Мишљења

Војска уместо да чува земљу и народ, прогони свиње

Војска Србије налази се у стању приправности број 1 и на првој линији се бори против афричке свињске куге. Прошла су 2 дана од када је Влада Србије на последњој седници дала сагласност да се у борбу против АКС-а, што је скраћеница за афричку свињску кугу, укључи и Министарство одбране. Тако је почела специјална војна операција „Њушкица 2023.“

Најсложенија је ово акција Српске војске још од фамозне операције „Шишмиш 2019.“

Свет је тад први пут видео да се против најсмртоноснијег вйруса у историји човечанства, на улицама боре војници са дугим цевима и папирним крпама на лицу. Ретки су тад, а ипак многи до сад, схватили да то није била никаква борба већ класично ширење панике и застрашивање становништва. Људи који „само раде свој пос’о“ излазили су на улице по задатку и наређењу.

Само дан након што је Влада Србије дигла војску, она је јуче у околини Чачка имала своје ватрено крштење. На барикадама је заустављен противник, седамдесетогодишњак који је камионом возио својих 20 прасића на продају. Али како је овај диверзант прелазио из општине у општину а није имао потребне папире и важеће свињске тестове, у целу причу се укључио и МУП. Војска је овде савршено одрадила свој део посла и највећа је ово акција Српске војске још од Паштрика ’99. године.

Кад смо већ код Косова један твит је дао добру идеју да се све наше свиње пошаљу на КиМ, можда би ови храбри јуришници кренули за њима и бар доле нашем народу били од користи. Али од тога неће бити ништа па дај шта даш, да се мало над својим народом играмо рата. Стари дека је на крају ухапшен а о његовој судбини тек ће одлучивати оперативни ветеринарско-свињски штаб. Ветеринари и инспекција су одмах изашли на терен и прасиће му на лицу места одузели и одвели у непознатом правцу. Министарка пољопривреде је из истих стопа са малих екрана укорила овај непослушни народ, јер откуд право једном домаћину да продаје своје прасиће. Претећи прстом нагласила је да су људи искључиви кривци за ширење ове заразе као и то да ће због овако неодговорних људи свињско месо у Србији драстично да поскупи.

Као да ми то и сами не знамо…

У Србији је до данас тестирано 308.000 домаћих свиња а користећи се истим речима као и те 2019. године, најсмртоноснија свињска болест у историји, регистрована је у 1.600 мањих газдинстава у 38 општина. У случају само једне заражене свиње одмах се еутаназирају и све остале, тако је у Србији до данас уклоњено преко 23.000 свиња.

Подаци су ово које је објавила Светска организација за заштиту животиња.

Знам да вам је познато ово име јер су они продужена рука Светске здравствене организације која је својим јуришницима само заменила униформе и за разлику од ових, они здраве људе пре 3 године нису убијали, бар не јавно по кућама. Занимљиви су термини којим се и они користе па тако кажу еутаназирати и уклонити, што у преводу значи убити. Што значи да ниједна свиња у Србији није угинула од некакве куге већ су људима 23.000 свиња убијене ради измишљене превентиве.

Ми овде као и у случају тзв. ковйда имамо једну групу људи који сами одлучују о свему и никоме не полажу рачуне. Овде се ветеринарска струка угледала на своје колеге из СЗО који су пре 3 године људима делили унапред одштампаме летке о понашању за време тзв. ковйда. Занимљиво је читати те препоруке у којима се људи моле да ветеринарима пријаве сумњиво понашање своје свиње и да имају поверења у струку и државу. Они веле да су главни симптони афричке куге свиња смањен апетит и повишена температура и такве свиње су се одмах убијале без образложења. Људи нису добили одговор на питање какви су то уопште тестови и да ли је над свињама урађена диференцијална дијагноза. Сви су остали и без одговора на питање због чега је забрањена продаја и због чега су се људима убијале здраве животиње.

Тако је на једној фарми у Крагујевцу од 400 свиња 120 тестирано и 120 је било негативно али човеку је свеједно забрањено да продаје своје свиње. Док је у Панчеву због једне свиње која је изгубила апетит човеку убијено 45 крмача прасилица које су му остављене пред кућом под претњом стварне заразе. И у случају свињске куге поједини су били видовити па је први случај откривен 26. јуна а већ 27. се кренуло са убијањем свиња.

Све то јер је неко нешто закључио и овластио пар људи у белим мантилима да одокативно одлучују коме ће се убијати стока а коме не.

Занимљиво је да су жаришта афричке куге она домаћинства која имају од 1 до 50 свиња док болест није регистрована на великим фармама. Тако је фарму Матијевић у Футогу заобишла куга и она ће до краја године оборити лични рекорд и избацити 40.000 товљених свиња. Уместо „доктора“ који препадају народ, сада то по истом сценарију раде „доктори“ ветеринарске медицине са у слово истим наративом пред ТВ камерама.

У овој серији координисаних напада на здраво домаћинство са жељом да се створи роб завистан од трговинских ланаца, апотека и гигантских корпорација, и у овим играма глади најбоље је не пуштати никакве ветеринаре и инспекције у двориште. То су људи који ће одока извести закључак да ли ће неком уништити оно што је он стицао целог свог живота.

Али њихов закључак нема никакву правну снагу и он је подзаконски акт а и за улаз на приватан посед мора да постоји судски налог.

Све иде по плану а на ред је дошло уништавање домаћег узгоја животиња, како би монопол држали само гиганти са својим увозом мутаната из епрувета. Тржиште хране одавно се користи као игралиште на којем се повећава сиромаштво не само у сиромашним, већ и у развијенијим земљама. Да би направио 1 кг чварака човеку је довољно 6 кг сланине и нарамак дрва, након тога ће му остати и маст која данас кошта око 4 евра по кг. Али када крвави бели мантили одлуче да том човеку због некакве куге убију свињу, он тај килограм чварака у маркету мора платити 28 евра. Дакле, он само за килограм чварака мора дати 160 кг жита или 15 кг живе ваге свињетине. Тако су чварци чија дегустација траје пар дана годишње и којих је некад било толико да су се пресовали у коцке и чували као храна за псе, данас престигли цену јунећег бифтека.

Стручњаци покушавају објаснити да је то зато што нема довољно свиња…

Да ли ће се се неко побунити због овог савременог злочина над српским домаћином, па неће нико. Да ли се неко побунио због тога што су пре три године људи убијани на респираторима, па није нико. Кад се нико није бунио због смрти човека зашто би због смрти свиња. Мада, Србији су свиње заиста све мање и потребне. Мигранти који ју пуне више преферирају јагњетину, рижу и инсекте који су већ увелико у продаји.

Колико су Срби угрожени у властитој земљи говори и то што им је недавно отказано такмичење у печењу прасића у Аранђеловцу. Преко 2.000 људи, целе породице су се пријавиле да тај дан проведу уз дружење, печење и шумадијску музику. Дружење је отказала Веганска заједница Србије, једна од подгрупа Светске организације за заштиту животиња. „Убијање недужних животиња које осећају бол није српска традиција већ злостављање, песма и алкохол уз лешеве животињских младунаца у Србији мора да се забрани заувек“, наведено је из ове организације.

Ствари су овде и више него јасне…

Аутор: Деки РС

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!