Мишљења

Зарад голог опстанка на власти Александар Вучић је спреман на све

Постављање четири услова за организовање председничких и парламентарних избора за Републику Србију на Косову и Метохији од стране сепратистичких власти из Приштине показује само катастрофални учинак криминалног и диктаторског режима Александра Вучића.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су до доласка на власт Александра Вучића Срби са КиМ исто као у остатку Србије могли слободно да гласају, како на локалним тако и на паралментарним и председничким изборима које је организовала Република Србија.

Од та четири услова најважнији је да испред сваког бирачког места мора да стоји ознака да је то дипломатска испостава амбасаде Републике Србије у јужној српској покрајини. Нормално би било да Србија овакав захтев одбије. Јер ако га прихвати то значи да Србија има своје дипломатско представништво на Косову и Метохији што је на посредан начин признање сецесије овог дела територије државе Србије. Очекивано би било да Београд игнорише овакав услов Приштине и да у српским срединама организује изборе. Међутим, имајући у виду кукавичко држање, недостатак куражности и храбрости председника Србије, Београд неће смети да се усуди да на територији своје државе организује регуларне изборе. Ако већ не сме, мања штета по српске интересе би била да Срби са Косова и Метохије гласају у најближим градовима у остатку Србије. На тим изборним местима избори би морали да се продуже на два дана како би се свима омогућило гласање.

На основу ранијег искуства које имамо са Александром Вучићем када је на пример прихватио прелепљивање стикерима симбола Републике Србије на регистарским таблицама, за очекивати је да ће прихватити и ове услове Приштине. Све из разлога да би се онако у тами, под кишобраном ОЕБС-а председник Србије дочепао 50 хиљада гласова које већ унапред се зна, жели да покраде. Искуство у ових 10 година владавине Александра Вучића то најбоље потврђује. Начини на који краде гласове на КиМ су многоструки. На бирачким местима контролора нема, јер се свима прети како посматрачима из других странака, тако и људима из ОЕБС-а који су најчешће Срби ангажовани од стране ове организације. Транспорт бирачких кутија по 50 километара пут остатка Србије је проблематичан јер се вреће препакују и виртуелни гласови се нормално препуштају СНС. На последњим председничким изборима 2016. године методом случајног узорка узетих из врећа са бирачких места на северу КиМ показало се да је на свим узорцима извршена крађа гласова у корист Српске напредне странке.

Зарад голог опстанка на власти, да би и даље могао да настави да краде и пљачка Србију Александар Вучић је спреман на све. Давање држављанства и уписивање у бирачке спискове града Београда Срба из Републике Српске да би гласали за Српску напредну странку показује да је ова констатација тачна. Јер Александар Вучић зна да за разлику од Коштунице и Тадића који се по престанку својих функција мирно шетају Београдом он ће морати да промени место боравка у једном од затвора Републике Србије.

Ономе који је потписао Бриселски споразум, а то је Александар Вучић, који је институције српске државе у јужној српској покрајни предао сепаратистима неће бити тешко да прихвати све ове услове Приштине правдајући се да је то у интересу Срба који живе на Косову и Метохији. А то, што се тиме одриче суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије њему ништа не значи. Важно је само да он може и даље да настави да влада Србијом, да је пљачка и да се богати као што и ради свих ових десет година.

Косовска Митровица, 10.02.2022. године

 Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!