Породица и школа

Враћајмо се коренима и учимо децу да буду добре мајке и очеви

У српској култури, и ономе што наслеђујемо већ генерацијама, жена је предодређена да буде мајка. За ту улогу се спрема од малих ногу. Девојчице се, сасвим природно, играју луткама, повијају их, купају, чешљају… гледају своје мајке, помажу им и уче материнство од малих ногу.

Зашто је ово важно?

Девојчица ће сутра бити мајка. Мајка је стуб породице. Она одгаја децу. Дете је у њеној утроби, дише, хода, слуша, учи уз мајку. Улога оца је, такође, важна али, природно, мајка проводи више времена са децом док очеви обављају друге послове и тако брину о породици. Уколико се девојчице одгајају да буду мајке, да имају у себи мајчинску пажњу и саосећајност, биће спремне да буду узорне и добре младе особе и касније жене. Дакле, није случајно да се празник посвећен женама у СПЦ назива празником мајки. Жена не мора физички, уколико није у могућности, да се оствари као мајка, али уколико је духовно мајка она је добра и за своју околину и родбину и тиме остварује своју улогу жене Богомајке.

Поробљавање жене

На жалост, режим у комунистичкој Југославији се трудио да укине све православне празнике и да уместо њих успостави нове, који су по пореклу и тежњама сатанистички. Тако је уведено прослављање (које, на жалист, још увек траје) тзв. Дана жена, 8. марта. Подметнуто је да је то дан свих жена, не само мајки а истовремено су се расипале идеје о наводним слободама избора да жене не рађају него да буду заробљене у радним колективима. Оне су овде, најчешће, бивале виђене као сексуални објекти директора и водеће клике (што, опет, још увек траје). На тај начин жене су отргнуте од своје суштине а то је брига о породици, рађање и подизање деце, нежност, пажња, љубав, улагање свих тих дивних осећања, најлепших могућих људских у будућност, у отаџбину, у веру, у вечност. Потирањем Материца и увођењем новог дана за жене, који истиче жену као појединца, ван породице и њене мајчинске улоге, без рађања и одгајања деце, извршен је директан удар на темеље земље, духовности, српства, удар на постојање.

Сексуализација жене

На жалост, данас смо сведоци утицаја са телевизије, филма, музике, часописа, мрежних поставки, који директно раде на сексуализацији девојчица и девојака. Притиснуте овим утицајима са свих страна, девојчице, девојке и жене, прихватају те моделе понашања. То се огледа у њиховом начину облачења, опхођења, навикама, начину живота који одише блудом и развратом. Комунистички пројекат отргнућа жена од суштине фигуре мајке и стуба породице се наставио глобалистичким утицајима који воде ка потпуном уништавању породице кроз уништавање жене-мајке. Заједно, комунизам и глобализам, сатснистички су сателити који имају за циљ оно што је ђаво увек желео а то је уништавање боголиког човечанства. Кроз уништавање свести жене да јој је основна сврха постојања да буде мајка у души и срцу, свим бићем, уништава се и пород, препород, обнова, проток живота, уништава се свет. Кроз даље уношење идеја и усвајање погубног развратног начина живота, сатанизује се језгро породице и потпуно доводи со пропасти.

Враћајмо се коренима и учимо децу да буду добре мајке и очеви, да воле своје породице и посвећују им се. Породица је основно језгро једног друштва за стварање доброг и успешног човека а без добрих и успешних (вредних) људи држава се урушава и постаје заробљеник лоших особа и њихових погубних поступака и одлука.

Жене, будите у души мајке, без обзира да ли вам је Бог дао ту улогу и физички. Блага реч и топао поглед може да се пружи свакоме а разумевање и љубав лече и оне који су много залутали. Бити жена-мајка значи бити светлост на земљи, бити љубав.

Аутор: Невена Татић-Карајовић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!