Црква

Владика Наум: Порука издајницима српског народа

“…И тешко оном ко руши ту свету творевину. Тешко оном ко се одлучи да потпише издајнички акт о предаји Косова и Метохије било де факто било де јуре. Онај ко то потпише, потписао је своју вечну муку, потписао је своје проклетство. И уписао је себе у књигу издајника српских, и то највећих, већих од Вука Бранковића и његове дружине.

Због тога данас, када славимо Светог Симеона, морамо да поручимо онима који сутра хоће да потпишу издајнички акт који је сам ђаво припремио. Да их подсетимо да то не чине, да не уписују себе у књигу вечне пропасти и вечног проклетства. Да не навлаче на себе вечне муке, него да буду разумни, да буду свесни да држава Србија није њихова прћија него је то творевина света три монаха – Симеона Мироточивог, Светитеља Саве, Симона Монаха.

Ми ово поручујемо, не претимо физичком силом, није то наше, али смо дужни да као пастири Цркве Божије из љубави то предочимо онима који желе да се упишу у књигу издајника српских. То нам љубав налаже. Кад неко иде ка провалији, ка вечној муци, ми смо дужни из љубави да му кажемо – немој то да радиш!…“

Владика Наум – део беседе на дан Светог Симеона Мироточивог

Извор: Православље живот вечни

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!