштету, нити било коју помоћ од једне од најбогатијих  нација света која је потрошила на ову забаву 200 милијарди долара… a могла je и успут, за добијање игара да купи француске авионе Rafela од Саркозија… тог истог који је Гадафију захвалио за паре којима је победио на изборима тако што га је бомбардовао… а кад је Пари Сан Жерман финанцијски пропао, qatarski шеици су дошли да “помогну“ својим доларима; купили су најскупљег играча, Neymar-a. а после и Mesi-ја – клуб је спашен, авиони купљени… за све то су имали паре а за раднике нису… сад да гледам њихов циркус из Qatar-a ?… баш нећу “- тако је, очигледно у чисто срБском инату,  љутито образложио свој став мој супруг.  A, и наш Јагодинац остаде без текста на другој страни Ватсапа. 

“… хајде нађи неки спорт где нема  манипулација и корупције… “- рече пријатељ после дуже паузе.

“Знам, знам… Ал’ људско право да човек може да живи од своје плате и храни децу – то се не брани нигде у свету, јер не постоји као право! A’ да један играч легално добије 250 милиона за дрибљање лопте — e, то смо ми. сви дозволили с учествовањем у том апсурдитету!  Ма, нико никада не би смео не-продуктивним, не-ставараличким играријама толике паре да грће док се гладан бразилски народ опија безвредном победом, баш онако како су то Римљани пре две хиљаде година саветовали : с играма и хлебом, ћутаће народ, на све неправде и манипулација… Кад су Бразилци 2014. организовали шампионат, онда је ФИФА тражила од њих да конструишу 5 стадиона – направили су 8. У Наталу, на северу, на једном стадиону су одигране три утакмице и сада све пропада jep нико не треба ове грађевине… а народ гладује, мафија просперира… Многи политичари су напунили џепове док најсиромашнији и данас плаћају…  највећи број такси на свету, плаћају управо Бразилци. Е, сад, ће као фудбал да их обрадује и спасе? Мало сутра – кад спорт буде спорт а не мафијашко гнездо где се обрћу милијарде… кад промене све, апсолутно све  – e, онда ћу гледати.“

Отац моје деце је свој став и јавно објавио на друштвеним мрежама. На моје изненађење, није било негативних коментара – напротив. Један школски друг, данас лекар у Сао Паолу, му је честитао за храброст. Али, нико није рекао – и ја ћу бојковати. Уместо десетак уобичајених  коментара – сада влада тишина… или се нема времена за комуникацијy или се ћути, због шокантне одлуке, која према Радио BG 1 “није цивилозавана “ — јер, према мишљењу наших спортских новинара, “сав цивилизован свет се бави Катаром!

Кад је објавио једној нашој зачуђеној ћерки да бојкотује све мечеве, додао је: “Карл Маркс је погрешио кад је рекао да је религија, опиум за народ – фудбал је опиум“ 

Иако се слажем са свим што он изјавјује, нисам могла да кажем да нећу гледати мeч Србија – Брaзил. Признала сам своју слабост и радозналост, па сам провела два сата пред екраном, у навијачкоj еуфорији, шаљући светлост, и позитивну енергију нашем тиму. После сaм се и љутила на тренера који као није знао у каквом су стању играчи које је ставио на тeрен, па је тек открио при мечу како су неподобни! Kао да му није управо функција да добро изабере представнике Србије. Имао је најбољи избор целе планете пред собом –  оне који су већ постали шампиони света у фудбалу у Новом Зеланду – и то недавно – у омладинској категорији! Али, није се досетио где су наши извори? Није знао? Пустио младе да играју само задњих 10 минута кад је већ било 2:0 за Бразилце —чисти безобразлук! Шта ће повређеном играчу моја послата енергија с дугог краја света – он не може ништа с тим – превара, превара… Осећала сам се преварена од стране тренера и целе екипе.
Ипак је то највећа прича овог фудбалског шампионата – то, да тренер као не зна у каквом су стању играчи и да их неспоcoбне ставља пред цео свет да нас представљају… па да непрестано враћају лопту ка сопственом голмaну, без да и помисле да иду напред! Иста је то прича, као кад тренер наше кошаркашке екипе склони Јокића с терена у задњих десет минута и пусти противника да наc порази! Да, то је прича !

Сматрам да су сви ти тренери купљени / продани и да раде против нас као и илегитиман “председник“ који је административно одсекао КиМ у задњим изборима и тако опечатио сопствену нелегитимност. Не верујем чак ни у резултате игара – све је намештено! Кладионице диригују ко ће губити, ко добијати! А не би ме чудило и да сâм АV тражи од тренера да наместе пораз како Срби не би случајно помислили да су јаки, јер нам се годинама бесрамно руга у истом стилу. Не верујем ни да су судије судије, ни да су посланици посланици, ни да су полицајци полицајци, ни да је војска војска… све је то постала бедна продана мафија у чије игре се не улази! 

3аслепљени фудбалом Срби ћуте и не виде да је AV предао и таблице шиптарима,  користећи хипнотисаност народа безвредном игром ногу. Десет година константне  издаје наших интереса су постали видљиви – треба сад опити и заслепити народ и то било како: алкохолом, немаштином, страхом од рата, болести… “Курти је управо себи дао ауто-гол кад је прихватио ову другу верзију договора“ уверава нас подли политичар SP-e, који не каже да су Срби предали и таблице као и цео србски систем на Косову (када је као било 5:0 за нас) а и Газиводе! У реалности, Курти је управо добио све битке! Кажу нам да нам је држава у одличном стању а узимају кредите да отплате дугове као пропалице и бедници – и лажу нас даље : кажу, осигурали смо енергетско снадбевање а направише од нас увознике струје, без плана за соларну енергију, без … увозимо из Азербејџана, муслиманске непријатељске земље. Кажу нам да стојимо тако супер, да су нас чак примили у Организацију за Глобално развијање артефицијалне интелигенције   ( https://gpai.ai) иако су оснивачи ове топ-криминалне групе управо Тrudeau и Маcron, најбољи ученици Klaussa Schwab-a  чији је мозак израелски психопата Harari: https://borbazaistinu.rs/resetovanje-sveta-po-sotonskim-principima-antihrista/ ! 

Ова организација нас води директно у сотонски свет који прва лезбејка и премијерка Србије управо пропагарира. Елита користи игре у Катару да одради прљаве послове иза наших леђа – зато сад треба нарочито отворити очи, не дати дозволе Рио Тинту који је као протеран пред изборе а после избора дозвољен… и скинути владу, пре него што она нас уништи: https://borbazaistinu.rs/jasmina-vucic-peev-mars-za-australiju-aut-rio-tinto/

“… Ха, ха … издржао сам већ једну недељу бојкота…“  рачуна мој супруг. Изгледа да му ипак није баш тако лако али заиста строго држи своју реч — недељни увод у шампионат, није гледао. Мења програм чим се фудбалски терен појави на екрану. Моли ме да променим станице кад почну о футбалу на радиу или телевизији. Не могу да верујем  шта постаде мој Бразилац – он који зна напамет све светске шампионате и резултате и који препричава нашој многобројној деци како је 1970. године као једини Бразилац у једном италијанском хотелу, на путу за Сарајево, гледао финале шампионата.. и завршио сам пред екраном, јер су Италијани одлазили а он није смео ни да каже одакле је – тад су Бразилци завршили с 4 према 1! 

Подсећа ме : “… и Срби који су радили за Сочи, исто су прошли… Ниси ваљда заборавила… то су све мафијашка посла…“ Да, знам ја то. Kад помислим само како нас владајућа елита види, како нас опија и вара… Какве методе користи да нас обесxрабри, понизи, ослаби, превари, опљачка…  Како замењује тезе – уместо да се боримо за БЕСПЛАТНО ПРАВО НА ХРАНУ, КРОВ, ОБРАЗОВАЊЕ, ЗДРАСТВО… што су права људска права, ми треба да се боримо за ЛБГТ права у једној земљи где жене имају туторе као деца, где не могу да живе слободно од сотонских муслиманских заповести којe дозвољавају да се девојчица од 5 година “удаје“ – то нико није изнео на светлост дана у многобројни западним медијима који су критиковали инсталације за климатизацију и недостатак респекта за сопствене перверзије! Нико није споменуо права права радника, породице, деце… О томе ћуте! И фали им пиво!? https://borbazaistinu.rs/opijanje-naroda-po-antickom-robovlasnickom-receptu/

Знам да мој супруг има право. Морали би сви да ископчамо и телевизоре и радие и све гласове који нас манипулишу – па да заврнемо рукаве и стварамо неки бољи свет у коме ће спорт бити заиста игра, без долара у позадини… где ће свако дете имати органску храну у изобиљу, хигијенске услове за живот, кров над главом, бесплатно образовање… Где мајке могу бити мајке и даровати не само живот већ све што је потребно за осмишљен, прав и здрав живот.

https://ћирилица-скц.срб/о-видовдану-др-мед-јасмина-вучић-пеев/

“Нека борба буде непрестана“

Др мед Јасмина Вучић Пеев 

у срБској 7531. години, у груденy 28-ог

С благословом

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!