Свет

Вештачка интелигенција: Секуларни поглед на дигиталног антихриста

Зашто глобалисти имају дубоко укорењену опсесију вештачком интелигенцијом (АИ)? Шта је то са жарком потрагом за аутономним дигитализованим мозгом од кога добијају нападе екстазе? Да ли се све ради о томе шта АИ може да учини за њих и њихов план, или постоји и мрачнији „окултни“ елемент у концепту који је тако привлачан?

Светски економски форум, организација посвећена глобалистичкој агенди „Великог ресетовања“, Четвртој индустријској револуцији и „Заједничкој економији“, посвећује велики део сваког годишњег састанка у Давосу у Швајцарској дискусији о вештачкој интелигенцији и ширењу њеног утицаја над свакодневним животом.

Уједињене нације одржавају опсежне политичке сесије о вештачкој интелигенцији и троше значајну количину енергије на успостављање „етичких правила“ за развој и употребу вештачке интелигенције. У основи напора УН–а је тврдња да су само УН квалификоване да диктирају и контролишу АИ технологије; за добро целог човечанства, наравно. Планирано је да управљање вештачком интелигенцијом ступи на снагу до 2030 према сопственим белим књигама УН (све глобалистичке институције су поставиле 2030 као циљни датум за све своје пројекте).

Још једна мање позната, али значајна организација је Самит светске владе ВГС који се одржава сваке године у Дубаију. Овим самитима присуствују многи национални лидери и представници, као и извршни директори компанија и познате личности. Примарни предмети фокуса ВГС–а су обично пропаганда климатских промена, централизација глобалне економије, трансхуманизам и вештачка интелигенција.

Већина јавних дискусија о вештачкој интелигенцији врти се око позитивних наратива; треба да будемо уверени у много велики напредак који ће АИ технологија пружити. Неке од „предности“ укључују трансхуманистичке здравствене модификације, компјутерске импланте у телу или мозгу, па чак и наноботе који ће једног дана можда бити довољно побољшани да промене наше ћелије. Другим речима, да бисмо имали користи од вештачке интелигенције, морамо постати мање људи, а више машине.

Друге наводне предности захтевају широку лепезу нових система (неки од њих се сада граде) који би омогућили алгоритмима да прате сваки аспект нашег живота. Глобалисти често називају ове системе „интернетом ствари“ – сваки уређај који поседујете, аутомобил који возите, сваки рачунар, сваки мобилни телефон, свака камера за надзор, свако стоп светло, све би било централизовано у једну АИ мрежу унутар града, и сваки град би био повезан у велику паукову мрежу са националном базом података АИ.

Интернет ствари се редовно помиње у вези са управљањем климатским променама и ограничењима угљеника. Сврха је кристално јасна – владе и корпоративне елите желе могућност да надгледају сваки ват енергије коју свакодневно користите. Ова врста информација о пуном спектру олакшава диктирање наших одлука и приступа роби и услугама. Они би имали потпуну контролу над свима који живе у овим „паметним градовима“. Цео твој живот, сваке секунде, био би посматран и под лупом.

Али како је то могуће? Милиони и милиони људи који живе из дана у дан; то је ПУНО података које треба проучити да бисте пронашли некога ко не поштује правила. Ово је један од разлога зашто глобалисти балаве због АИ технологија – то је једини алат доступан за прикупљање и разграничење масовног прикупљања података у реалном времену.

Већ постоје напори да се користе системи вештачке интелигенције за предвиђање злочина пре него што се деси (пред–криминал). Ови експерименти су прилично пренаглашени јер заправо не предвиђају конкретне злочине или идентификују одређене криминалце. Уместо тога, они користе статистичку анализу да предвиде у којим деловима града ће се највероватније десити одређени злочини. За ово вам не треба вештачка интелигенција, сваки полицајац који је довољно дуго радио у граду може вам рећи када и где ће се одређени злочини највероватније десити.

Урнебесно, алгоритми вештачке интелигенције су недавно оптужени за „расну пристрасност“ када су у питању области које бирају за предвиђање криминала, јер често ове области имају тенденцију да се налазе у претежно црним четвртима, а криминалци који се највише предвиђају су млади црнци. Дакле, компјутери су оптужени за расно профилисање као што су многи полицајци оптужени за расно профилисање.

Само још једна класична контрадикција политичке левице: они воле идеју о ограничењима климатских промена, трансхуманизму, па чак и надзору вештачке интелигенције када им то одговара, али компјутер не мари за ваша осећања и не мари за друштвене табуе. Брине се само о бројевима.

И ту улазимо у веће опасности својствене АИ. Замислите свет којим управља мртви алгоритам који вас посматра само као једну од две ствари: ресурс или претњу.

Предвиђање пред–злочина је бесмислица; алгоритми прате навике и обрасце, а људска бића имају тенденцију да нагло разбију обрасце. Људи су погођени кризним догађајима на различите начине које је немогуће предвидети. Превише је ту променљивих елемената и никада неће постојати систем који је у стању да предвиди будућност, али то неће спречити глобалисте да покушају да форсирају овај проблем.

Управљање вештачком интелигенцијом је неминовност према глобалистичким институцијама – Они тврде да ће једног дана вештачка интелигенција бити коришћена за управљање целим друштвима и додељивање казни на основу научно ефикасних модела. Они се понашају као да је то само природан пут човечанства и који не можемо да избегнемо, али у стварности је то самоиспуњавајуће пророчанство. То није нужно замишљено да се догоди, то је пројектовано да се догоди.

Заговорници вештачке интелигенције тврде да алгоритми не могу да делују са истом пристрасношћу као људи, па би стога били најбоље могуће судије људског понашања. Сваком одлуком од производње до дистрибуције до здравствене заштите до школовања до закона и реда управљала би АИ као средство за постизање крајње „праведности“.

Као што је горе наведено, они су већ наишли на блокаду статистичке вероватноће и чињеницу да чак и ако се АИ остави да самостално доноси одлуке лишене емоција, милиони људи ће те одлуке и даље сматрати пристрасним. И, на неки начин би били у праву.

Најлогичнија одлука није увек и најморалнија одлука. Штавише, АИ програмира његов творац и може бити пројектован да доноси одлуке имајући на уму пристрасности креатора. Ко може да програмира АИ? Ко може да диктира његово кодирање? Глобални елитисти?

И овде долазимо до „духовнијег“ елемента питања вештачке интелигенције у односу на глобалисте.

Пре неколико година написао сам чланак под насловом „Луциферијанизам: Секуларни поглед на деструктивни глобалистички систем веровања“. Мој циљ у том делу био је да изнесем велики број доказа да су глобалисти у ствари нека врста култа организованих психопата (људи без емпатије који се радују уништењу зарад личне користи). Закључио сам да глобалисти заиста имају религију, а њихов основни систем веровања према доказима је луциферијанство.

Да, сигуран сам да ће бити оних који ће се ругати овој идеји, али чињенице су непобитне. У глобализму постоји изразит окултни елемент, а луциферијанство се доследно појављује као основна филозофија. Мислим да сам ово прилично ефикасно разложио у чланку и нећу овде понављати све доказе; људи су добродошли да га прочитају ако желе.

Писао сам са секуларног становишта јер је луциферијанство инхерентно деструктивна идеологија чак и када се посматра изван хришћанског веровања. Осим тога, постоје психолошки елементи којима се треба позабавити, а које хришћанство често игнорише. Луциферијанска филозофија је скројена за нарцисоидне и социопатске људе. Корен култа је о „посебним“ људским бићима која нису ометена границама савести, морала или етике. Недостатак емпатије се види као предност за напредак, а крајњи циљ луциферијанства је божанство – особа која постаје као бог, било да је обожавају други, моћ утицаја или технолошке методе продужења живота и способности.

Али какве то везе има са АИ?

Верујем да глобалисти гледају на вештачку интелигенцију са таквим поштовањем јер мисле да је то нови облик живота, или крајњи облик живота – живот који они стварају (као што богови стварају живот). И, ако размислите о томе симболично, овај нови „живот“ је заправо створен по лику својих креатора: нема емпатије, нема кајања, нема кривице, нема љубави. У недостатку боље речи, он је бездушан, као што су глобалистичке психопате бездушне.

Ако на тренутак погледамо АИ у религиозном смислу – АИ је нека врста антитезе Христовом лику. Христос представља свезнајући облик крајње љубави и крајњег самопожртвовања према хришћанској доктрини. Мислим да не постоји реч за оно што АИ на крају представља. Једини термин који се чини да одговара је „Антихрист“: Свевидеће око. Владавина супер–интелигенције лишене људскости.

Да будемо јасни, НЕ верујем у концепте краја света које приказују они који се придржавају популарнијих тумачења Откривења. Мислим да се свет мења. Мислим да империје расту и падају и то се често може посматрати као „крај света“ када је то у ствари само крај једне епохе. Ипак, свим срцем верујем у постојање зла; зло се дефинише као намерно обмањујућа или деструктивна радња за чисто личну или организациону корист, као што је убиство или поробљавање. Зло заиста постоји и видљив је елемент људског живота.

Постоје и особине људскости које воде ка добру, које нас спречавају да се самоуништимо када их слушамо. Савест, разум, мудрост и често вера могу да обезбеде штит од злих дела за већину нас. Да нисмо имали ове стубове у нашој психи, одавно бисмо сами себе уништили. Али, има оних који немају савест, који немају емпатију и презиру ове особине као „ограничавајуће“.

Овакви људи дизајнирају вештачку интелигенцију АИ. И можда неће изазвати „смак света“ у терминима које обично разумемо (или у библијским терминима), али би временом могли да одузму све оно што човечанство чини достојним света. На неки начин, ово би била апокалипса. То би била жива ноћна мора коју воде психопате који користе социопатску вештачку интелигенцију, активно подстичући и омогућавајући масама да напусте своја људска тела и постану дигитална чудовишта и технолошка химера.

Ако буде успешно, ово би заиста било крајње оскрнављење природе, или Божијег плана, ако је то оно у шта верујете. Тежња за божанством није вредна тога за већину нас, али за глобалисте то је сан једног доба, и они ће учинити СВЕ да то постигну.

Аутор: Брендон Смит

Извор: Нулта тачка

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!