Србија и србске земље

Велика срамота, Срби допустили муслиманима да сруше цркву

Велика срамота поново је погодила овај понижени и посрнули народ. Јуче је срушена црква посвећене Усековању Светог Јована Крститеља у селу Коњевић Поље у општини Братунац, Република Српска, митрополија Дабробосанска. Храм је подигнут 1998. године, на месту где је пре 100 година постојала кула у којој су мучени и убијани локални Срби, те су темељи храма дословно на крви србских мученика.

Проблем је настао по повратку муслимана у Коњевић Поље (почетком 21 века), када се испоставило да део храма (око 3 метра) је на приватном имању муслиманске породице Орловић. Питање је, како су Орловићи постали власници спорне парцеле?

Орловићи, тачније власник позната нана Фата, наговорена од стране муслиманских власти, одбила је сваку новчану понуду да јој се исплати тај ободни део имања. При томе је она протеклих година више пута упадала на богослужења и правила неред. Због незаинтересованости власти у Бања Луци или тајног договора, као што је био повратак на власт у Сребреници муслиманског екстремисте Дураковића (лични пријатељ Вучића), Срби су допустили да им муслимани сруше цркву. Такође да се Хризостом, митрополит дабробосански, одлучно супростави овом вандализму, то се сигурно не би догодило. Међутим, није ово прва светиња која се руши или потапа уз прећутни благослов архијереја СПЦ, односно екумениста у Београдској патријаршији. Како јављају неки медији рушење је изводила фирма из Братунца чији је власник Србин.

Локалне муслиманске власти (месна заједница) су са великим задовољством и брзином починила наведени злочин. Док муслимани у БиХ ликују јер су показали надмоћ над србском неслогом, Срби ћуте и ваљда као обична раја чекају милост од нових ага.

Срби, чему да се надате када прихватате да вам руше цркве?

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!