Русија и руске земље

Зашто је Бахмут (Артемовск) ослобођен тек после десет месеци жестоких борби

После скоро десет месеци жестоких борби између руских трупа предвођених Вагнеровим трупама против украјинских трупа, уз учешће многих добровољаца и страних инструктора, Вагнерова група полаже потпуну контролу над градом Бахмутом (Артемовском).

Ево тајни и основа совјетско-руског града Бахмута (Артемовск).

Неки се питају колико је трајала битка код Бахмута и зашто је било потребно скоро десет месеци крвавих борби да се она заузме, поред значаја и симболике заузимања Бахмута у рату између Русије и НАТО-а.

Бахмут је једини град на свету који је Совјетски Савез припремио да издржи нуклеарни рат, без обзира на број пројектила са нуклеарним бојевим главама – то је град испод којег лежи огромна мрежа тунела са много излаза, попут мравињака.

Многе Бахмутове зграде изграђене су на улазима у старе руднике који су директно повезани са тунелима и могу се премештати са једног места на друго коришћењем возова и железничких вагона, који се користе за вађење угља, камене соли и алабастера.

У доба Совјетског Савеза и Хладног рата са Америком и Западом, неки од ових тунела су били опремљени затвореним просторијама и цементним стубовима на слабим местима, са изграђеним стамбеним објектима, клубовима, улицама, пијацама, магацинима, хладњачама.

НАТО је, почев од 2014. године, почео да опрема град и његове тунеле и тамо шаље велики број наоружања, привукао је много обучених структура из свих европских земаља да опремају ове тунеле и сачувају путеве и припремили су разрађен војни план за пораз руске војске у Бахмуту тако да ће руски народ и свет потпуно изгубити поверење у њих.

Зато:

Ово што се дешава у Бахмуту је право чудо које је направила руска војска, а Запад и НАТО су на губитку да у свету постоји сила која може да победи оно за шта су тамо припремили, или да може да јуриша на припремљена утврђења за могућност наношења снажних нуклеарних удара .

Нигде у свету нема таквих тунела и подземне опреме као у Бахмуту: резиденција, клубова, улица, комуникација, контролних пунктова итд, осим Москве.

Аутор: Татјана Маругова – https://t.me/MarugovaSlovo/6881

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!