Srbija i srbske zemlje

Vi idite, mi nećemo

Sukobi na mostu K.Mitrovica

U IME ISTINE I SAMO ISTINE RADI!!!

,,VI IDITE, MI NEĆEMO“!!!

Mnogi ovog meseca slave 10 ili 20 god. mature!

Ali ima i onih ,,maturanata“ koji su sever Kosova i Metohije sačuvali srBskim i nisu dozvolili da se vrata Kosmeta za Srbiju zauvek zatvore!

I koji Juna slave 23 godine ODBRANE SRBSKE MITROVICE, SEVERA KiM, ODBRANE SRBIJE NA SEVERU“!!!

Danas o bedemu srBskog ,,Termopila“ pričaju uglavnom oni koji nikakve veze sa odbranom nemaju! Oni koji su bili ili van Kosmeta ili u kućama svojim, iako na samo 20-30-50 metara od mosta.

A u senci, kao po običaju, ostaje ona grupa ,,PRVIH MOMAKA“ koji su tog Juna bili u narodu i sa narodom, narodom kojeg su ostavili i država i vojska i policija i političari i ,,gradski oci“. SVI. Svi osim BOGA!

Prvi koji su se Braniocima mosta (B.M.) javno obratili, bili su tadašnji predsednik Opštine Nikola Radović i mati Makarija iz Sokolice. Zamolili su da se napusti most, kako ne bismo iritirali KFOR i Albance i predlagali da se svi, čitav grad, u kućama svojim zaključamo i roletne na prozorima spustimo.

Naravno nisu ih poslušali. I bili su u pravu!

Jer, odbrana grada NIJE imala za cilj irititanje bilo koga niti sprečavanje povratka onih koji su pre rata u Mitrovici živeli, već ISKLJUČIVO zaustavljanje talasa etničkog čišćenja svega srBskog i odbranu porodica naših i naroda našeg!

NAKON NEKIH MESEC DANA, par doktora je došlo kod D.Vite i predložilo da oni vode i zastupaju ,,branioce“ (B.M.), kojima je trebao neko – kako su tada rekli – da ih vodi i zastupa. I u tom prvom pokušaju…odbijeni su!

Oliver je nešto KASNIJE to isto pokušao, ponudio se, ponudio da se bori zajedno sa njima i zajedno sa njima nastupa. I bio je prihvaćen.

Da naglasim, ovom činjenicom, ISTINOM, nikako NE ŽELIM, niti mogu sve i da hoću, da umanjim značaj pomoći NARODA, pa ni pokojnog Olivera Ivanovića ili recimo Marka Jakšića (koje navodim kao dve vodeće političke figure u to vreme na severu) i drugih potonjih ,,boraca“ što na političkom, što na ,,bojnom“ polju.

Ali na ,,bojnom“ polju hrabrosti, polju suprotstavljanja albanskim naoružanim ekstremistima, ta najviša mesta pripadaju narodu, ali PRE SVEGA ovim ,,PRVIMA“ (,,ludacima“, kako su ih zvali oni koji su se za grad, sa prozora stanova svojih, borili)!

Jer, DA TIH ,,PRVIH“, TIH ,,LUDAKA“ NIJE BILO,

NE BI BILO NITI POLITIČARA, NITI INSTITUCIJA, NITI NAS!

SRBIJE NA SEVERU NE BI BILO!!!

I takve nikada nećete čuti da o hrabrosti svojoj preterano pričaju. Ne. Ali se zato sve češće čuju oni koji su tu MORALI biti, a NISU, pokušavajući sebe da operu i falsifikatom se UMETNU

,,tamo“ gde ih na žalost bilo

N I J E!!!

Ukratko, branioci mosta NIŠTA NA DUŽE STAZE NE BI POSTIGLI DA NIJE BILO POMOĆI NARODA koji se okupljao na prvi poziv, signal, da je most napadnut.

Kao što ni narod ništa uradio ne bi DA NIJE BILO TIH PREDVODNIKA koji su po 24 sata dežurali na oba mosta i PRVI UDAR NA PLEĆA SVOJA PRIMALI I NAPADE AMORTIZOVALI dok narod u pomoć ne pritekne!!!

Zato, neću reći da su ,,momci na mostu“ bili sve.

Neću reći ni da je narod non stop bio sa B.M. na prvoj ,,liniji odbrane“.

Pogotovo neću reći da su TADAŠNJI POLITIČARI ORGANIZOVALI odbranu grada…neću, jer bi sve to bila LAŽ! A sve ovo pričam ISKLJUČIVO I SAMO ISTINE RADI!

Miloš Ćirković, ljudina, heroj, izgovorio je 1999l.G. čuvenu rečenicu –

VI IDITE, JA NEĆU!

Pre 23 godine, Juna 1999 leta Gospodnjeg, na svetom nam Kosovu i Metohiji, u SRBSKOJ MITROVICI, sličnu rečenicu smo i mi uputili policiji i vojsci i državi, koji su nas napuštali — VI IDITE, MI NEĆEMO!

Tako da, braćo moja, vi koji ste među nama i vi koji ste nas u međuvremenu napustili i sada ste u Carstvu Nebeskom,

SREĆNA NAM GODIŠNJICA NAŠA, GODIŠNJICA HRABROSTI I PONOSA, GODIŠNJICA TIH ,,PRVIH“ KOJI SU SE TOG JUNA PA NA DALJE, USPEŠNO SUPROTSTAVILI NATO i OVK I SEBE SVRSTALI UZ KOSOVSKE VITEZOVE KOJI TAKOĐE NISU GLEDALI NA KOLIKO JAKOG PROTIVNIKA KREĆU, VEĆ KOLIKU SVETINJU BRANE!

A sve uz pomoć i u slavu BOGA!

Autor: Nebojša Jović

Hvala na poverenju! Molimo vas podelite, širite istinu!