Србија и србске земље

ЗАЧЕПИТЕ УСТА: Кампања против жртава мигрантског насиља у Србији, на удару жене које су претрпеле трауме!

“Жене у Србији се већ плаше да кажу да су их напали мигранти. За пар дана ћемо се пробудити у земљи где пребијена жена неће смети ни да писне ко је напао, а сви портали и странице ће бити побрисани…“

На скупу против мигрантског насиља који је одржан у марту говориле су жртве мигрантских пребијања, да би све окупљене Владимир Цуцић из Комесаријата назвао нацистима у најодвратнијем изливу мржње и покушају да прикрије насиље. Сада му се у кампањи прикључио и про-мигрантски портал Раскрикавање који је објавио низ манипулација не би ли појачао организовану кампању да се мигрантско насиље цензурише са друштвених мрежа.

Текст у коме обскурни портал Раскрикавање тврди да је грешка у куцању када је погрешене погрешан датум иначе вести која се недавно десила, а затим износи низ нетачних информација и читаву теорију завере, као и фалсификоване податке о кривичним делима мигранта који се косе за подацима Небојше Стефановића.

Наиме ради се о вести да мигранти долазе у Србију криминалним путем и да је држави промакло ни мање ни више него 140 миграната у возу који се налазио у Владичином Хану, са акцентом на то да је дошло до грешке полиција, као и да мигранти не само да нису кажњени него су одмах добили и бесплатан смештај, храну и одећу, за шта чак и грешка у датуму не мења ништа.

Вест је објавио Телеграф, а не портал Неwспанел.рс како је лажно саопштило Раскривање које иначе себе сматра за проверивача “чињеница” титула коју су сами себи дали, по узору на Јозефа Гебелса који је био проверивач чињеница у Нацистичкој Немачкој. Вест са Телеграфа као и недавни датум можете погледати кликом ОВДЕ.

Раскрикавање је у стилу политичке пропаганде, а не медија такође напало страницу која је објавила вест “Покрет за слободу и независност” па је тако назива анти-мигрантском, иако се ради о страници која се бави темама корупције, угрожавања права грађана, борби против насиља над женама и разним другим горућим темама у шта се можете уверити и уласком на њихову страницу.

Контактирали смо и саму групу поводом текста:

“Због портала као што је Раскрикавање ми редовно добијамо претње, које су ишле и до претњи смрћу. Ради се о екстремно либералном проталу који је опседнут мигрантима и правдањем насиља. То су господа и госпође које не желе да демантују лажне вести о нападима НА МИГРАНТЕ, као што су били лажни напади некаквих Четника које је демантовала полиција, или ни да демантују лажи Владимира Цуцића да мигранти нису напали ни једну жену. Јасно је за кога одрађују посао”.

“Они знају шта раде, увелико је кренула кампање да се побришу све групе и странице које су помагале жртвама мигрантског насиља, као што је то махом одрађени по чланицама Европске Уније. Ради се о изузтено опасним људима прерушенима у новинаре који имају јасан циљ да угуше слободу говоре под изговором неке мржње. Да ли ми можемо за њих да кажемо да они шире мржњу па да их забранимо. Да ми њима поставимо стандарде шта је то мржња? Не, они то раде нама.”

Бројне жртве су већ сада уплашене и боје се да проговоре о насиљу, управо због измишљених података Цуцића и портала као што су BBC, Dojče Vele, Raskrikavanje, Fakenews.rs. Ради се бруталној кампањи онлине-застрашивања и изливима мржње који су превише експлицитни да би их помињали. Жртве у раљама мас-медија који су ту да угуше свакога ко мисли другачија и да му налепе етикету шовинисте. Немају апсолутно никакву емпатију према жртвама – истакли су Покрету за слободу и независност и додају:

Потсетићемо вас да је Александра Игњатовић која је брутално пребијена од стране миграната пред својим супругом касније скинула фотографију са Фејсбука како се случај не би политизовао. То је пример колико је ефикасна кампање онлине-малтретирања, коју раде новинари профла Раскрикавања и њима слични. За пар дана ћемо се пробудити у земљи где пребијена жена неће смети ни да писне ко је напао, а сви портали и странице ће бити побрисани.

Поред тога нападају нас за неке наводне коментаре “наших пратиоца”, нико нема контрлу над десетинама хиљада људи и шта ће да кажу, а у прошлости смо хватали лажне профиле који дођу на нашу страницу каче увреде, само да би их сликали , а затим оне освану на неким критичким порталима. Ради се о манипулацији коју су преузели од оних који су већ цензурисали на Западу – држава мора да реагује и заштити слободу говора на интернету, јер се ради о фирмама које имају монопол, полиитчки су острашћене и врше дискриминацију.

“Њима смета и бесни су када виде да је нека жена скупила храбрости и испричала шта јој се десило”.

Бајати и непрецизни подаци о кривичним делима миграната

Са јасним циљем да манипулишу јавношћу, портал Раскрикавање објавио и изјаву Саше Ђорђевића са портала BBC на српском:

„Мигранти су починили 55 од 96.237 кривичних дела у 2016, а две године касније 101 од 92.874. У првих 11 месеци 2019. пријављено је 113 кривичних дела миграната. Најчешће се спомињу међусобне туче, крађе и обијања”, тако Раскрикавање цитира BBC речи Саше Ђорђевића из БЦБП-а.

Ипак податак Саше Ђорђевича је лаж дизајнирана да поново прикрије насиље, јер је број од 113 кривичних дела само цифра у Шапцу, а у осталим градовима Србије их има преко 100 у шта се можете уверити и у званичним подацима које је Небојша Стефановић дао посланици Марији Јањушевић на захтев посланице. За детаље кликните ОВДЕ.

Поред тога редовно се понавља да мигратни чине изузетно мали број кривичних дела у односу на грађане Србије, а то би било и природно јер су мањина у Србији па не могу да почине 95% кривичних дела.

Прва информација о кривичним делима из 2016 је заправо бесмислена, јер се ради о кривичним делима са почетка мигрантске кризе, имајући у виду да кривични постушци некада трају годинама било је прерано проверавати цифре, нарочито имајући у виду чињеницу да велики број миграната никада ни не бива ухваћен, јер брзо прелазе границу.

Оригинал вест на проталу Раскрикавање можете погледати кликом ОВДЕ. Потсећамо у покушају да нападне погрешан датум недавне вести, Раскрикавање је слагало да је весто објавио Newspanel.rs иако је лако проверљиво да је вест Телеграфа, обајавили су лажну статистику о кривичним делима миграната, свестрану страницу назвали “анти-мигрантском” па самим тиме 3 пута директно слагали своје читаоце.

Извор: Newspanel.rs

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!