Србија и србске земље

Власт у Новом Саду подиже споменик крвнику за 160 милиона динара

Странка слободе и правде (ССП) саопштила је да владајућа Српска напредна странка у Новом Саду подиже споменик, између осталог, крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту.

Новосадска рација

„Уместо очувања и афирмисања постојећег и стављања у туристичку понуду града са богатом културном традицијим, СНС због својих и дневнополитичких интереса коалиционог партнера ствара ‘нову историју’ подижући за 160 милиона динара споменик, између осталог, и крвнику из новосадске рације Јаношу Тоту, убици браће Јовандић“, наводи се у саопштењу градског одбора ССП.

Један од најболнијих периода новосадске историје, када је фашистички режим масовно бацао новосађане под лед, релативизује се до те мере да његови крвници добијају свој споменик, додаје се у саопштењу.

Крвник из Руменке Јанош Тот је стрељао петорицу браће Јовандић.

Председница Градског одбора ССП Нови Сад Данијела Грујић упитала је градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да ли заиста сматра да је Јанош Тот невина жртва 1944/45.

„Овакви контроверзни ревизионистички поступци воде урушавању вредносне орјентације друштва. То је потпуна релативизација догађаја и њиховог смисла, све има једнаку вредност: и оно добро и оно рђаво“, наводи се у саопштењу које потписује Грујић.

Извор: https://rs.n1info.com/vesti/ssp-vlast-u-novom-sadu-podize-spomenik-krvniku-za-160-miliona-dinara/

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!