Србија и србске земље

Заштитник грађана умешан у отимање деце? Пашалић и Јелена Стојановић на списку за НАЈСТРОЖУ КАЗНУ за време важења закона транзиционе правде

Зоран Пашалић и Јелена Стојановић предложени транзиционом тужиоцу у сенци за смртну казну за време важења привремених закона транзиционе правде

Грађанска иницијатива за лустрацију добила је и прихватила позив ГГ “Жртве центара за социјални рад” да предложи транзиционим тужиоцу у сенци да се последњем објављеном списку трговаца децом (Синиша Мали, Јелена Жарковић, Драган Вулевић и Мина Зиројевић ) додају “заштитник грађана”, Зоран Пашалић, и његова заменица Јелена Стојановић.

Грађанска иницијатива за лустрацију (ГИЛ) је транзиционом тужиоцу у сенци за њих двоје данас предложила да отвори предмете због најстрашнијих доказа које је ГИЛ-у упутила наведена ГГ, те је ГИЛ одлучио да их транзиционом тужиоцу у сенци предложи за најстрожу казну транзиционе правде, и то смртну казну администрацијом смртоносне ињекције.

Зоран Пашалић је кадар ДБ-а нижег ешелона, познат по лажном представљању као адвокат, са преко десет године студирања са просеком око 6, као редовни посетилац стрељане на Макишу где су и препоручивао службеницима ДБ-а. Такође је познат по томе што није видео прекомерну употребу полицијске силе над грађанима који су седели на клупама у Пионирском парку током прошлогодишњих јулских демонстрација, по појављивању у тв студијама у маскирној униформи, по томе да је власник стриптиз бара, као и по, у смеру странака окренутом логоу БИА на радном столу у његовој канцеларији.

Оно по чему Пашалић није до сада био познат је увезаност са центрима за социјални рад, пре свега са озлоглашеним Одељењем Нови Београд, у трговини децом, хранитељствима, усвојењима и старатељствима.

Пашалић је за новац штитио центровски кадар који је отимао децу сиротињи, регистровао је као болесну, за релативно ситан новац продавао страним агенцијама које су ту децу као здраву децу продавали хранитељима у иностранству. Власници тих “страних агенција” били су држављани Србије, превасходно из једног села из околине Пећи, од којих је најозлогласенији био Драган Вулевић, саветник у ресорном Министарству.

Део новца од отете и продате српске деце узимали су Пашалић и његова СНС-заменица Јелена Стојановић.

То му је била награда да не примећује крађу и продају српске деце, као што није примећивао полицијску бруталност над грађанима који су током прошлогодишњих демонстрација седели на клупама по парковима.

Пашалић и Стојановић су добили задатак од СНС-а да “почисте” институцију Заштитника грађна (ЗГ) од “кадра Саше Јанковића”, што су они чинили и чине путем отказа и мобинга о којима су последњих недеља у медијима говорили запослени у ЗГ.

ЗГ је иначе због свега наведеног изгубио улогу коју је имао, као и међународну категоризацију “Омбудсман” и сада је заправо фантомски орган.

То није спречило Пашалића да предложи Скупстини Србији за себе мандат практично без ограничења и до пензије исплаћивање плате од 6.000 евра месечно за њега и 4.000 за његову полуписмену земеницу Јелену Стојановић. Све од новца пореских обвезника у Србији.

Пашалић је постао и мета спрдње оних који су га гледали у медијима и који су га посећивали у његовој канцеларији у којој су боравили он и готово увек Јелена Стојановић, често од јутра алкохолисани, заоденути задахом алкохола (сведочење чак три спремачица).

Овим не желимо да амнестирамо неке друге садашње и бивше запослене у ЗГ. Пример је Наташа Јовић која је на време успела да се склони из ЗГ у УНИЦЕФ, иако постоји сумња да је до тада била Пашалићев саучесник. Како нам за њу нису презентовани јасни докази, за Наташу Јовић само тражимо отварање предмета, а за сада не више од тога.

Такође желимо да одамо признање часним стручњацима у ЗГ, који су све више стављени на институционалну маргину, а од којих су неки сада и отворено у медијима дигли глас против криминала у ЗГ.

Што се тиче Зорана Пашалића и његове заменице Јелене Стојановић, за њих нема никакве сумње.

Њих двоје су листу кандидата које предлажемо за најстрожу казну смртоносним ињекцијом, након пада режима Александра Вучића, повећали са 37 на 39.

Сада та листа изгледа овако:

Душан Агатоновић, председник Трећег основног суда у Београду

Љиљана Михаиловић, судија Трећег основног суда у Београду

Марија Ђорђевић, судија Трећег основног суда у Београду

Снежана Младеновић Костић, судија Трећег основног суда у Београду

Снежана Стевовић, председница Првог основног суда у Београду

Ивана Димовски, судија Првог основног суда у Београду

Душко Миленковић, председник Апелационог суда

Зорица Ђаковић, судија Апелационог суда

Весна Обрадовић, судија Апелационог суда

Сања Пејовић, судија Апелационог суда

Ловорка Стојнов, судија Апелационог суда

Светлана Павић, судија Апелационог суда

Весна Филиповић, судија Апелационог суда

Весна Џелетовић Цуцић, судија Апелационог суда

Весна Дамњановић, судија Апелационог суда

Милош Поповић, шеф кабинета Ане Брнабић

Зоран Ђорђевић, бивши ресорни министар

Ратко Дмитровић, садашњи ресорни министар

Вукота Влаховић,начелник инспекције за породицу у Министарству рада, који је у међувремену пребегао, заједно са екипом саизвршитељки, у Министарство за бригу о породици

Весна Поповић, радница Центра за социјални рад Савски Венац

Далиборка Филиповић, радница Центра за социјални рад Савски Венац

Верица Радујко, радница Центра за социјални рад Савски Венац

Софија Пајић, радница Центра за социјални рад Савски Венац

Смиљка Ђорђевић, радница Центра за социјални рад Нови Београд (директорка Одељења)

Весна Војиновић, радница Центра за социјални рад Нови Београд (супревизор у Одељењу)

Јован Ратковић, радник Центра за социјални рад Нови Београд

Биљана Чича, радница Центра за социјални рад Нови Београд

Нада Малетић, радница Центра за социјални рад Нови Београд

Славица Драговић, радница Центра за социјални рад Нови Београд

Оливера Булатовић, радница Центра за социјални рад Нови Београд

Јелена Јоцкић, радница Центра за социјални рад Нови Београд

Мирјана Митић, адвокат и посредник у трговини децом

Јована Добријевић, адвокат и посредник у трговини децом

Синиша Мали, министар финансија

Јелена Жарковић, Економски факултет у Београду

Драган Вулевић, консултант у ресорном министартсву за питања трговиине децом

Мина Зиројевић, Институт за упоредно право

Зоран Пашалић, Заштитник грађана

Јелена Стојановић, Заменица Заштитника грађана.

Извор: Политички.рс

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!