Свет

Зашто је СЗО корумпирана, нездрава организација

“TrustWHO”(Верујте СЗО), документарни филм у продукцији Lilian Franck, открива тајне утицаје који контролишу Светску здравствену организацију, на опасност по јавно здравље.

Били Гејтс је финансијер СЗО број 1, који доприноси вишегодишњем буџету СЗО од 4,84 милијарди долара, више него било која влада држава чланица.

Фармацеутске компаније су раније утицале на проглашење пандемије Светске здравствене организације 2009. године; стручњаци су касније назвали свињски грип “лажном пандемијом” коју је покренула Big Pharma, која је затим уновчила здравствену патњу.

СЗО је јако веран Кини, а њена истрага о пореклу КОВИДА-19 била је „лажна“ истрага од почетка.

Чак и пре пандемије КОВИД-19, СЗО је објавила саопштење да је водила разговоре с Facebookom како би се „осигурало да људи имају приступ веродостојним подацима о вакцинама и смањило ширење неистине“.

Историја СЗО јасно показује њену верност Big Pharma и другим индустријама, укључујући умањивање здравствених последица узрокованих нуклеарном катастрофом у Чернобилу 1986. и сарадњу са опиоидним дивом Purdue.

С обзиром на снажне и трајне доказе да је СЗО у великој мери под утицајем и контролисана од стране ове индустрије, потребно је озбиљно преиспитати њену корисност као чувара јавног здравља.

“Trust WHO”, документарни филм у продукцији Lilian Franck, открива тајне утицаје који контролишу Светску здравствену организацију (СЗО) – и то од самог почетка. Основана је 1948. године од стране 61 државе чланице чији су доприноси првобитно финансирали организацију, али индустрија се брзо инфилтрирала у СЗО.

Од велике дуванске до нуклеарне индустрије и индустрије лекова, индустрија је историјски диктирала глобалну агенду СЗО и наставља то чинити и данас, стављајући профит и моћ испред јавног здравља.

Били Гејтс је финансијер број 1 СЗО

У априлу 2020. Доналд Трамп je суспендовао америчко финансирање СЗО, док је администрација провела ревизију његове „улоге у озбиљно лошем управљању и прикривању ширења коронавируса“.  Ово је јасно гурнуло Фондацију Bill & Melinda Gates на прво место финансијера СЗО. Након избора, председник Џо Бајден поништио је одлуку Трампове администрације, враћајући америчка средства у СЗО.

Међутим, Били Гејтс je и даље финансијер број 1, који доприноси вишегодишњем буџету СЗО од 4,84 милијарди долара, више него било која влада држава чланица. Као што је откривено у предштампарском примерку који сам добио од “Vax-Unvax”, нове књиге Роберта Ф. Кенедија Јр., која ће бити објављена у новембру 2021. године: “Gates је стратешки искористио свој новац да зарази међународне агенције за помоћ својим искривљеним приоритетима самопослуживања. САД су историјски биле највећи директни донатори СЗО.”

Међутим, Били Гејтс доприноси СЗО на више начина, укључујући Фондацију Bill & Melinda Gates као и GAVI, коју је Гејст Фондација основала у партнерству са СЗО, Светском банком и разним произвођачима вакцина.

Од 2018. године, кумулативни доприноси Гејтс Фондације и GAVI учинили су Гејтса незваничним главним спонзором СЗО, чак и прије него што је Трампова администрација 2020. године одлучила смањити своју подршку организацији. У ствари, Гејтс даје толико тога да је Politico написао врло критичан чланак о његовом непримереном финанцијском утицају на пословање СЗО 2017. године, за који је Politico рекао да агенција троши:

„Несразмеран износ његових ресурса на пројектима са мерљивим исходима које Гејтс преферира … Његов утицај забрињава невладине организације и академике. Неки здравствени заговорници страхују да би, будући да новац Гејтс Фондације долази од улагања у велике послове, могао послужити као тројански коњ за корпоративне интересе како би поткопао улогу СЗО у постављању стандарда и обликовању здравствене политике.”

Осим тога, Гејтс “такође усмерава финансирање СЗО путем SAGE (Стратешке саветодавне групе стручњака) и UNICEF и Rotary International чиме су његови укупни доприноси прешли милијарду долара”, објашњава Кенеди у књизи, додајући да ове донације које се одбијају од пореза Гејтсу дају и утицај и контролу над међународном здравственом политиком, “коју у великој мери усмерава да служи интересу профита својих фармацеутских партнера.”

Као што је наведено у представљеном филму, СЗО је приликом свог оснивања могла одлучити како ће расподелити своје доприносе. Сада је 70 % њеног буџета везано за одређене пројекте, земље или регионе, које диктирају финансијери. Као такви, Гејтсови приоритети су окосница СЗО, и није случајност што је за СЗО рекао: „Наши приоритети, ваши су приоритети“.

“Гејтсова опсесија вакцином одвратила је улагања СЗО на смањења сиромаштва, исхрану и чисте воде како би вакцина преузела своју водећу меру јавног здравља. И Гејтс се не боји искористити своју величину”, према Кенедијевој књизи. “Сам обим финансијских доприноса његове фондације учинио је Била Гејтса незваничним – и неизабраним – лидером СЗО.”

Pharma и СЗО уновчавају чекове у претходним пандемијама

Током пандемије H1N1 (свињски грип) 2009. године, склопљени су тајни уговори између Немачке, Велике Британије, Италије и Француске с фармацеутском индустријом пре почетка пандемије H1N1, у којима је било наведено да ће купити вакцине против грипа H1N1 – али само ако је пандемију нивоа 6 прогласила СЗО.

Документарни филм “TrustWHO” приказује како шест недеља пре проглашења пандемије нико у СЗО није био забринут због вируса, али су медији ипак претеривали око опасности. Затим, у месецу пре пандемије H1N1 2009. године, СЗО је променила службену дефиницију пандемије, уклонивши критеријуме озбиљности и високог морталитета и оставивши дефиницију пандемије као „светске епидемије болести“.

Ова промена дефиниције омогућила је СЗО да свињски грип прогласи пандемијом након што је само 144 људи умрло од инфекције у целом свету. Године 2010. др. Wolfgang Wodarg, тадашњи шеф здравства у Већу Европе, оптужио је фармацеутске компаније да су утицале на проглашење пандемије СЗО, називајући свињски грип “лажном пандемијом” коју је покренула Big Pharma, која је уновчила здравствено застрашивање.

Према Wodargu, пандемија свињског грипа била је “један од највећих медицинских скандала века”. У истрази о лажирању пандемије СЗО и Big Pharma, istraga je pokazala: „Како би промовисали своје патентиране лекове и вакцине против грипа, фармацеутске компаније утицале су на научнике и службене агенције одговорне за стандарде јавног здравства да алармирају владе широм света и натерају их да разбацују ограничене здравствене ресурсе због неефикасних стратегија вакцина и непотребно излажу милионе здравих људи ризику од непознате количине нуспојава недовољно тестираних вакцина.”

Док су владе завршиле са залихама вакцина које никада неће бити употребљене, многи од оних који су примили вакцину против свињског грипа H1N1 патили су од штетних последица, укључујући Guillian-Barreov синдром, нарколепсију, катаплексију и друге облике оштећења мозга.

Прикривање порекла

СЗО истрага о пореклу КОВИДА-19 такође је од почетка била “лажна” истрага. Кини је било дозвољено да одабере чланове истраживачког тима СЗО, који је укључивао и др Peter Daszaka, који је у блиским професионалним везама са Институтом за вирусологију у Вухану (WIV).

Укључивањем Dazsaka у овај тим дословно је гарантовано одбацивање теорије о пореклу из лабораторија, а у марту 2021. године СЗО је WIV и још две лабораторије 4. степена биолошке сигурности у Вухану у Кини ослободио од прекршаја, рекавши да те лабораторије немају никакве везе с избијањем Ковида–19.

Тек након реакције, укључујући отворено писмо које је потписало 26 научника захтевајући потпуну и неограничену форензичку истрагу о пореклу пандемије, СЗО је ушла у начин контроле штете, а генерални директор Tedros Adhanom Ghebreyesus и 13 других светских челника придружили су се америчкој влади изражавајући „ фрустрацију нивоом приступа који је Кина одобрила међународној мисији у Вухану.”

Неколико важних тачака – Гејтс је изабрао Ghebreyesusa за генералног директора СЗО, не због његових квалификација – Тедрос нема медицинску диплому али има искуство које укључује оптужбе за кршење људских права – већ због његове лојалности према Гејтсу, опет према Кенедијевој књизи.

Надаље, оданост СЗО према Кини осигурана је годинама раније, када је Кина обезбедила гласове за СЗО, како би СЗО била сигурна да ће њени кандидати постати генерални директори. Истрага Sunday Timesa такође је открила да је независност СЗО озбиљно угрожена и да су њене блиске везе с Кином допустиле ширење вируса КОВИД-19 у првим данима пандемије, прикривајући истрагу о његовом пореклу. Према Sunday Timesu:

“Вођство СЗО дало је приоритет кинеским економским интересима уместо заустављању ширења вируса када се Ковид-19 први пут појавио. Кина је извршила потпуну контролу над истрагом Светске здравствене организације о пореклу Ковида-19, именовавши своје изабране стручњаке и преговарајући о скривеном споразуму како би се разрешио мандат.”

Кинеске везе са СЗО имале су “одлучујућу улогу” у пандемији

28. јануара 2020., четири недеље након што је Тајван упозорио СЗО да се мистериозна респираторна болест шири Кином, СЗО још није ништа подузела и наставила је хвалити Кину.

Тедрос је чак похвалио Кину због транспарентности и рекао да је кинески председник “показао” ретко вођство “и заслужио” захвалност и поштовање “што је деловао како би обуздао епидемију у епицентру”, објавио је Sunday Times. “Ови” изванредни кораци “спречили су даљње ширење вируса и зато је, рекао је, било само” неколико случајева преноса с човека на човека изван Кине, које врло помно пратимо.“

У разговору за Sunday Times, професор Richard Ebright са Waksman Института за микробиологију Универзитета Rutgers u New Jerseyju рекао је да је та блиска веза на крају усмерила ток пандемије:

„Не само да је имала улогу; имала је одлучујућу улогу. То је била једина мотивација. Није било научних, медицинских или политичких оправдања за став који је СЗО заузела у јануару и фебруару 2020. То је у потпуности засновано на одржавању задовољавајућих веза с кинеском владом.

Тако је на сваком кораку СЗО промовисала став који је тражила кинеска влада. СЗО се активно опирала и ометала напоре других држава да спроведу строге граничне контроле које су могле ограничити ширење или чак ограничити ширење епидемије.

Немогуће ми је веровати да су званичници у Женеви, који су давали те изјаве, веровали да су те изјаве у складу с чињеницама које су им биле на располагању у време давања изјава. Тешко је не видети да је директно поријекло тога подршка кинеске владе у избору Тедроса за генералног директора.

Ово је био изузетно висок поврат кинеске инвестиције са релативно малим износима који су уложени у подршку његовом избору. Кинеској влади се то у великој мери исплатило.”

Корупција СЗО води дубоко

Чак и пре пандемије, СЗО је објавила изјаву да је разговарала с Facebookom како би “осигурала да људи могу приступити веродостојним информацијама о вакцинама и смањили ширење неистине”.  На првом Светском здравственом самиту о вакцинацији, који је одржан у Бриселу у септембру 2019. године, Jason Hirsch, менаџер јавне политике Facebooka, алудирао је на цензуру и медијске манипулације које следе:

“Прва ствар коју радимо је смањење дистрибуције дезинформација о вакцинацији, а друга ствар коју радимо је повећање изложености веродостојном, јеродавном садржају о вакцинисању.”

Уместо да јавно здравље стави на прво место, попут настојања за сигурносним студијама о вакцинацији, историја СЗО јасно илуструје њену верност према Big Pharma и другим индустријама. СЗО је, на пример, умањила здравствене последице узроковане нуклеарном катастрофом у Чернобилу 1986. године, наводећи да је само 50 смртних случајева директно узроковано инцидентом и да је “укупно до 4.000 људи могло на крају умрети од изложености радијацији” од катастрофе.

СЗО је 1959. године потписала споразум с Међународном агенцијом за атомску енергију (IAEA), која “промовише мирну употребу атомске енергије”, чиме је постала подређена агенцији у вези с јонизирајућим зрачењем.

Критикован је и одговор СЗО на радијациону катастрофу у Фукушими 2011. године, са доказима о прикривању на високом нивоу. СЗО је још једном умањила ризике, наводећи да су „предвиђени ризици ниски и да се не очекује приметно повећање стопе рака изнад почетних стопа“.

СЗО је такође примила више од 1,6 милиона долара од опиоидног гиганта Purdue од 1999. до 2010. године и користила је опиоидне податке које подржава индустрија да би их уврстила у своје службене смернице о опиоидима. Према Савезу за заштиту људских истраживања, сарадња СЗО с Purdue довела је до проширене употребе опијата и глобалне зависности.

Због прихватања приватног новца, преглед у часопису Journal of Integrative Medicine & Therapy отишао је толико далеко да је рекао да је корупција СЗО “највећа претња светском јавном здрављу нашег времена”, посебно што се односи на СЗО препоруке за лекове – укључујући и “листу есенцијалних лекова” – за коју верује да је пристрасна и непоуздана.

С обзиром на снажне и трајне доказе да је СЗО у великој мери сукобљена и контролисана од стране индустрије, потребно је озбиљно преиспитати њену корисност као чувара јавног здравља.

Аутор: З. Милић

Ћирилизовано од стране уредништва Борба за истину

Извор: Логично.ком

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!