Srbija i srbske zemlje

ZAČEPITE USTA: Kampanja protiv žrtava migrantskog nasilja u Srbiji, na udaru žene koje su pretrpele traume!

“Žene u Srbiji se već plaše da kažu da su ih napali migranti. Za par dana ćemo se probuditi u zemlji gde prebijena žena neće smeti ni da pisne ko je napao, a svi portali i stranice će biti pobrisani…“

Na skupu protiv migrantskog nasilja koji je održan u martu govorile su žrtve migrantskih prebijanja, da bi sve okupljene Vladimir Cucić iz Komesarijata nazvao nacistima u najodvratnijem izlivu mržnje i pokušaju da prikrije nasilje. Sada mu se u kampanji priključio i pro-migrantski portal Raskrikavanje koji je objavio niz manipulacija ne bi li pojačao organizovanu kampanju da se migrantsko nasilje cenzuriše sa društvenih mreža.

Tekst u kome obskurni portal Raskrikavanje tvrdi da je greška u kucanju kada je pogrešene pogrešan datum inače vesti koja se nedavno desila, a zatim iznosi niz netačnih informacija i čitavu teoriju zavere, kao i falsifikovane podatke o krivičnim delima migranta koji se kose za podacima Nebojše Stefanovića.

Naime radi se o vesti da migranti dolaze u Srbiju kriminalnim putem i da je državi promaklo ni manje ni više nego 140 migranata u vozu koji se nalazio u Vladičinom Hanu, sa akcentom na to da je došlo do greške policija, kao i da migranti ne samo da nisu kažnjeni nego su odmah dobili i besplatan smeštaj, hranu i odeću, za šta čak i greška u datumu ne menja ništa.

Vest je objavio Telegraf, a ne portal Newspanel.rs kako je lažno saopštilo Raskrivanje koje inače sebe smatra za proverivača “činjenica” titula koju su sami sebi dali, po uzoru na Jozefa Gebelsa koji je bio proverivač činjenica u Nacističkoj Nemačkoj. Vest sa Telegrafa kao i nedavni datum možete pogledati klikom OVDE.

Raskrikavanje je u stilu političke propagande, a ne medija takođe napalo stranicu koja je objavila vest “Pokret za slobodu i nezavisnost” pa je tako naziva anti-migrantskom, iako se radi o stranici koja se bavi temama korupcije, ugrožavanja prava građana, borbi protiv nasilja nad ženama i raznim drugim gorućim temama u šta se možete uveriti i ulaskom na njihovu stranicu.

Kontaktirali smo i samu grupu povodom teksta:

“Zbog portala kao što je Raskrikavanje mi redovno dobijamo pretnje, koje su išle i do pretnji smrću. Radi se o ekstremno liberalnom protalu koji je opsednut migrantima i pravdanjem nasilja. To su gospoda i gospođe koje ne žele da demantuju lažne vesti o napadima NA MIGRANTE, kao što su bili lažni napadi nekakvih Četnika koje je demantovala policija, ili ni da demantuju laži Vladimira Cucića da migranti nisu napali ni jednu ženu. Jasno je za koga odrađuju posao”.

“Oni znaju šta rade, uveliko je krenula kampanje da se pobrišu sve grupe i stranice koje su pomagale žrtvama migrantskog nasilja, kao što je to mahom odrađeni po članicama Evropske Unije. Radi se o izuzteno opasnim ljudima prerušenima u novinare koji imaju jasan cilj da uguše slobodu govore pod izgovorom neke mržnje. Da li mi možemo za njih da kažemo da oni šire mržnju pa da ih zabranimo. Da mi njima postavimo standarde šta je to mržnja? Ne, oni to rade nama.”

Brojne žrtve su već sada uplašene i boje se da progovore o nasilju, upravo zbog izmišljenih podataka Cucića i portala kao što su BBC, Dojče Vele, Raskrikavanje, Fakenews.rs. Radi se brutalnoj kampanji online-zastrašivanja i izlivima mržnje koji su previše eksplicitni da bi ih pominjali. Žrtve u raljama mas-medija koji su tu da uguše svakoga ko misli drugačija i da mu nalepe etiketu šoviniste. Nemaju apsolutno nikakvu empatiju prema žrtvama – istakli su Pokretu za slobodu i nezavisnost i dodaju:

Potsetićemo vas da je Aleksandra Ignjatović koja je brutalno prebijena od strane migranata pred svojim suprugom kasnije skinula fotografiju sa Fejsbuka kako se slučaj ne bi politizovao. To je primer koliko je efikasna kampanje online-maltretiranja, koju rade novinari profla Raskrikavanja i njima slični. Za par dana ćemo se probuditi u zemlji gde prebijena žena neće smeti ni da pisne ko je napao, a svi portali i stranice će biti pobrisani.

Pored toga napadaju nas za neke navodne komentare “naših pratioca”, niko nema kontrlu nad desetinama hiljada ljudi i šta će da kažu, a u prošlosti smo hvatali lažne profile koji dođu na našu stranicu kače uvrede, samo da bi ih slikali , a zatim one osvanu na nekim kritičkim portalima. Radi se o manipulaciji koju su preuzeli od onih koji su već cenzurisali na Zapadu – država mora da reaguje i zaštiti slobodu govora na internetu, jer se radi o firmama koje imaju monopol, poliitčki su ostrašćene i vrše diskriminaciju.

“Njima smeta i besni su kada vide da je neka žena skupila hrabrosti i ispričala šta joj se desilo”.

Bajati i neprecizni podaci o krivičnim delima migranata

Sa jasnim ciljem da manipulišu javnošću, portal Raskrikavanje objavio i izjavu Saše Đorđevića sa portala BBC na srpskom:

„Migranti su počinili 55 od 96.237 krivičnih dela u 2016, a dve godine kasnije 101 od 92.874. U prvih 11 meseci 2019. prijavljeno je 113 krivičnih dela migranata. Najčešće se spominju međusobne tuče, krađe i obijanja”, tako Raskrikavanje citira BBC reči Saše Đorđevića iz BCBP-a.

Ipak podatak Saše Đorđeviča je laž dizajnirana da ponovo prikrije nasilje, jer je broj od 113 krivičnih dela samo cifra u Šapcu, a u ostalim gradovima Srbije ih ima preko 100 u šta se možete uveriti i u zvaničnim podacima koje je Nebojša Stefanović dao poslanici Mariji Janjušević na zahtev poslanice. Za detalje kliknite OVDE.

Pored toga redovno se ponavlja da migratni čine izuzetno mali broj krivičnih dela u odnosu na građane Srbije, a to bi bilo i prirodno jer su manjina u Srbiji pa ne mogu da počine 95% krivičnih dela.

Prva informacija o krivičnim delima iz 2016 je zapravo besmislena, jer se radi o krivičnim delima sa početka migrantske krize, imajući u vidu da krivični postušci nekada traju godinama bilo je prerano proveravati cifre, naročito imajući u vidu činjenicu da veliki broj migranata nikada ni ne biva uhvaćen, jer brzo prelaze granicu.

Original vest na protalu Raskrikavanje možete pogledati klikom OVDE. Potsećamo u pokušaju da napadne pogrešan datum nedavne vesti, Raskrikavanje je slagalo da je vesto objavio Newspanel.rs iako je lako proverljivo da je vest Telegrafa, obajavili su lažnu statistiku o krivičnim delima migranata, svestranu stranicu nazvali “anti-migrantskom” pa samim time 3 puta direktno slagali svoje čitaoce.

Izvor: Newspanel.rs

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu koja je u Srbiji zabranjena!