Србија и србске земље

Власт и опозиција се поклонили “светионику слободе“

“За милионе људи на овој планети ми смо у ствари постали светионик слободе и људи у нама виде инспирацију и извор спокојства и мудрости, па и решавања проблема. Није лако испунити таква очекивања, нити смо ми баш изабрали ту улогу.” Из поздравног говора америчког амбасадаора Хила на прсолви Дана Независности САД у Београду

Американац Кристофер Хилл којем су се данас “клањали” наши политичари упоредо клањајући се америчкој застави добро је познат домаћој јавности из периода када је шеф преговарачког тима у току рата у Босни али и док је био специјални изасланик за Косово.

Хил је у том периоду изјавио једном приликом да Србија дави Косово те је због тога Америка решила да бомбардује СР Југославију. Вероватно је због тога Хил заслужио да се врх наше државе и врх наше Цркве задовољно проводи на његовој “журци” и прославља 4. јул, 30. јуна.

“Свечаност” чији је домаћин амбасадор Кристофер Хил са супругом Џули, почела је интонирањем химни двеју земаља које су прошле године обележиле 140 година дипломатских односа.На почетку церемоније, амерички маринци свечано су предали заставу САД амбасадору Хилу, а потом су изведене химне две земље.

Прослави су присуствовали председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, председник скупштине Ивица Дачић, патријарх Порфирије.

Међу осталим званицама нашле су се и министарке Маја Гојковић, Гордана Чомић, Дарија Кисић Тепавчевић, Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, као и министри Ненад Поповић, Небојша Стефановић, Синиша Мали, затим директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, представници институција, верских заједница, опозиције, дипломатског кора…

Од представника опозиције, били су лидери Странке слободе и правде, Драган Ђилас, Мариника Тепић и Борко Стефановић, прваци Народне странке, Вук Јеремић и Мирослав Алексић, лидер покрета Не давимо Београд Добрица Веселиновић, Натан Албахари из Покрета слободних грађана, као и председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Извор: Ћирилица-скц.срб

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!