Свет

Забрањена истина: Израел и САД су „играчке милијардера“

„Рат са Ираном је удаљен на пар корака .“

Реке крви и гомиле рушевина обележавају ране које покривају и Палестину и Израел, које се састоје од истог тла и воде, а све су насељене људима, обичним људима. Ове ране су трагови подземне битке која укључује Јевреје, Арапе и мноштво тајних партнера, битке која сада прети целом свету на исти начин на који је атентат на надвојводу Фердинанда из аустроугарског царства претио Европи 1914.

Једино што вам политичари нису рекли, неколико дана након напада у којима су погинули Израелци, а касније и многи други Палестинци, јесте, да пре него што предузмемо било какву акцију и почнемо да машемо мачем, морамо бити сигурни шта се предходно догодило и утврдити ко су у ствари наши прави непријатељи.

Они добро знају, да када израелске одбрамбене снаге почну да изгладњују и убијају осиромашено становништво Газе, више неће бити повратка на разумну и одмерену политику. Бићемо укључени у застрашујући рат који никада нисмо желели. То је цела поента. Једном када кажете милионима људи заробљеним у гету да нестану, или било шта друго, онда баш све постаје могуће, сваки ужас је на видику.

А јеврејски демонстранти у Њујорку, који су захтевали од учесника кризе уништавање свих Палестинаца у Гази, очигледно нису промишљени грађани. Сведоци смо представе, али смрт која ће уследити неће бити представа.

Ови изливи акција и осуда, тај скок дубоко у замагљену хистерију не може бити случајан.

Не, цела сврха медијскe буке, као и након случаја 9.11 инцидента, била је да нас натера да предузмемо неповратне кораке који не само да ће довести до смрти стотина хиљада људи у Палестини, већ лако могу довести и до рата између Израела и Ирана, Сједињених Држава и Ирана или Сједињених Држава, НАТО и Израела против Русије и Ирана — то јест, Светски рат, Светски рат за којим неке болесне душе жуде већ годинама.
Дозволите ми најпре да кажем, ја не знам шта се тачно догодило. То ме ставља неколико светлосних година испред оних медијских стручњака, политичара и владиних представника који претпостављају да све знају на основу извора вести, обавештајних извештаја и трачева који су били погрешни у скоро сваком случају у последње двадесет и три године.Околности нас приморавају да само нагађамо шта би се могло догодити. Овде морам да нагађам у складу са научном методом а истовремено, уз добру веру која ће ме, ако негде погрешим исправити. Немамо времена да чекамо педесет година да све тајне директиве буду објављене.

Прво, овај напад приписан ХАМАСУ има такве размере и интензитет, који није могао бити изведен без подпуног знања ИДФ-а, с обзиром на милионе којим се донирају “локатори“ на окупираним територијама и десетине милијарди које се улажу за сензоре, беспилотне летелице, сателите и најважније, најнапреднију технологију надзора на свету- коју једним делом финансирају амерички порески обвезници.

Такође знамо да се израелски премијер Нетањаху суочава са екстремном непопуларношћу међу великом већином јеврејског становништва, огорченог због корупције и зато учествује у масовним протестима против његовог насилног угњетавања јеврејских радника.

Представници израелских оружаних снага и обавештајних служби, рекли су да се јасно противе Нетањаху и да неће толерисати његово преузимање контроле над судском граном власти, као покушаја преузимања дела власти над целом земљом. То је управо оно што је радио након ових напада, користећи доктрину шока.

Који је бољи тренутак за домунђавање са Хамасом, који је и раније сарађивао са корумпираним елементима израелске војске, и изазивао инциденте који су водили ка рату?

То није само мали израелски 9.11.

Али тамо све тек почиње. Сада када су Сједињене Државе у подпуности купиле рат против Хамаса, а председник Бајден назива Хамас „чистим, истинским злом“, можемо осетити да су се врата отворила за нешто још веће, још страшније.

Такође знамо да је „чисто, истинско зло “ управо она формулација коју је нацистичка Странка користила против Јевреја пре него што су били обесправљени, спроведени у логоре, а затим и уништени.

Није само што Израел подржавају владе свих великих индустријских земаља, он ће прекнути воду, струју и доставу хране Палестинцима, који живе у сиромаштву бомбардоваће њихове стамбене зграде и гурнуће их на море.

Рат са Ираном је одмах иза угла. Све што нам треба је неки наслов на ЦНН – у који вришти да је Иран некако умешан (а Израел сигурно није). Ова карика која недостаје биће слична доказима о постојању АлКаиде који су се изненада појавили након 9.11.

Иран је увек изражавао подршку ХАМАСУ, а рат са Ираном ће кренути природним путем, који је већ пажљиво планиран; за рат са Русијом и Ираном, а то ће заузврат привући НАТО и готово све друге земље. чији су лидери подписали ове тајне споразуме о размени обавештајних података и војној сарадњи са Сједињеним Државама или са НАТО-ом током последњих неколико година, током међународних дипломатских карневала.

Ово стварање неодговарајућег ланца командовања, за оружане снаге сваке земље „Запада“, које се преносе приватним ИТ фирмама као што су Амазон, Гугл и Fејcbуk, тачно одговара моделу који је покренуо Први светски рат.

Након атентата на надвојводу Фердинанда, народи Енглеске, Француске и Русије следили су план ратовања као сат, као да су политичаре и генерале заменили програмираним машинама. Свет касније сазнаје да су ове земље подписале низ тајних договора који су укинули све националне расправе о ратним дејствима и омогућили светски рат.

Можете се с правом упитати, ко би уопште могао да пожели светски рат, који би однео животе стотина милиона и који би могао и да оконча живот на Земљи, као резултат нуклеарног геноцида?

Помислили бисте да би то могао желети само психопата.

Ах, ту је квака! Јер ево, ових дана светом владају баш психопате.

Светски рат даје два драгоцена поклона богатим и моћним психопатима, данима и месецима пре него што доведе до масовног покоља и опште катастрофе.

Прво, светски рат јача моћ држава дајући им нова овлашћења, корумпираним и дискредитованим институцијама, било да се ради о Центру за контролу болести, Харвардском универзитету или Њу Јорк Тајмсу, институцијама, које су човечанство увукле у прљаву превару са КОВИД-ом и контролисано уништавање друштва глобалним финансијама. Погоршање ситуације ка светском рату, можда је последња сламка у арсеналу администрација Нетањахуа и Бајдена у овом тренутку.

Друго, светски рат ствара масовну потрошњу и потражњу. Убијање милиона, створило би корпоративну потражњу за оружјем, горивом и другом робом, као и изговор за преузимање контроле над средствима за финансирање, производњу и дистрибуцију.

Дубоке контрадикције нарцисоидне потрошачке културе и опасности које произилазе из систематске прекомерне производње која се тако ствара, могу се сакрити – бар на неко време — ратом.

Из перспективе кратковидих политичара; што је већи и разорнији рат, то је боље.

Израелском владом доминирају супер богати, као и владама Сједињених Држава, Русије, Кине, Немачке, па чак и Ирана. Планирани рат између култура и етничких група. служи као покриће за систематичнији рат неколицине против велике већине човечанства, глобалног класног рата.

Јесам ли споменуо да су богати психопате?Они су спремни да преузму било какав ризик, посебно ако постоје други који ће ићи у смрт да би заштитили њих и њихове гузице — мислим, њихову имовину.

Хајде да разговарамо о посебним односима државе Израел и Сједињених Држава

Ако желимо да се одмакнемо од ивице светског рата, прво морамо почети искрено да причамо о томе шта је Израел, а шта није, и како је Израел чудно, супротно, парадоксално повезан са Сједињеним Државама.

Израел и Сједињене Државе имају много тога заједничког и можда је то један од разлога што су били необично повезани.

Палестина је замишљена као уточиште за Јевреје из целе Европе од 1890-их, а посебно 1930-их. Ови Јевреји су патили од ужасне дискриминације и насиља, а патили су од тога вековима. Јеврејска насеља у Палестини пружала су наду онима који су касније одведени у гето, депортовани у концентрационе логоре и гурнути у возове за превоз до логора смрти.

После Другог светског рата, створена је држава Израел и пружила наду преживелим Јеврејима, у домовини, за коју су веровали да се може заштитити, за разлику од источноевропских гета у којим су немилосрдно уништавани.

Али ова отаџбина се није појавила ниоткуда и није била додељена Јеврејима од Бога. Прошле су хиљаде година одкако су Јевреји тамо основали своје царство. Не, ова „држава“ Израел била је повезана са британским империјалним интересима и другим везама подпуно другачије природе.

Дакле, земљу су одузели од Палестинаца који су тамо живели вековима, а јеврејски досељеници су их протерали из њихових домова — баш као што су Јевреје из својих домова протерали Немци, Пољаци и Украјинци …

Обећање, да ће склопити савез између овог “новог Израела“ и тужних Јевреја, који су остали након масакра у логорима Пољске и Немачке, захтевало је да народ Палестине нестане на исти начин на који су Јевреји нестали.

То је био грех који је било немогуће избрисати, без обзира колико се Јевреји касније трудили.

Било је много Јевреја који су такође отишли у Сједињене Државе, а у Америци су видели велику перспективу и могућности које нису могли наћи у Европи, која је стекла дубоку нетрпељивост према Јеврејима.

Овде морам да застанем и напоменем да је очева породица била јеврејска, у Америку је дошла без ичега. Њихово село крај Будимпеште уништено је током рата и више не постоји. Овде су пронашли велике могућности. Ова трагедија Америке и њених веза са Блиским истоком и Израелом директно је повезана са мном, иако никада нисам био у Израелу.

Током последњих осамдесет година, између Сједињених Држава и Израела, развио се чудан однос. То је био нејасан однос, није био правно дефинисан и био је повезан са дугом сенком Британске империје која је дубоко умешала своје прсте у обе земље, посебно током Другог светског рата.

Не можемо говорити о Израелу без помињања „Мреже“, скривене финансијске мреже која се крије на остацима Британске империје. Видите, Израел је основан у Палестини, то је био експеримент Британске империје да прошири британску власт на Блиски Исток и стекне контролу над нафтом.

Израел треба посматрати као паралелу Британским Девичанским Острвима, Кајманским Острвима, Бермудима и другим бившим британским колонијама које су постале места за прикривање новца, тајно подмићивање људи и на крају плодне оазе без пореза, за многе мултинационалне корпорације које се представљају као“америчке“.

Израел, који стоји иза искрених напора преживелих Холокауста да изграде нови живот, постао је део ове мреже новца, обавештајних података и специјалних служби за богате и моћне.

Како је богатство неколицине у Сједињеним Државама и Израелу расло, како су оружане снаге обе земље постајале све већи и већи део економије, појавио се нови ниво корупције, незамисливе корупције која је продрла до костију.

Сједињене Државе и Израел су на крају успоставили најближе везе у војној сфери и обавештајној служби, а ипак није постојао формални уговор о унији који би одредио која је то унија. Није било посебних односа са Израелом ни у УС Капитолу (US Capitol) ни у Кнесету (Knesset).

Не, срце савеза било је нешто неформално између војних извођача, подизвођача обавештајних служби, финансијских институција повезаних са обе земље и са Лондоном, и других неформалних односа – често под контролом изузетно богатих и класификованих субјеката.

Огромне количине новца, наводно намењене одбрани Израела, плутале су у овој пауковој мрежи војних извођача, али изван видокруга у обе земље, или можда не? Нико није могао бити сигуран где тај новац заправо одлази.

Ова продубљујућа корупција, ова каљава понорница која је текла и испод Сједињених Држава и испод Израела, хранила је трулеж у институцијама и то је и изазвало инцидент 9.11.

Мрачне силе у Сједињеним Државама, Израелу и другим земљама створиле су тада кризу, која је скренула пажњу са унутрашње корупције под Бушовом администрацијом 2001.године и покренула глобални рат чије су последице присутне већ више од 20 година.

У 9.11 је оптужен Ислам, и то је коришћено као изговор за ратовање са бројним нацијама које су имале мало или нимало везе са овим „тероризмом“.

Милијардери су начинили Израел и Сједињене Државе својим играчкама, користећи војску, економију и технологију обе земље, да би унапредили зацртане планове ка светској доминацији.Скривена природа америчко-израелских веза, била је савршена за њихову припрему.

Овај неформални Савез, био је “привремена колиба“ за планирање освајања света од стране глобалних финансија – само ван сваког видокруга, у угловима и по ивицама.

Комерцијализација технологије надзора и контроле, коју је Израел развио на окупираним територијама и њена примена широм света, скривени су део текуће операције али то треба схватити једнако озбиљно.

У тренутку када израелске одбрамбене снаге планирају да Газу изравнају са земљом, Сједињене Државе, Европска унија и многе друге земље спроводе радикалну политику ограничавања слободе говора. То није случајност — то је доња страна војног плана.

Израелско искуство у надзору, контроли интернета и психолошкој контроли приватизовано је и продато корпоративним снагама широм света, које га користе за праћење и манипулацију грађанима, у Сједињеним Државама и Кини, Немачкој и Русији, готово свуда, у употреби је технологија и стручност коју контролишу израелске ИТ компаније и обавештајне службе.

Ове снаге, немају никакве везе са “радним“ Јеврејима у Израелу али све што је повезано са Израелом, уграђено је у мрежу; преузете су ИТ функције локалних власти широм Сједињених Држава и све више постају место, где се полицијске функције препуштају неодговорним снагама.

Било да је то граница са Мексиком или центар Детроита, Сједињене Државе постају окупиране територије. Рећи, да су Сједињене Државе окупиране од стране Израела је погрешно, али Израел се користи као канал; средство за ширење корпоративне контроле над нама.

Коначно, морамо признати да ће, како се ова шема тоталне глобалне контроле почне распадати, богати и моћни брзо покренути кампању „Јевреји су криви“, баш као што су то чинили и 30-их година прошлог века. Израел и црни „Јеврејин“ оптужени су за финансијски колапс. Немојте се заваравати.

Ако Нетањаху данас Палестинце назива „животињама“, будући политичари у Сједињеним Државама и Европи неће оклевати да називају Јевреје сличним изразима, како би прикрили руке које су плеле паукову мрежу економије – која досеже и до распршене у пепелу Британске империје.

И сада смо ту, где смо. Видимо децу Јевреја која су гледала бесне Немце и Пољаке како позивају на убиство Јевреја и шта затим раде? Они сарађују са мрачним снагама које планирају ликвидацију свих Палестинаца у Гази.

Ужасна карма се дешава.

Шта да радимо?

Нико у владиним круговима Сједињених Држава не усуђује се признати, да је овај напад на Израел можда планирала очајна гомила богатих Израелаца као начин да осигурају да њихова корумпирана администрација остане на власти — али сви у Вашингтону такође знају ову забрањену истину. Само се плаше да то кажу.

Нико се не усуђује да призна да је ова кампања за уништавање Газе савршено планирана, да изазове рат са Ираном, који ће неминовно довести до рата са Русијом, а касније и до светског рата.

Али сви у Вашингтону знају тачно шта се дешава а знају и зашто.

Они у владиним дворанама, изгледају тако угледно и ауторитативно, понављају фикције, баналности и бајке, али у дубини душе знају да се догађа нешто сасвим друго, да су врата пакла већ широм отворена, чак и ако су украшена прелепим украсима да изгледају мање опасно.

И сада смо овде, у свету чудовишта.

Какав је одговор? Постоји само један одговор. Мир је одговор, али то мора бити стварни мир, духовни мир, мир заснован на моралу, на праведности. Ниједна махинација нам сада неће донети мир.

А шта је решење? Постоји само једно решење. У ормарићу за лекове постоји само један лек који има шансу да излечи ову гангрену душе. То је онај каустични лаксатив који не желимо да пијемо, онај “Горки Лист“ познат као Истина.

Извор:globalresearch.ca

Emanuel Pastreich био је председник азијског института, тинк танк са канцеларијама у Вашингтону, Сеулу, Токију и Ханоју. Emanuel је такође извршни директор Института за урбано окружење будућности. Emanuel се кандидовао за председника Сједињених Држава као независни кандидат у фебруару 2020.
Редовно учествује у глобалним истраживањима.

Превео Ненад H. за Борбу за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!