Мишљења

Валентин Катасонов: Што више инјекција – више инфекција: Фајзер обмањује САД и Европу

ПОБЕДНИЧКИ МАРШ ВАКЦИНАЦИЈЕ НА ЗАПАДУ

Власти већине држава настављају курс максималног вакцинисања становништва својих земаља вакцинама против корона вируса. Недавни самит „Велике двадесеторице“1 у Риму поставио је циљ да средином следеће године буде потпуно вакцинисано 70% становништва Земље. До 28. новембра пуну дозу је добило 3,38 милијарди људи у свету или 43% укупног броја становништва планете. Достићи задати ниво вакцинације човечанства средином следеће године биће врло сложено, но, многе државе су ове јесени значајно појачале своје напоре у борби против пандемије КОВИД-19 путем вакицна.

Тако је почетком септембра амерички председник Џо Бајден објавио да вакцинација постаје фактички принудна за готово целокупно одрасло становништво САД. А почетком новембра је изјавио да ће у скорије време започети свеопшту вакицинацију, помоћу препарата Фајзер, деце узраста од 5 до 11. година.

с

ПОТПУНО (ТАМНОЗЕЛЕНИ) И ДЕЛИМИЧНО (СВЕТЛОЗЕЛЕНИ) ВАКЦИНИСАНИ ЖИТЕЉИ ПЛАНЕТЕ. СКРИНШОТ: OURWORLDINDATA.ORG

Уочљиво је да многе државе које су већ прескочиле лествицу од 70% вакцинисаног становништва, свечано изјављују да показатељ вакцинисаности расте и да ће достићи скоро 100%. Активности низа држава испољавају се и тако што су већ приступиле ревакцинацији, или такозваним „бустерним“ вакцинама – допунским, после већ примљене две. Блистав пример такве државе је Израел. Но, и земље Запада могу ускоро учинитии „бустер“ вакцине не „жељеним“ већ – обавезним. Рецимо, власти САД су изјавиле да у скорије време могу поново размотрити појам „пуне вакцинације“ и повећати број неопходних доза.

Ова вакцинациона активност изненађује, и чак плаши људе који још нису изгубили способност да анализирају и упоређују, и нису заборавили основе медицинске науке (имунологију, епидемиологију, фармакологију и др.), a они гласе: могућност и целисходност примене вакцинационих препарата одређује се тако што се узимају у обзир кључни параметри као што су ефикасност и нежељене појаве настале њиховом применом. Логика и аритметика питања су сасвим једноставне: ако је ефикасност изнад нуспојава, онда се може дати „зелено светло“ препарату. Ако су нуспојаве изнад ефекасности онда треба укључити „црвено светло“.

ЧОВЕК ЈЕ САМО ТРОШАК

Што се тиче нуспојава о њима сам више пута писао.2 Прво, оне се евидентирају од стране државних органа у врло мало земаља (то се зове „официјелно администрирање вакцинама“). Друго, чак и тамо где се где се евидентирају, по мишљењу експерата, процењени број нуспојава се снижава вишеструко. Треће, чак и умањене процене нуспојава су застрашујуће високе.

С

ТЕШКЕ ПОСЛЕДИЦЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ ЗАПАДНИМ ВАКЦИНАМА, ИЗДВОЈЕН БРОЈ СМРТИ. ИЗВОР: MEDALERTS.ORG

На пример, последњи подаци америчког информационог система за евиденцију нежељених последица3 од вакцина, VAERS (на дан 12. новембра ове године): број леталних исхода је – 18.853. Број случајева који су у критичном стању21.088. И најважније: систем броји само оне случајеве који су евидентирани четири недеље после вакцинисања. Ако особа која се налази у „крајње тешком стању“ умре 29-ти дан после вакцине, неће се убројати у систему VAERS у смртне случајеве настале због вакцинације.

Дакле, ако оставимо по страни формализам и узмемо у обзир очигледно смањивање броја случајева, можемо рећи да је вакцинација од ковида у САД већ убила око 40.000 људи.

Овде почињу чудне ствари. У новијој историји САД више пута су уводили све могуће вакцине против разних инфекција и болести. И ако би умрло неколико (максимум неколико десетина) људи, коришћење тог препарата би обустављали. Тако, 1976. године у САД је спровођена масовна вакцинација против свињског грипа, но пошто је било евидентирано 25 смртних случајева – заустављена је (узгред, ускоро ће и свињски грип ишчезнути).

У овом случају (ковид-19) ми ништа слично не можемо уочити. Хваљена америчка брига о сваком грађанину као да се искључује када је реч о интересима Pfizer-а и његових другова-конкурената.

ЕВРОПА НЕ ЗАОСТАЈЕ ЗА САД

Такође, навешћу податке из информационог система EudraVigilance, који бележи последице вакцинације у Европској унији. На дан 13. новембра 2021. године укупна смртност од ковид-вакцинације у 27 држава Европске уније износила је 30.550 случајева. И на то треба још додати 1,163.356 случајева нежељених ефеката различите тежине.

На тај начин, у новембру је укупна смртност, изражена у официјелним информационим системима, у 28 држава (САД и 27 држава ЕУ), износила 49.403 случаја. Готово 50.000 људи је постојало – а сада их нема. При томе је реч о људима „прве сорте“, о златној милијарди.

А ако рачунамо тешке случајеве који су се завршили леталним исходима ван постављеносг оквира – четири недеље после вакцинације, наведену цифру, по мом мишљењу, можемо најмање дуплирати. То јест, ми имамо 50.000 до 100.000 умрлих од ковид-вакцина. Још једном напомињем да су официјелни подаци система VAERS и EudraVigilance, по мишљењу независних екперата, снижени минимално десет пута.

И без обзира на ове застрашујуће бројке, ни у САД, ни у Европској унији власти не само да не желе да „прикоче“, већ, обрнуто, фанатично стискају „гас“. Није ли то зачуђујуће?

МАШТА, А НЕ ЕФИКАСНОСТ!

А сада ћемо погледати други параметар вакцинације – ефикасност вакцина. На сајту Светске здравствене организације (СЗО) читамо дефиницију:

Ефикасност вакцине у контролисаним условима клиничких испитивања мери се путем поређења броја људи који су добили вакцину и код којих је дошло тзв. интересантног исхода (по правилу болести), са бројем људи који су добили плацебо (фиктивну вакцину) и код којих је дошло до истог исхода. По завршетку истраживања упоређује се број облелеих у обе групе и израчунава процентуални ризик оболевања у случају вакцинације, и у случају њеног одсуства. Тако добијамо показатељ ефикасности вакцинације у контролисаним условима, односно у којој мери вакцина омогућава да се смањи ризик од оболевања. Ако се у групи која је добила вакцину разболело много мање људи него у групи која је добила плацебо закључује се да је вакцина високо ефикасна.

Број оних који су се разболели у групи која је примила вакцину упоређује се са бројем облелих из плацебо групе. Рецимо, број првих је 20; број других је 100. Број оних који су избегли болест захваљујући вакцини износи 100 минус 20 = 80.

Ефикасност вакцинације у наведеном примеру једнака је 80%. Стопроцентна ефикасност постоји само као идеал. Али мања од 50%, сагласно препорукама СЗО, она не сме бити. Дакле, на један тас стављају се они који су избегли болест јер су примили вакцину, а на други тас они који су постарадали (или чак умрли) од вакцинације.

Рачуница је врло релативна. Али чак и чиновници СЗО схватају да нема вакицина без нуспојва. Контролна цифра СЗО је условна, и само наговештава да треба узимати у обзир и ефикасност и негативне последице вакцинације, и постојано их упоређивати. Ако су негативне последице озбиљне или их је много, тада вакцинација чак и при деведесетопроцентној ефикасности може бити опасна, једноставно смртоносна.

А сада ћемо од теорије прећи на праксу. Каква је ефикасност препарата који се данас примењују у борби са ковидом? Када су на почетку вакцинације појавили светски познати препарати и у начуним журналима и у средствима информсања фигуририали су врло обећавајући показатељи њихове ефикасности. Они су добијени као резултат клиничких испитивања која су представили медицински и фармацеутски регулатори још прошле године. Ево конкретних показатеља ефикасности које су представили водећи произвођачи препарата.

*Pfizer–BioNTech – 95%
* Moderna – 94%
* AstraZeneca – 67%
* Johnson & Johnson – 67%

Наравно, многи скептици су већ тада посумњали у тако високе проценте. И основе за скептицизам је било јер су средства информисања дошла до занимљивих чињеница које се односе на клиничка испитивања. Било је немарности и несавесности које су изазвале нарушавање процедуре истраживања. Било је и свесног „украшавања“ резултата. Међутим, цела армија „фактчекера“ која се појавила на интернету и социјалним мрежама порицали су (и настављају да поричу) чињенице да је нарушен поступак испитивања.

ОЗБИЉНИ ЧАСОПИСИ СЕ НЕ ШАЛЕ

Међутим, ти „борци против лажних вести“, ипак не ризикују да иступе са сличним оповргавањима када је реч о публикацијама у озбиљним научним часописима. Уз то, „скептици“ које сам поменуо, вероватно имају утисак да се озбиљни научни часописи налазе искључиво на страни оних који разрађују, производе и рекламирају вакцине против ковида. Донекле је тако. Али само донекле. Пажљиво изучавање таквих журнала показује да садрже у радовима закључке који нису у складу са политиком необуздане вакцинације коју спроводе власти многих земаља света. У бројним чланицима се између редова назире тихи отпор ономе што чине чиновници СЗО и власти одређених држава.

На пример, чланак у једном од најугледнијих међународни часописа Lancet од 21. септембра  Considerations in boosting COVID-19 vaccine immune responses 5 („Разматрања о појачаном имунолошком одговору на вакцину КОВИД-19“). То је колективни рад великог броја специјалиста са звањима професора и доктора наука из разних земаља. Иза неколико научних и врло опрезних формулација скрива се закључак о нецелисходности масовног коришћења „бустер“ (допунских, „појачавајућих“) вакцина. Аутори не наводе вредност показатеља ефикасности вакцина, но исказују претпосатвку да ће допунске вакцине пратити брзо смањење ефикасности. Навешћу део чланка, лаицима најприступачнији за разумевање:

Вакцине КОВИД-19 као и раније, ефикасне су против тешких облика болести па и оних изазваних делта-варијантом. Ипак, већина емпиријских истраживања на којима је заснован овај закључак су прелиминарна и тешко их је тачно интерпретирати због потенцијалних искривљења и селективног извештавања. Потребна је савесна и јавна провера стално коригованих података да би гарантовали да се одлука о бустер вакцинацији заснива на веродостојној науци а не на политици. Чак и ако се на крају покаже да бустер снижава срењорочни ризик од озбиљног оболевања…

АСТРА ЗЕНЕКА“ ОКО НУЛЕ

А ево још једног чланка у истом журналу Lancet до 29. октобра. Насловљен је: Community transmission and viral load kinetics of the SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) variant in vaccinated and unvaccinated individuals in the UK: a prospective, longitudinal, cohort study  6(„Кинетика преноса и вирусног оптерећења варијанте SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) у друштву, међу вакцинисаним и невакцинисаним лицима у Великој Британији: проспективно, лонгитудинално, кохортно истраживање“.) За оне који су далеко од медицине наслов је врло сложен. Но, резиме чланка је потпуно доступан за разумевање просечном читаоцу.

Варијанта SARS-CoV-2 delta (B.1.617.2) брзо се прености и шири по целом свету, самим тим и међу становиништвом са високим степеном вакцинисаности.

У самом чланку се поново признаје смањење ефикасности основних вакцинационих препарата који се данас користе у свету.

Сличних публикација у Lancet-у сваки месец је све више. „Борци против лажних чињеница и лажне науке“ радије заобилазе сличне чланке. Они за њих немају „зубе“. Боље је овакве чланке прећутати, не треба се „играти са ватром“.

Леп пример чланка из часопииса Lancet који се прећуткује већ пола године је рад који је објављен 20. априла под насловом COVID-19 vaccine efficacy and effectiveness—the elephant (not) in the room7 („Ефективност и делотворност вакцина против КОВИД-19 – слон (ни)је у соби“). Аутори публикације – Пјеро Олиаро (Piero Olliaro), Елс Торил (Els Torreele), Мишел Вајлант (Michel Vaillant). Прва двојица су из Енглеске, трећи – из Луксембурга. Не улазећи у детаље, напоменућу да су аутори подвргли сумњи оне показатеље ефективности вакцина, који су на самом почетку вакцинације били објављени. У чланку је много суптилних запажања која захтевају коментаре и објашњења да би била широј публици разумљива. Напомињем још да су на крају аутори оценили ефикасност вакцина на следећи начин:

  • Pfizer–BioNTech – 1,3%
  • Moderna – 1,2%
  • Johnson & Johnson – 1,2%
  • AstraZeneca – 0,84%

Резултати преиспитивања ефикасности били су једноставно шокантни. И, најважније: ове бројке се налазе на страницам најозбиљнијег научног часописа. Закључци чланка су једнозначни: ствар не вреди уложеног труда. Потребно је зауставити вакцинацију на целом Западу. Чланак је, истина, неколико пута коригован – последња верзија је датирана 11. јуна. Но, значење поновног разматрања показатеља ефективности остало је исто. Пошто нисам стручњак, нећу се трудити ни да потврдим ни да оспорим наведене показатеље – који се крећу око нуле. Но, изненађење је завера ћутања о овом чланку. Где је научна дискусија? Нема је.

САМОУБИСТВО ДЕПОПУЛАЦИЈОМ

Недавно је био учињен још један озбиљан покушај да се преиспита висока ефикасност коришћених вакцина. Реч је о чланку који је обајвљан 4. новембра у угледном журналу «Science»: SARS-CoV-2 vaccine protection and deaths among US veterans during 2021 8 („Заштита помоћу вакцина од SARS-CoV-2 и смртност ветерана у САД 2021. године“) У њему се сумирају резултати истраживања које је спровела Управа за здравствену заштиту ветерана (The Veterans Health Administration – VHA), која опслужује војне пензионре САД. Истраживање обухвата период од фебруара до октобра 2021. године, број војних пензионера на којима је вршено испитивање износи готово 800.000 (приближно 0,23% становништва САД).

Запажамо да су почетком ове године фармацеутске компаније предложивши препарате Pfizer – BioNTech, Moderna и Janssen (препарат Johnson & Johnson), обећале високу ефикасност, која премашује 90%. Од 1. фебруара до 1. октобра 2021. године ефикасност је опала код свих врста вакцина, по свим категоријама лица (по узрасту, полу, и по категорији пратећих болести). Већ је у март ефикасност вакцине пала до 86,4% за Johnson & Johnson, 89,2% за Moderna и 86,9% за Pfizer. У четвртом кварталу 2021. године ефикасност је опала до 58% за 58% за Moderna, 43,3% за Pfizer и безначајно малих 13,1% за Johnson & Johnson.

Los Angeles Times истог дана када се појавио чланак у часопису „Science“ наступио је са својом публикацијом9 која је садржала подробне коментаре и закључке поводом истраживања VHA. Један од закључака је да се може очекивати готово неизбежна ревакцинација у САД, која треба да компензује опадајућу ефективност.

Центри за контролу и профилактику болести су препоручили ревакцинацију за све који су добили вакцину Johnson & Johnson пре најмање два месеца. Бустер дозе се такође препоручују шест месеци после друге дозе вакцине Moderna или Pfizer људима старијим од 65 година…

Коментаришући поменути чланак у часопису „Science“, Ланс Џонсон (Lance D Johnson) у свом чланку од 8. новембра10 назива окретање САД ка вакцинама „Фајзера“ и његових другара „погрешним“ и чак „преварантским“. Фактички борба власти САД са такозваном пандемијом КОВИД-19 остварује се на основу „опадајућег модела имунолошке исцрпљености“ (waning model of immune depletion).11 Примењено на тему коју разматрамо – ефективност вакцина – то значи да она (ефективност) опада са сваком новом вакцином, а на фону, временом растућих нуспојава вакцинације, што доводи до „чистог негативног резултата“.

Аутор: Валентин Катасонов

Превео: Александар Мирковић (https://reosh.ru/valentin-katasonov-chem-bolshe-ukolov-tem-bolshe-zarazhenij-pfizer-obmanyvaet-ssha-i-evropu.html)

НАПОМЕНЕ:

1. https://tsargrad.tv/news/kakoj-budet-jepoha-posle-covid-lidery-g20-ozvuchili-osnovnye-celi_300180

2. https://tsargrad.tv/investigations/bezopasna-li-vakcinacija-chinovniki-putajutsja-v-pokazanijah-a-ljudi-umirajut_393639

3. https://www.medalerts.org/vaersdb/findfield.php?VAX=(COVID19)&PRECISION=2&UNIFORMONSET=&TABLE=ON&GROUP1=CAT&TSORT=up

4. https://tsargrad.tv/investigations/proderzhatsja-28-dnej-o-kakih-posledstvijah-vakcinacii-nam-ne-govorjat_441711

5. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02046-8/fulltext

6. https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext?fbclid=IwAR1VMpAKCgVT32JvB0db24Q6BonL2h7kiCZ3QYvGt1h4TD_dqbSQ1zPund4

7. https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(21)00069-0/fulltext

8. https://www.science.org/doi/10.1126/science.abm0620

9. https://www.latimes.com/science/story/2021-11-04/study-shows-dramatic-decline-in-effectiveness-of-covid-19-vaccines

10. https://www.naturalnews.com/2021-11-08-vaccine-effectiveness-plunged-from-88-to-just-13.html

11. Waning model of immune depletion значи:

1) Ефекат заштитног дејства вакцине од ковида је кратак.

2) За одржавање заштите биће потребна стална ревакцинација.

3) Доћи ће до готово неповратног пада општег имунитета.

4) На фону снижења општег имунитета повећава се ризик од оболевања, чак и смрти од других инфекција и других разлога.

5) Провоцира се мутација нових и нових сојева вируса опаснијих у поређењу са претходним.

Извор: Сродство по избору

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!