Србија и србске земље

Вучић посредно уводи санкције Русији и тако кажњава грађане Србије

Фото: EПA/ Андреј Цукић

Вучић је потврдио да Србија неће зарађивати на санкцијама које је Запад увео Русији, па ће после посете немачке министарке укинути чак и тек уведене допунске авионске летове за Москву. На исти начин спречио је после припајања Крима Русији 2014. године да српски пољопривредни производи замене западне на руском тржишту.

Вучић тиме не само да посредно уводи санкције Русији, јер је спречава да ради преко Србије, већ пре свега кажњава грађане Србије. Тако је то у колонији у којој се на власт не долази по вољи народа, већ по одобрењу странаца. Стога таква власт испуњава налоге странаца, а не интерес сопственог народа. Народ у колонији служи само за одржавање компрадорске елите, пошто колонијалну власт не плаћа метропола, већ локално становништво путем пореза и корупције. Да се та витална веза између народа и компрадора не би довела у питање, а и да метропола не посумња у успешност компрадора да контролишу сопствени народ, власт непрестано злоупотребљава патриотски дискурс.

Тако испада да је у интересу српског народа, а не Вашингтона и Брисела, то што званична Србија одбија да заради у садашњој ситуацији и што се солидарише са својим исконским непријатељима, а не са Русијом.

Аутор: проф. др Зоран Чворовић

Извор: https://www.facebook.com/zcvorovic/posts/4924907090926909

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!