Црква

Витезови Темплари – Удар на србске светиње

Недавно смо дошли до видео записа у ком се виде такозвани Витезови Темплари како врше чин „инвеституре“ (произвођења у чин витеза) усред цркве Св. Николаја Мирликијског у манастиру Соко Град. Видео снимак је убрзо повучен али успели смо да га сачувамо и пренесемо га са пригодним коментаром и објашњењем о томе ко су, шта су и коме служе. Напоменули бисмо и то да је манастир Соко Град под надлежности епископа Лаврентија који има историју екуменистичког деловања а као врхунац бисмо навели чињеницу да је одвео 36 свештеника тадашње шабачко-ваљевске епархије на поклоњење јеретику папи Јовану Павлу Другом.

Кратка историја Витезова Темплара

   Витезови Темплари или пуно име “Ред сиромашних витезова Христа и Соломоновог храма“, основао је Хуго де Пејенс. Темплари су организовани као манастирски ред, следећи правила која је за њих створио Бернар од Клервоа, оснивач Цистерцијанског реда и везују се за тзв. Крсташке ратове. Крсташки ратови били су војни походи римокатолика из Западне Европе, које је организовао Ватикан-папа, са сврхом да Јерусалим и Свету Земљу ослободе од муслимана. Временом су ови циљеви постали само оправдање за свеопшту пљачку Палестине, Јерусалима, Византијске империје, Константинопоља и Свете Горе где су многи манастири опљачкани, опустошени, чак и монаси убијани (св. Зографски мученици). У одбрану Свете Горе од  пљачке и злочина темплара, устао је Србски Краљ Милутин и после трогодишњег рата протерао  их је са Свете Горе. У том рату се посебно истакао игуман Хиландара Данило, касније Архиепископ Србски. У тим Крсташким ратовима, темплари су у име папе, отели велики број моштију и других  светиња, затим огромну количину блага и све тo однели у Западну Европу.

   Темплaри су освојили одређене територије и установили, углавном, краткотрајне државе, у којима су уместо локалних Православних епископа и свештеника довели са Запада латинске бискупе и латинско свештенство директно подвргнуте римском папи. Починили су бројне злочини према муслиманском становништву, као и према православном становништву. По престанку Крсташких ратова, ред Темплара је прерастао у Европи у ред банкара који су били оличење зеленаштва. Благо донето са Истока чинило их је врло моћним. Темплари су били добро повезани и убрзо су постали битан фактор на међународној политичкој сцени тог времена. У том времену добили су неколико повластица од римског папе, које су им дозволиле, између осталог, да убиру порезе у подручјима која су била под њиховом контролом, производећи њихов брзи успон. Темплари имају велику улогу у ритуалима и оснивању различитих грана модерних масона. Шкотски ред, који је формиран у Француској у осамнаестом веку, се ослања на Темпларе у многим ритуалима.

   Ред Де Молеа је још једна масонска организација која је повезана са Темпларима. Друга грана масона, Јоркширски ред, захтева од својих чланова да буду хришћани. И у том реду многи ритуали и обреди су преузети од Темплара. Темплари су постали окружени легендама које садрже тајне и мистерије. Најпознатије су оне које говоре о Светом гралу, Заветном ковчегу, и тајнама грађења

О манастиру Соко Град

Манастир без монаха, са базеном и осталим пратећим објектима више личи на неку туристичку атракцију, него светињу посвећену Богу. Тако данас изгледа манастир Соко град код Љубовије у Епархији шабачкој, под надлежности епископа Лаврентија. То је место које служи за пропагирање екуменистичких и глобалистичких идеја. Од мноштва саблазни који се чине у овом манастиру навећемо највеће:
– у априлу 2000.г. у њему се организује међурелигијски скуп под називом  “ЈЕДАН ЈЕ БОГ“, где поред претставника римокатолика и муслимана окупља и претставнике око 64 секте као што су суботари, пентакосталци и други.
– сваке године у Соко граду се организује некаква моба, где се окупљају млади из разних крајева Европе и при томе се по изјави очевидаца догађају  разне ствари непримерене и за обичан камп, а камоли за манастир.
–   у њему се спроводе разни чудни ритуали, страни Православној вери, као што су то чинили 17.06.2013.године Темлари, што се види на снимку.

Хвала на поверењу! Молим вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!