Мишљења

Варалицa последњих времена и велеиздајнички документ

Шта би се могло у ова смутна и јадна времена о овоме свету рећи? Могло би се рећи да крупним корацима граби у догађаје које су вековима описивали свети и прозрљиви угодници Божји. А зашто су се тако пуно бавили овим временом, одговор је увек исти… због кулминације људских дела у отпадништву која припремају отворен наступ онога којем су до неслућених граница посвећени сви рушилачки догађаји нашег времена. Иако цео свет говори о победи Добра, тај свет не сведочи својим делима да је посвећен добрим делима и последице тог несразмера су свуда око нас.

Aнтихришћанскe представe

Па редом, подсетимо на само неке моменте апостасије нашег времена. Иако здраствени третмани односе милионске жртве, јутуб, гугл и друге платформе планирају уложити милионске износе у компаније за проверу „истинитих“ по њима података. За то време дозволу за здраствени третман добијају чувене компаније и за децу до шест месеци, здраственим радницима се прети одузимањем лиценце ако размењују податке о последицама здраствених третмана, дронови у Кини упозоравају становнике да контролишу своју жељу за слободом, а у Хрватској постоји кампања да они који нису били код лекара више од две године морају урадити систематски преглед. У Бразилу прете да ће укинути социјална давања ако деца нису примила здраствени третман, а у САД су здраствени досијеи „одбеглих“ од чувеног третмана означени посебном шифром. Међутим агенда има и „спасоносно“ решење, у болнице се масовно упућују дописи о кривици и одговорности тих установа и лекара за последице третмана које су давали, док директор чувене фармацеутске компаније напомиње да најбољи дани те компаније тек долазе. За те нове дане већ се формирају „15 минутни градови“ широм света као отворени затвори који деле градове на зоне и из тих обруча је могуће изаћи само са већ познатим кодом. Изгледа да је нова пандемија на путу.

Farmaceutski lobi izgubio za 20 minuta 24 milijarde $ zbog Trampovih kritika -- Gospodari lutaka -- Sott.net

Међутим ово сурово прогањање човека има и свој гори део. У целом свету се поплочава пут за Варалицу последњих времена, па се тако у Бразилу одвија пред милионским аудиторијем најопскурнија антихришћанска представа под називом карневал, тако је и у Аустрији и на многим другим местима. Полако пристиже и већ је пристигао моментат када је потребно сва чула држати даље од овог разорног напада оних који хоће и нашим чулним суделовањем остварити поклоњење оном-мрзитељу свега доброг за потребе остварења апокалиптичног разорења. Евровизија је нпр. прави пример тога, најбруталније ругање хришћанским догматима, наступи обилати демонском сценографијом и сугестија младима за посезањем за неопростивим и најцрњим гресима кроз музику која приводи у ритуалу самом паклу. Ова манифестација је таквог ритуалног типа да се од тог зла треба склонити и наравно остаје питање шта је то модерно, уметничко и напредно у ругању Господу и нису ли сви глобалистички догађаји у свету усмерени само у наведеном правцу.

Велеиздајнички документ

А код нас тешка и незамислива смутња. Како иначе описати злокобно ћутање браће Архијереја СПЦ изузимајући оне који су Правде и Истине ради прогнани са Косова и Метохије у ово време тешке велеиздаје. Француско-немачки план је велеиздајнички документ који нам је свима стављен на сто и то је наша оптужница ако не подигнемо глас, ако не устанемо и јасно искажемо свако противљење и непристајање на такво дело велеиздаје. У противном ми смо обичне ништарије које се нису имале рашта родити. Свако прихватање велеиздаје представља духовну смрт за сваког Србина који би се на такво пристајање дрзнуо. Да предамо свету земљу, да дамо туђину најстарије светиње, да се одрекнемо свог народа, да плаћамо сопствени пакао пропадања… Не знам шта може да се беседи после ћутања на ову написану пропаст у виду документа, не дао Бог таквог чина. Ваше достојанство браћо Архијереји је неисказано, али је одговорност неописива, зато се јавно сведочи против велеиздаје и велеиздајника, бране се светиње, брани се свој мучени народ, излази у исповедне литије. Српска Академија Наука и Уметности са свим познатим и виђеним академицима ћути и сведочи о речи Патријарха Павла… мудри као змије, али ако нису безазлени као голубови, онда доброте у њима нема…Зар заиста мислите, поштовани академици, да ће се потомци сећати Ваших научних достигнућа ако сте окренули главу од овакве велеиздаје, зар заиста мислите да научна, уметничка и технолошка достигнућа, Ваша звања и почасти могу заклонити смрад велеиздаје народа чијом се институцијом дичите. Зар заиста не можете докучити какве последице Вашег ћутања могу бити, зар заиста не видите шта ће се и Вашем путу испречити? Повући ћу сваку реч ако засведочите истину и придружите се народу у ово суновратно време, али авај, време иде, издаја се гради као Вавилонска кула у некаквом центру српске државе.

PATRIJARH PORFIRIJE RAZGOVARAO SA AMBASADOROM HILOM O KIM I UKRAJINI: Dijalog i mir najvažniji i najpotrebniji

Српски народ као осиротело сироче лута путем и од никог не прима ни заклон ни утеху, какве су само пророчке речи Патријарха Павла да ће Косово у 21. веку бити провера свих нас, од скромног трудбеника па до Патријарха. Зато овако остављени и понижени недајмо се у расправе, недајмо се у подметање деоба, нека нам је један одговор водиља: „Да ли смо за светињу Косова и Метохију или против ње?“. Помогнимо нашом подршком и оне заточене, новинара Дејана Петра Златановића и политичког активисту Дамјана Кнежевића и све прогањане, рањаване, тучене и мучене Србе на Косову и Метохији. Будимо тамо где год можемо, где се диже глас против велеиздаје, а посебно будимо тамо где ће бити и Срби са Косова и Метохије. Имајмо бар толико хајдучког у себи да док траје опсада и битка будимо заједно, али заједно на једној и вечној основи…НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ…Споменимо наравно и групу грађана који протерани сада преко улице, али ипак испред Скупштине у више од 970 дана сведоче о трагици наших дана.

Ово је најсветија битка нашег времена и лична битка свакога од нас. Дакле, боримо се!“

Гордана Кангрга-Микулић, двоструки магистар електротехнике, иницијатор сам и организатор Сабора Унивезитетских Професора у оквиру којег сте сведоци многих излагања наших цењених професора и доктора наука петком у просторијама Ћирилице.

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!