Породица и школа

Вратите децу мајци Ани Михаљици

Нови протест у Новом Саду у петак 8.3.2024. у 10 сати: Вратите децу мајци Ани Михаљици

Центар за социјални рад Града Новога Сада се ставља изнад правноснажних судских пресуда, закона, Устава, и спроводи злочин против деце и, под оправданом сумњом, чини кривична дела:

Одузимање малолетног лица из 191.ст.1.КЗ, Отмица из члана 134.КЗ, Злоупотреба службеног положаја из члана 359.КЗ, Несавестан рад у служби из члана 361.КЗ, Неизвршење правноснажне судске одлуке из чл. 340.КЗ, Трговина људима, Трговина утицајем, Ометање правде …

Водитељ случаја Владислава Крсмановић, је пред мајком троје малолетне деце и пред њим самим (како наводи адвокат Милан Босика), дана 19.12.2023, одводећи Михаила, Гаврила и Рафаила Михаљицу код васпитача из управне зграде изговорила, показујући на Ану Михаљицу:

„Овој мајци никада више, немојте дати да види децу, иду у хранитељску породоцу“, и поред правноснажне пресуде Нпж 181/23 Вишег суда у Новом Саду, на основу које престају законски разлози за одузимање деце.

Ово је случај који се спроводи по методама, по злу познатог, норвешког БАРНЕВЕРНЕТ-а!

Нови протест у Новом Саду у петак 8.3.2024. у 10 сати: Вратите децу мајци Ани Михаљици.

Центар за социјални рад у Новом Саду (ЦЗСР) и даље одбија да врати три сина мајци Ани Михаљици. Тужилаштво није доставило налог полицији да јој се деца врате иако је то требало да уради по службеној дужности, Ана основу правоснажног решења Суда које гласи да ЦЗСР није имао право да јој одузме децу и да децу треба да врате мајци.

У овој правној заврзламе и нефункционисању установа, учествује и Покрајински секретар у чијој је надлежности цео случај.

За све то време, ускоро ће и 4 месеца како деца од 3, 6 и 10 година нису са својом мајком, а најстаријем Михаилу је било онемогућено да иде у школу до краја првог полугодишта. Све ово оставља трајне последице и на малолетну децу и на њихову мајку Ану Михаљицу.

Захтевамо да Министарство за рад и социјалну политику Р. Србије преузме своју одговорност за овај случај и врати децу мајци Ани Михаљици.

Уместо да децу врате мајци, у међувремену је Владислава Крсмановић, водитељ случаја испред ЦЗСР, поднела кривичну пријаву против мајке Ане Михаљице и њеног адвоката Милана Босике, због изношења у јавност њеног имена.

Због игнорисања захтева за враћање деце Ани Михаљици, организоваћемо нови протест у Новом Саду испред Центра за социјални рад у петак 8.3.2024. године у 10 часова.

Позивамо сва удружења која заиста брину о породици, сва удружења која брину о правима жена и осталим људским правима, као и све оштећене од ЦЗСР, све родитеље, баке и деке, као и све људе добре воље да присуствују протесту.

Даље руке од наше деце!

Удружења грађана:

– НоВа

– Лекари и родитељи за науку и етику

– Право на избор

– УГ за очување наслеђа и верских обичаја из Ваљева

– УГ Норма Центар

– Савез православних жена

– Српски центар екологије

– Јачи од система

– Покрет Светосавље

– Центар за живот

– Сабор СвеСрбског Спасења

– Заједница ДоброЧини

– Глас душе

– Покрет Тамарин закон

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!