Мишљења

Велики ресет и последња времена

Да ли знате како су свети оци описали антихриста, тачније, како ће антихрист да изгледа кад се појави – пре него што постане господар света? Најближи опис био би – онако како изгледају Џастин Трудо (премијер Канаде), Емануел Макрон (председник Француске) или Бил Гејтс (оснивач Мајкрософта), тј. онако како су већини људи на свету Трудо, Макрон и Гејтс изгледали пре пандемије корона вируса 2020. године. Они изгледају, на први поглед, као добри, фини, пријатни, културни и образовани људи. Тако су изгледали већини људи на свету пре ове пандемије. Сад многи не би волели да им било ко од њих постане зет.

Како нас упозоравају свети оци, антихрист ће изгледати као смирен и добар човек, кротког духа, честит, постојан, према свима љубазан, неће узимати поклоне, неће говорити гневно и показивати натмурен изглед, биће непријатељ неправде, а пријатељ сиромашних. Људи ће у почетку говорити да не постоји бољи или праведнији човек од њега, јер ће антихрист желети мир у свету и да победи сиромаштво, болести и смрт – створиће се утисак да он жели само добро свету. Свет ће се у том тренутку налазити у хаосу, ратоваће свако против сваког, свет ће тражити спаситеља, миротворца. Антихрист ће се појавити као спаситељ, а затим ће ставити цео свет под своју контролу. Антихрист ће бити веома лукав човек који ће служити као оруђе ђавола.

Наравно, Трудо, Макрон и Гејтс нису антихристи и правом антихристу нису ни до колена, Трудоа, Макрона и Гејтса овде узимам као примере врсте људи који се представљају као демократе, пацифисти, добротвори, али су све супротно. Тој врсти људи, тој врсти обмана, припадали су и људи попут Била Клинтона или Барака Обаме. То су и људи попут оних „финих“ политичара из норманских држава који бициклама и јавним превозом долазе на посао, или оних из Аустралије и Новог Зеланда, који су од својих држава сад направили логоре, а изгледали су као кул ликови, пре пандемије. Ти кул ликови данас праве тзв. нову нормалност која је ненормална. Трудо и Макрон промовисани су као велике наде либерала и левичара (или демократа), а они прогоне људе који имају другачије мишљење. Гејтс је постао главни стручњак СЗО, јер је главни финансијер, а СЗО је нешто као светска влада.

Дакле, антихрист се неће појавити као екстремни десничар (скинс), Џингис Кан, каубој из Тексаса, брадати четник и козак, силеџија, криминалац или мафијаш. Напротив, биће све супротно од тога, кад се појави – изгледаће као добрица, добар комшија, скроман и честит човек и тек кад завлада светом показаће своје право – демонско лице (знамо да „добро није увек Бог“, тј. иза „добра“ може да се крије и зло).

Како нас упозоравају свети оци, антихрист ће имати лажне апостоле и говориће да се гади идола и да је побожан, и многи ће поверовати његовим „чудесима лажним“ (2. Сол. 2; 9) – кад почне да исцељује људе, „васкрсава“ мртве, изгледаће да може да помера планине и да изводи острво из мора. Имаће власт и над људским чулима. Та „чуда“ биће преваре. Само они који буду носили жиг (чип, имплант, ку-ер шифру?) моћи ће да купују храну. Настаће страшна глад, а људи који буду примили жиг осећаће глад и жеђ седам пута више од људи који немају жиг и моћи ће да виде одређене ствари (због онога што буду имали у/на телу, антихрист, тј. ђаво, имаће власт над њиховим чулима – као маг ће да изводи лажна чуда, у коју ће поверовати људи који приме жиг звери?). Свет ће напасти велика похлепа. Људи опијени од разврата неће осетити страх пред невољама које ће да их снађу. А невоља ће бити таква да ће свуда бити лешеви људи, које неће имати ко да сахрани, говоре свети оци и Свето Писмо. „Такве невоље није било од почетка света“ (Мк. 13; 19). Живот хришћана који нису примили жиг звери постаће неподношљив, Бог ће због њих да скратити период владавине антихриста.

Као што видимо, антихрист може да личи на штребера и добротвора, може да изгледа као неки кул либерал или левичар, и добри комшија из краја, може да изгледа као лекар, јер је прва мисао обичног, доброг човека да је лекар нешто добро, исто као и свештеник. Дакле, антихрист ће се можда појавити и као добри лекар (или научник), и као велики верник, који је од „Бога“ послат да постане политички и духовни вођа (владар) света, тако што ће бити на челу светске владе, али и светске цркве. И тек кад дође на ту позицију, показаће право лице – у свету ће успоставити тоталитарни систем који ће бити много гори од овог који се сад ствара у Аустралији, Канади, Аустрији, Новом Зеланду, Данској, Француској, Великој Британији, Холандији, Италији, Немачкој, Израелу…  Из овога што се сад дешава у евроатлантским државама, можемо да слутимо како ће изгледати владавина антихриста. А то се дешава јер „нема страха Божијег пред очима њиховим“ (Рим. 3; 11-18).

Према неким изворима, план глобалиста је био да покрену Велики ресет негде око 2030. године или после тога, али су одлучили да то ураде раније и пандемија је избила почетком 2020. године. Вишедеценијско стварање аполитичних грађана или апстинената исплатило се глобалистима, који су избацили серију политичара који су у својим државама дошли на власт и изгледало је да их дуго нико неће склонити са власти. У Канади је дошао Џастин Трудо на власт, у Француској Емануел Макрон, у Холандији Марк Руте, на Новом Зеланду Џасинда Ардерн, у Италији Марио Драги, у Шпанији Педро Санчез, у Аустралији Скот Морисон, у Немачкој се за улазак у власт припремала Аналена Бербок…

Планове је, изгледа, покварио Трамп. Јер ако глобалисти изгубе САД, за 10 година Велики ресет био би немогућ. Затим, владајућа елита Запада је желела договор са Комунистичком партијом Кине. Трамп је покварио односе са Кином. И још је Трамп градио добре односе са Путином. То су вероватно били главни разлози да владајућа елита Запада покрене пре него што је планирано Велики ресет пуштањем вируса у свет. Пандемију су искористили да оборе Трампа и доведу Бајдена на власт у САД. Међутим, нису много бољи односи између Кине и САД ни сад кад је Бајден на власти. Бајден није поправио односе са Кином, а поново је покварио односе са Русијом, и још више је поделио грађане САД.

Ствари се не развијају како би глобалисти желели. Након првог шока и потпуне грађанске послушности, у свим евроатлантским државама кренули су масовни протести грађана који се боре са слободу. Трудо, Макрон, Руте, Ардерн, Драги, Санчез, Морисон, Бајден… више нису тако популарни, напротив, у тим државама ће бити веома неизвесни наредни избори. Посебно у САД где је питање да ли ће моћи да се одрже регуларни избори 2024. године. А енглеска краљица не може вечно да живи, зато велики ломови чекају и Велику Британију.

После две године пандемије, опала је популарност људи попут Гејтса и Фаучија, многи су показали своје право, фашистичко лице током пандемије – сви ауторитети глобалиста сад су компромитовани и вакцинацисти почињу да личе на секту. Обични људи се ослобађају страха. За разлику од Кине и Запада – у Русији није било великог притиска вакцинациста. Довољно је да се грађани евроатлантских држава ослободе страха и побуне против власти и да Русија више не слуша СЗО, и пројекат глобалиста Велики ресет доживеће крах. Кина после тога може и даље да остане затворена за свет, али на своју штету.

Наравно, побуна у некој држави може изазвати грађански рат у тој држави, али мислим да ће бити довољно да се већина у некој држави освести и побуни, и довољно је да се такве промене догоде у пар евроатлантских држава, да се избегне опасност и од Трећег светског рата и од грађанских ратова у државама евроатлантске цивилизације. И можда је почетак тога ово што се десило у Канади?

Свима је јасно да ће стање у свету бити све горе ако се нешто не промени на Западу. Наде се полажу у САД пошто је западна Европа изгубљена (колико су Западноевропљани слаби показује то да су чак и Канађани пружили јачи отпор). У САД постоји много већи отпор глобализму и ковид фашизму, него у ЕУ и Великој Британији. Због тога су највеће шансе да у САД избије грађански рат и да се САД подели на трансхуманистичке и конзервативне државе. Ако САД више не буде под контролом Лондона, може да се избегне светски рат.

***

Не знам да ли су ово последња времена. Све указује да је свет ушао у последња времена. Са друге стране, чини ми се да у свету постоји велики отпор злу и да овај пројекат Велики ресет неће успети. Али и да ће технологије и технике контроле људи негде и даље да се развијају, и да ће се једног дана применити са много већим успехом него данас (тј. онако како су описали свети оци). Можда нас чекају деценије, или векови, мира и слободе (или припремања за ратове), пре великог рата и хаоса у свету…

А Христос ће доћи као „лопов у глуво доба ноћи“. Или, „о дану томе и часу нико не зна, ни Анђели небески, до Отац мој сам“ (Мт. 24, 36). „Стражите, дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш“ (Мт. 24; 42). Кад Христос други пут дође, указаће се знак Знак Крста на небу, звезде ће са неба падати и престаће да постоје. Сунце ће се помрачити, а месец ће изгубити светлост и појавиће се нова небеса и показаће се „знак Сина Човечијег на небу“ како „иде на облацима небеским са силом“ (Мт. 24; 30), „и изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда“ (Јн. 5; 19-30). „Прво ће мртви у Христу васкрснути, а потом ми живи који останемо бићемо заједно са њима узнесени на облацима у сретање Господу“ (1. Сол. 4; 3-17). Дакле, „који у њега верује не суди му се, а који не верује већ је осуђен“ (Јн. 3; 18). Они који не верују у Христа и нису познали Христа, служе ђаволу и повероваће у антихриста.

Колико сад има стражара, толико смо близу или далеко од диктатуре антихриста. Чини ми се да има још увек довољно да се у свету образује, ако ништа друго, осовина добра (чак и у случају да дође до употребе биолошког оружја, од стране терориста или глобалиста – то није разлог да држава постане фашистичка).

Надам се да ће ови „конвоји слободе“ ослободити многе државе и да ће на власт на Западу доћи људи који неће желети рат са Русијом, али и да ни Русија неће спроводити „четврту индустријску револуцију“. Јер, може да се прогласи крај пандемије, али да остане тотална контрола, уместо ковид фашизма – неки други фашизам. Ако се то дозволи – онда су ово сигурно последња времена. Зато мора да се преиспита где свет води или шта су последице развоја „четврте индустријске револуције“.

Да ли ће успети Велики ресет и да ли су ово последња времена зависи од тога колико сада има или колико ће се појавити стражара у свету.

Аутор: Никола Варагић

Извор: Стање ствари

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!