Свет

Зашто је најугледнији јеврејски рабин забранио „својима“ да се тестирају на корона вирус

Марија Андрејевна МоновеноваУсред другог таласа…

Rabbi Chaim Kanievsky prays at the Western Wall in Jerusalem’s Old CIty, during the Jewish holiday of Pesach. April 12, 2017. Photo by Shlomi Cohen/FLASH90 *** Local Caption *** הרב חיים קניבסקי בכותל המערבי

Израел је једна од првих земаља која је одлучила да се поново врати строгим карантинским мерама. Од петка, Израелцима је забрањено напуштање домова без оправданог разлога. Барови, кафићи и окупљања у групама су забрањени. Најмање на три недеље. Почетак карантина поклопио се са прославом јеврејске Нове године. Први пут после 60 година чак ће и Велика синагога у Јерусалиму бити затворена на тај дан.           Главни удар коронавируса у Израелу погодио је школе. Већ уочи празника појавили су се извештаји о зарази COVID-19 неколико десетина ученика Јеврејске гимназије у Јерусалиму, а затим су почеле да пристижу информације о случајевима оболевања деце у школама Холона, Ашдода, Хадере… Као резултат, и болесни и они који су били са њима у непосредном контакту, послати су у карантин, а укупан број таквих ђака и наставника за два дана премашио је 10.000.

У позадини ових догађаја, одлука израелског министра здравља да промени политику тестирања на COVID-19 остала је готово непримећена. Сада су прво постали обавезни у свим старачким домовима и социјалним стамбеним комплексима изграђеним на принципу хостела; друго, апсолутно сви који су чак и у краткотрајном (преко 15 минута) контакту са болесном особом, без обзира на то да ли има симптоме коронавирусне инфекције, морају обавезно да прођу анализу (!); и треће, свако може добровољно да се подвргне таквом тесту – за то је довољно да контактира породичног лекара и добије његову препоруку. Извештава се да израелски здравствени систем данас може лако да спроведе и обради више од 15.000 тестова на коронавирус дневно.

Али најзанимљивија вест у целој овој причи била је да је пре неки дан, главни ауторитет у свету ортодоксних Јевреја, рабин Хаим Каниевски, наложио да јешиве (верске богословије) за мушкарце треба да избегавају тестирање на коронавирус. Према рабину, то је зато што би резултати испитивања могли хиљаде проучаваоца Библије послати у карантин, што он сматра губљењем времена. „Наши ученици треба да проучавају Тору дању и ноћу. Проучавање Торе је централна заповест у јудаизму, као што је написано у Поновљеним законима, и зато нас ништа не би требало одвратити од ове свете ствари“, каже Канијевски.

Шта је разлог тако наизглед чудне одлуке уваженог рабина?

Већ смо писали да су тестови на коронавирус у Америци и Великој Британији у почетку били заражени корона вирусом. Тада су у Америци и Европи због тога загрмели огромни скандали. Амерички лекари који се противе вакцинацији против корона вируса кажу да је COVID – пандемија започела искључиво у комерцијалне сврхе и у складу са Рокфелеровим планом 1-3-30. Ево везе до веб странице Рокефелер фондације

(https://www.rockefeller.edu/coronavirus/research-program-covid-19),

где је изложен амбициозни план радикалног повећања броја тестова на коронавирус, према којем би „тестирање у Сједињеним Државама на крају требало да се подвргне до 30 милиона људи недељно, а његово спровођење коштаће 100 милијарди долара“.

 „Тестови на COVID  распоређени широм света у складу са Рокфелеровим планом 1-3-30 главни су фокус тренутне фазе операције ‘коронавирус’“, каже др Џим Стоун. – Што се више људи тестира, статистика региструје више позитивних случајева болести. Да ли су ови тестови заправо паметан начин за тајни приступ унутрашњим деловима нашег тела, посебно мозгу?“

Подсетићу вас да је „чудна“ одлука рабина Каниевског објављена у тренутку када је у Израелу регистрован рекордан број потврђених случајева коронавируса. Да ли је уважени рабин сишао с ума? А, може бити, да је он само боље обавештен?

Ево цитата из говора др Џима Стоуна на конференцији о коронавирусу о његовој забринутости у вези са „Рокфелеровим тестовима“, јер је то случај када је конспирологија слична стварности.

 „Коришћени назални брисеви (названи назофарингеални или орофарингеални) су невероватно дугачки (око 6 инча или 15 цм), допиру до самог задњег дела носне шупљине. Постоји ли неки медицински разлог због којег би се брисеви требало узимати тако дубоко? Тестови на вирусе који се преносе капљицама у ваздуху, а који укључују COVID, не укључују тако дубоке брисеве. Чак се и ДНК тестови раде једноставним брисом из уста. Смешно је помислити да било који тест на вирус – када га можете проширити кашљањем – неће бити исти. Нешто није у реду са овим тестовима. Да ли би се ови тестови могли користити за тајну заразу људи (неком врстом патогена) или чак за имплантацију нанотехнологије попут микрочипова о којима господин Гејтс сања?

Лекари су открили да COVID оставља трајне неуролошке проблеме и оштећење мозга. Али желео бих да питам – да ли вирус то заиста ради или су то тестови? Многи тестови узимају узорке са етмоидне плоче, која је милиметарска кост у горњем делу носне шупљине перфорирана многим рупама које иду директно у мождану шупљину. Кроз ове рупе пролазе ваши мирисни живци (кост је попут сунђерастог паравана). Ако су програмери наночипа размишљали да пронађу место за његово инсталирање, онда је етмоидна кост најбоља опција, то је око половине живаца и свако ко покуша да уклони чип из њега вероватно ће се убити. Не смемо заборавити да имамо посла са чудовиштима која немају људску савест, и зато морају бити на опрезу и спремни на било који сценарио, чак и онај који нам се чини невероватним“.

Очигледно, уважени израелски рабин, забрањујући „својима“ (а то је, не заборавите, елита јеврејског народа) да се подвргава тестирању, савршено разуме шта ради. Једном речју, има о чему да се размисли…

Аутор: Марија Андрејевна Моновенова, Члан Савеза новинара Русије

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“ ( https://ruskline.ru/news_)

Извор: http://borbazaveru.info/content/view/13369/1/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!