Русија и руске земље

YouTube забранио спот за кампању промене Устава у Русији

Спот приказује хипотетичко усвајање детета од стране LGBT+ пара у будућности, уколико се не усвоји амандман на члан 72. Устава РФ. Грађани Русије изјасниће се о амандманима на Устав 1. јула ове године.

Спот који су направили „ РИА ФАН” и „ Патриот” склоњен је са YouTube канала због наводне повреде правила видео платформе. Радња спота је смештена у 2035. годину и на крају приказује збуњеног дечака којем, као поклон на дан усвојења, геј пар поклања сукњицу. Социјални радник пљује од муке, а из оф-а се чује глас наратора који пита да ли је то Русија коју желите и позива на гласање за уставне амандмане.

Амандман на члан 72. Устава Руске Федерације написан је тако да јасно дефинише брак као заједницу мушкарца и жене. Део уставног амандмана „ж1” подразумева да се у члану 72. Устава Руске Федерације нађу: „заштита породице, мајчинства, очинства и детињства; одбранa институције брака као заједнице мушкарца и жене; стварање услова за достојанствено одгајање деце у породици, као и за испуњење обавеза у вези са збрињавањем  родитеља од стране пунолетне деце.

Предлог амандмана је изузетан и у складу са породичним и моралним вредностима за чије се очување бори читав свет: природна породица, подстицај рађању и брига о старима и немоћнима.

Спот је одлично замишљен да поједностављено прикаже шта се може десити грађанима Русије уколико не гласају за измене Устава. Није први пута да Youtube, као и FB, цензурише и има дискриминаторску поставку према критици свега што је антипородично.  Ипак, у Руској Федерацији не важе исти закони и правила као на Западу.

Занимљиво је да је Youtube дозволио да се спот у целости приказује на неком другом каналу, али уз додатак у наслову  „Posted against xenophobia propaganda” – објављено против пропаганде ксенофобије. Исто тако, иста видео платформа дозовљава карикирање спота и коришћење делова спота, извргавајући руглу социјалне проблеме које постоје свугде у свету, па и у Русији, са циљем да покажу како постоје пречи проблеми у функционисању породице од усвајање деце од стране геј парова у будућности.

Проблеми постоје несумњиво, али је обавеза државе да Уставом и законима постави добру полазну основу за решавање социјалних проблема, а нарочито да стави акценат на заштиту породице, да не би дошли у ситуацију коју су себи дозволиле многе земље Запада по питању уништавања природне породице. То им усвајање ових уставних амандмана омогућава.

Пошто није било начина да другачије поставимо овај видео на сајт, стављамо овај тзв. ”антиксенофобни”, али са неизмењеним садржајем. Видео може погледати и на званичној страници Вконтакте друштвене мреже агенције РИА ФАН.

Извор: ИФН

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!