Србија и србске земље

Вучић и Весић срушили споменик жртвама рата и браниоцима отаџбине 1991-1999?!

ГО Покрета за преокрет Београд тражи да се хитно утврди ко је дао налог за рушење споменика Жртвама рата и браниоцима отаџбине 1991 – 1999 на Савском тргу, преко пута бивше Главне железничке станице.

Споменик је подигнут 2012. године, а аутори су Јелена Панчевац и Жарко Узелац, а супервизор проф. Михајло Тимотијевић.

То је ЈЕДИНИ споменик свим жртвама рата и борцима погинулим од 1991 до 1999 године од Словеније до Косова и Метохије и бомбардовања Србије од стране НАТО!

Осим споменика порушен је и плато, који је био споменичка целина.

Тражимо да се хитно утврди ко је налогодавац овог вандалског чина јер подизање једног споменика рушењем другог вређају се жртве последњих ратова. Жртве ратова 1991 – 1999 у Србији су недужни цивили, грађани али и борци који су у њима учестовали. Жртве су били Срби али и припадници других нација, које су настрадале у Србији приликом бомбардовања али и учешћа у јединицама војске ЈНА и војске ВЈ.

Питамо београдску власт и режим Александра Вучића да ли су и овај споменик рушили током ноћи као и објекте у Савамали. Питамо да ли је ово рушење саставни део пројекта „Београда на води“ јер би споменик нарушио концепт полиса коме су жртве ратова сувишан детаљ.

Председник ГО Покрета за преокрет Београд и одборник у Скупштини града Београда Милорад Бједов предаће сутра захтев градоначелнику Зорану Радојчићу да њему, али и грађанима Београда и Србије да одговор на питање – ко је и зашто порушио споменик жртвама рата и браниоцима отажбине 1991 – 1999 године. Пријаву ћемо упутити и надлежном тужилаштву.

(ГО Покрет за преокрет Београд)

С обзиром на то да Весић и Вучић нису ни учествовали у рату, чак су били део политичке елите која је гурала људе у ратове 90-их, није ни чудо што им сметају споменици попут овога па не желе никаква обележја за жртве ратова и браниоце отаџбине 1991-1999. Прво је био сраман однос државе према ратним ветеранима и ратним војним инвалидима из ратова 90-их, а сад су почели и споменике који о томе сведоче да руше…

Извор: https://srbin.info/politika/vucic-i-vesic-srusili-spomenik-zrtvama-rata-i-braniocima-otadzbine-1991-1999/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!