Србија и србске земље

Вучићеве и Кисићкине карте у позоришту коштале три милиона евра

Најскупља представа у историји светског и српског позоришта одржана само за Вучића и др Дарију

По милион ипо евра (укупно 3 милиона евра) коштала је свака од две карте за позориште коју су требали да плате Александар Вучић и Дарија Кисић Тепавчевић код благајника Народног позоришта 17. марта на Дан обележавања страдања  српског народа у Погрому Шиптара 2004. године.

Али, улазнице је, изгледа, платио неко други па су они бесплатно учествовали на најскупљој представи до сада одржаној у свету. И по томе ће њих двоје ући у Гинисову књигу рекорда.

Грчић из ЕПС-а галантно уплатио  360 милиона динара

О овом незабележеном скандалу сведочи Мариника Тепић:

„Улазницу за представу којој су присуствовали Дарија Kисић и председник Вучић плаћена је највише у историји српског позоришта и ову представу је држава Србија, односно грађани преко Електропривреде платили више од 3 милиона евра односно 360 милиона динара. И то на тај начин што је нелегални директор ЕПС-а Милорад Грчић 23. јануара 2020. ставио потпис на уговор са фирмом Нитес, којом руководи рођени брат Дарије Kисић, Бојан Kисић – каже потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Можда је ово било дугорочно и далековидо улагање ЕПС-а у “производне капацитете“ Кисићке и Вучића. Сарадња са њима показује се доноси екстра профите, незабележене у нас, сем пословања Игора, брата премијерке Ане Брнабић, који види фирму Асеко. Они су засад недостижни рекордери.

Нови милиони евра Кисићкином брату Бојану

Госпођа Kисић била је на “ексклузивној и најскупље плаћеној представи у историји српског позоришта”, а уговори о овим трансакцијама су стварни. И лако проверљиви у Агенцији за привредне регистре (АПР-у).

– Kисић није непознат у пословима с ЕПС-ом, али је потпуно јасно да у ово тако критично доба короне и штедње, немања новца за фриленсере, привреднике, угоститеље, рођени брат др Дарије, Бојан Kисић добија чак 360 милиона динара са својом фирмом Нитес, од ЕПС-а – наводи Тепић.

Оно што овај уговор чини “другачијим и егзотичним” јесте партнер фирме НИТЕС Бојана Kисића Хаотицен, која је “толико просперирала у доба короне да не можемо да израчунамо вредност уговора”.

– Та фирма Хаотицен је само у последњих шест месеци од Електродистрибуције Београд добила послове вредне више од 10 милиона евра. Од ЕПС-а уговоре вредне више од 4 милиона евра, од СДПР-а уговоре вредне више од 2 милиона евра – истиче Тепић.

Kако наводи Тепић, партнер Бојана Kисића је за последњих шест месеци приходовао више од 16 милиона евра.

Да ствар буде још занимљивија, одмах после избора у јулу прошле године, формални власник фирме Хаотицен, Небојша Нарић основао  је заједничку фирму Нумератор са челним људима Вучићеве омиљене истраживачке агенције Ипсос, односно са Марком Уљаревићем и Предрагом Kурчубићем – објашњава Тепић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Таксиметар откуцава милионе евра зараде

  Зарађују 14.545 евра на сат само од државе Србије

У просеку Хаотицен компанија и њени власници и основачи (Н. Нерић, М. Уљаревић и П. Курчубић) су само у току протеклих 6 месеци у пословима са државом Србијом  зарађивали просечно 14.545 евра на сат! Али, и овај рекорд је привремен, јер Кисић све јаче глође државну касу.

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Фирма Нумератор основана је у јулу прошле године у којој директор Ипсоса Уљаревић, “главни Вучићев чувар рејтинга”, има већински удео од 65 одсто.

Небојша Нарић, формални власник фирме Хаотисен и партнер брата Дарије Kисић Тепавчевић, има удео од 25 одсто, а Kурчубић, такође један од директора у Ипсосу има 10 одсто – каже Тепић.

Од 9 хиљада евра годишње до 22 милиона евра зараде за Кисића и братију

Хаотисен је годинама радила са капиталом управо са егзотичних острва. Са Британских Девичанских Острва преко фирме Хадар лимитед – и то је све проверљиво у АПР-у и доказује да су ове фирме повезане са највишим функционерима СНС-а.

– Фирма Нарића Хаотицен је 2016. године имала 21 запосленог и 9.000 евра добити.

А 2019. има 16 запослених, и чак има 22 милиона евра добити!

А замислите шта ће тек бити 2021. када сада већ знамо да је у последњих шест месеци 16 милиона евра испословано и потписано са овом фирмом. Ово су били огласи на које се углавном јављала сама ова фирма, или заједно са другим братским фирмама – закључила је Тепић.

Редакција Између сна и јаве и Агенције

Извор: https://direktno.rs/politika/344004/ministarka-kisic-tepic-.html?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!