Србија и србске земље

Власт и опозиција су поданици пропале Западне неолибералне идеологије, али постоји алтернатива

Фото: politicki.rs

АЛТЕРНАТИВА

Данас пишем о алтернативи. Ко је алтернатива? Шта је алтернатива?

Ако хоћемо да одговоримо на ова питања, онда морамо да будемо брутално отворени и искрени. Свако даље замајавње, слуђивање, мешетарење и фолирања нас може да одведе у још већу националну трагедију.

Нема недодирљивих. Нико не сме да буде поштеђен оштре критике јавности.Нема оздрављења болесног друштва, ако не схватимо да смо болесни, да морамо да се лечимо и да морају да нас лече најбољи стручњаци.Ако на ту истину нисмо спремни, онда нам, нажалост, нема спаса. Завршићемо, ми, Срби, набијени под једну осушену шљиву, на опште одушевљење наших вековних непријатеља.

Ако се предамо и одустанемо од даље борбе, ако дефетистички прихватимо да ништа сами не можемо да урадимо и да све зависи од шизофрених Управљача света, којих се кукавички бојимо, онда нам сигурно нема спаса. Смисао мог четири деценије дугог јавног рада је да се заједно супроставимо том погубном фатализму, да се одупремо окупацији и културном геноциду, да се освестимо, пробудимо, организујемо и да се заједно боримо за државу, која је једино наше уточиште, без које нећемо моћи биолошки да опстанемо. Његошевски речено, борба је са животом скопчана.

Значи, немамо избора, јер Велико Зло покушава да нас коначно уништи, да Србе казне, да више никада не буду реметилачки фактор на Балкану. Ко ово не разуме је политички идиот и није вредан никаквог даљег коментара. Нажалост, велеиздајничка власт и њена корумпирана опозиција су политички идиоти. Заслепљени материјалних пљачкама, добили су задатак да униште Србију.

Посета поквареног Ђиласа и његове компаније Вашингтону, само је доказ да се спрема нова превара и да се тражи замена за исцеђеног Узурпатора. Тражи се нови, послушни намесник. Али, колонијални однос и тоталитарни политички систем нам остаје.

Ништа се суштински не мења. Хоће ли грађани Србије да пристану на ту нову превару? Искрено се надам да неће да пристану, јер би то довело до потпуне наше националне пропасти. Пишем и говорим четири деценије, браним наше право да сами бирамо своју судбину, да сами управљамо државом и да не будемо окупирани или под протекторатом неке колоније, него да будемо паметни, слободни и одговорни.

Понављам, нико нам неће да донесе слободу. Било да долазио са Запада или Истока. Они који нам донесу слободу, то су наши нови тлачитељи. Морамо, господо другови, сами да се изборимо и да освојимо слободу. Добро запамтите, слобода се осваја.

Власт и опозиција су поданици пропале Западне неолибералне идеологије. Естрадне патриЈоте у парламенту су икебане једне покварене велеиздајничке политике, која се бори, користећи се свим средствима, да остане на власти. Вештина коју поседује шизофрени Узурпатор је како да, поткупљивањима, претњама, уценама, лажима, манипулацијама и преварама, он опстане на власти. Њега судбина Србије и народа уопште не занима. Када његови плаћени брбљивци и лапрдала пљују са монополизованих националних медија, вређајући здрав разум древног србског народа, попут Бот-кана, да је психопата Узурпатор вешт у седењу на три столице, онда они послушно псећи служе за одбрану личног режима Узурпатора, помажу му да некако опстане на власти.

То никакве везе нема са србским националним интересима, које Узурпатор свакодневно распродаје и уништава, према наредби својих господара са Запада. Сваки дан његове погубне владавине наноси огромне штете држави и народу. Када он буде приморан да напусти власт, то директно сучељавање са све сиромашнијим народом ускоро долази, јер инфлација више ради на томе, него све друштвене мреже заједно, суочићемо се са банкротираном државном касом, разореним институцијама и потпуно уништеном државом.

Алтернатива за спас Србије мора да се роди, створи и израсте из утробе поробљеног, презадуженог, обесправљеног и пониженог народа. Мора да се роди пре хаоса који ће Узурпатор да остави за собом. Алтернатива мора да почива на новим идејама и на новим људима, који нису затровани пропалом политиком и који припадају стваралачком делу нашег друштва, уместо политичких паразита, који исисавају и пију крв народу. Обадање народа, како ми пише један пријатељ, настаће врло брзо, јер инфлаторно испијање крви народ неће моћи да издржи.Једноствно, народ неће моћи да преживи са све мањим платама и пензијама. Стабилан курс ће подићи номинално плате и пензије на ЕУ просек, али реална куповна моћ ће да буде на афричком стандарду.

То што видите у Београду пуне баште, ресторане, кафане и кафиће, то је само привид пропасти животног стандарда. То је свега неколико процената Београђана.

На неколико стотина метара од Кнез Михајлове улице људи живе у условима XИX столећа. Како би Шекспир написао, „ изглед често вара, то се њему свиди, не суди се увек по том што се види.“ Дакле, библијско је сиромаштво у Србији. Средња класа је потпуно пропала, али то никако неће да призна. Срамота их је да то јавно кажу. Угрожен је животни стандард 75% грађана Србије и то су људи који траже нову политичку алтернативу.

Али, на монополизованом политичком тржишту алтернатива се не види. Строго контролисани медији не дозвољавају нашим паметним људима да се појаве и да грађани виде праву алтернативу власти и опозицији. Појављивање одабраних на емисији Актуелности, ТВ Хаппy, само је део манипулације Узурпатора, јер се разговара само на задату тему рата у Украјини, док нико не сме ниједну реч да каже о тоталитарној владавини помахниталог Узурпатора и краху Србије, које је пред нама.

Задатак свих који наступају на националим медијима је да обесмисле појаву политичке алтернативе. Знам да Србија има паметне људе у земљи и расејању. Сваки дан срећем такве људе. Људе поштене, честите, радне, искусне и стручне. Људи који имају конкретне идеје како да се спаси Србија. Одлучио сам да поново окупим те стручне људе за економију и привреду, да направимо економски Програм за спас Србије и да понудимо Владу народног спаса. Зар поново? Питају ме малодушни, који су разочарани својим животом. Хиљаду пута си до сада то радио. Па, шта? Радићу још неколико хиљада пута. Нисам се разочарао. Нисам се уморио. Моја борба има смисла.

Радићу док будем имао воље, снаге и памети. То је моја обавеза према прецима и потомцима. Савест ми је мирна, јер четири деценије предлажем шта треба да се ради, али грађани Србије су веровали политичком олошу. Због тога смо и пропали. Постоји излаз из садашње трагедије. Постоје решења која морају да се примене, ако хоћемо да се спасимо. Морају, запамтите, јер су решења стручна. Само нас искусни стручњаци могу да избаве из националне пропасти.Шта, дакле, треба данас да радимо?

Морамо да се ујединимо око три платформе: 1. Духовно-морална платформа, 2. Политички систем и 3. Економија. У договору са професором Слободаном Комазецом, одлучили смо да ујединимо стручњаке на трећој платформи Економија. Само за два дана је прихватило 50 стручњака из земље и расејања да се ујединимо и да заједно радимо. Намера нам је да ујединимо 200 и више стручњака. Шта је наш циљ? Хоћемо да урадимо и да грађанима представимо Нови економски Програм за спас Србије.

Шта је циљ тог новог економског програма? Врло једноствано, како да БДП са реалних 28 милијарди евра за пет година дигнемо на 400 милијарди евра, како да запослимо 3,4 милиона људи и како да у Србију вратимо 1,5 милиона наших сународника из света.Бољи живот морамо сами да створимо. Бољи живот се зарађује на тржишту. Знамо да радимо на тржишту. Србија има све потенцијале да за пет година стигнемо Аустрију. Дошло је ново доба. Пропада Западна цивилизација.

Светска криза уништава старе и труле неолибералне капиталистичке односе. У кризама се прави новац. Праве га они који знају да послују у условима кризе. Пред Србијом се отворила велика историјска могућност. Искоришћеност капацитета у Србији је свега 15%. Искоришћеност предузимљивости грађана Србије је свега 5%. Према подацима Бранислава Гулана, на једнох хектару Србија произведе 1.000 евра, док Холандија произведе 24.000 евра. Капитал у пољопривредиу се окрене у Србији 2-3 пута годишње, док се у Холандији окрне 52 пута годишње. Зашто је то тако?

Зато што је у Србији накарадан и назада политички систем који убија економију. Можемо за пет година да прескочимо читаво столеће нашег пропадања.У кризама грађани показују свој раскошан таленат и жељу да се искажу. Зато смо одлучили да окупимо све такве стручњаке, који се не мире са постојећом трагедијом и који хоће да мењају Србију. Тимским радом ћемо показати да можемо да мењамо и себе и Србију. Припремамо економски програм за Владу народог спаса.

Тражимо да наш тим стручњака добије поверење од народа да управља следећим ресорима : министарство економије, које обједињава привреду и непривреду, министарство финансија, министарство пољопривреде и Нардону банку Србије. Наш тим ће имати преко 200 стручњака, који ће да управљају системским променама. Рад стручњака ће да контролишу грађани кроз директниу демократију. Ниједан динар из буџета се неће утрошити без одобрења грађана. Тако се стиче – поверење! Стручњаци доносе елитизам у директну демократију.

Резултати рада стручњака се дневно мере и прате на апликацијама мобилног телефона. Све је отворено, јавно, доступно сваком грађанину на проверу и свако има могућност да изнесе идеју и да се прикључи стручном тиму. Услов је да има стручне референце, које су доказане на домаћем и страном тржишту. Немамо времана за губљење на оне који анализирају стање и немају решења. Све приче су испричане.Не могу више да слушам празне приче и препричавања.

Ако имате смелости, храбрости и знања, јавите нам се и придружите се победничком тиму, који има решења. Узмите део терета историје на своја леђа. Србија припада свима нама и ми смо обавезни да је спасимо. Они који у ово не верују, нека нас оставе на миру. Немојте да нам сметате и да нас убеђујете да ништа не можемо да урадимо. Тако помажете Узурпатору да уништи државу. Прихватили сте његову велеиздајничку политику. Саучесници сте у планираном злочину.

Наш задатак је да грађанима Србије предложимо економски програм и људе за спас Србије. Представићемо наш економски програм и стручњаке у свим градовима Србије.Ако грађани одбију наш економски програм, одговорни ће бити за настали хаос у друштву. Када избије хаос, након финансијског слома и банкрота Србије, грађани ће схватити да наши стручњаци имају једини реално решење. Све што ми будемо урадили на платформи Економија, морају да ураде други стручњаци на две друге платформе. Који стручњаци?

Потребно је да се ураде програми за: министарство здравља, просвете, спољних послова, војске, полиције и правосуђа. Ко ће то да уради? Питајете све оне који наступају на друштвеним мрежама да ли имају решења и да ли могу да окупе стручне тимове. Ако знају решења, нека се угледају на нас и нека окупе људе. Нема сујете! Нека направе програме и то презентују грађанима. Ако немају решења, нека умукну и нека се склоне. Немојте да замајавате јавност! Озбиљна су времена.

Немамо времена за губљење. Инфлациони Минотаур ће да нас све прождере. Морамо да изађемо из лавиринта и да Влада народног спаса, попут Тезеја, убије митско чудовиште. Све је, дакле, у нашим рукама. Када сви тимови направе своје програме, онда се удружујемо у Владу народног спаса и заједно са незадовољним народом излазимо на улице.

Нема изласка на улице без добре организације, која може да изведе на улице најмање 100.000 грађана и који ће ослободити милион грађана страха да могу да се побуне. Узурпатор се плаши једино народа на улицама. Све што данас видимо, разједињено позивање народа да изађе на литије или протесте, представља манипулацију Узурпатора. Тако се само троши енергија народа. Не смемо да наседамо на те преваре. И зато, мој савет, не треба да излазимо на улице, док не видимо да је нова политичка алтернатива удружена, док на челу не видимо људе са радним биографијама, којима верујемо, док не видимо стручне тимове и план рада

Владе народног спаса у наредних годину дана. Ако сте све ово разумели, ако волите Србију, ако сте забринути за будућност нашег поколења, ако не можете више да гледате и слушате лажи, ако имате знања, воље, снаге и пркоса, онда нам се јавите да се заједно боримо за спас Србије. АКЦИЈА!

Аутор: Бранко Драгаш

Извор: Драгаш.биз

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!