Мишљења

Забрана уласка грађана Србије у јужну српску покрајину

Забрана уласка грађана Србије у јужну српску покрајину само на делу показује штетне последице издајничког Бриселског споразума којим је успостављено тзв. интегрисано упраљање границама, у преводу којим се успоставља граница између централне Србије и Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је 06. децембра 2012. године Влада Републике Србије на чијем челу је био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић унутар Србије монтирала државну границу. Од тада фактички Косово и Метохија делује као одвојена целина од остатка Србије. Подсећамо, такву одлуку нису донеле „досовске“ владе него црвено-црна коалиција коју чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије.

У задњих месец дана док се Србија борила са корона вирусом иста та коалиција предала је електро-енергетски систем Косова и Метохије сепаратистима. Дуго је Александар Вучић говорио „Не дам Трeпчу, не дам Газиводе“ а онда је као и сваки издајник у тишини и мраку имовину грађана Србије као да је лично његова поклонио сецесионистима.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је за финансирање хидро-система Ибар-Лепенац Србија узела кредит од више од 100 милиона долара. Делегацији Србије на преговорима у Бечу од 2006. до 2008. године су представници Европске уније предлагали да овај кредит даље наставе да отплаћују сепратисти из Приштине или пак ЕУ што је делегација Србије одбила. Пар година касније је Србија отплатила цео дуг. Овај суверени дуг гарантује држави Србији власништво над свом имовином, сва здањима и хидроакумулацијом Газиводе.

И док се Александар Вучић овако галантно одриче имовине Републике Србије дотле његове присталице скандрирају „Ацо Србине“. А навијачи поједних фудбалских клубова палећи бакљаде на вишеспратницам у Београду издајнику пуштају родољубиву песму Марш на Дрину. Можда би прикладније звучало Марш преко Дрине. Јер веће националне штете од овог босанског рајетина из Чипулића код Бугојна држави Србији до сада нико није нанео.

Још је лицемернији поступак овог издајника који се дрзнуо да подиже споменик родоначелнику династије Немањић Стефану Немањи. Споменик је рад руског вајара Александра Рукавишникова и треба да буде висок 24 метра. А зашто је лицемерно? Јер је Стефан Немања у бици код Пантине код Вучитрна 1189. године поразио војску византиског цара Манојла Комнина и ослободио садашњи простор Косова и Метохије који Александар Вучић данас предаје сепратистима. Стога би уместо „Ацо Србине“ његови обожаваоци требали да скандрирају „Ацо Шиптаре“.

Како радили тако нам Бог помогао!

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!