Мишљења

Узрок за руску војну интервенцију у Украјини

Као ветеран рата из БиХ, и те како знам шта је рат, ко га почиње, ко у њему гине и ко у њему највише страда. Али сем тога, знам ко у рату и од рата зарађује. Те ради тих спознаја, жао ми је свих украјинских, као и руских цивила, а нарочито деце. Који о рату ниси одлучивали, а нити су га планирали, али нити су га започињали.

Не могу и нећу да прећутим УЗРОКЕ и ПОЧЕТАК рата у Украјини. Који поче 2014. године и то оним монструозним спаљивањем 41 – живог Руса у граду Одеси, уз монструозно убијање истог дана и у исто време и 74 – Руса – испред Дома Синдиката у Одеси. И на тај злочин и почетак рата против Руса и руског народа, нико од украјинаца, не диже глас осуде. А нити затражи кажњавање тих злочинаца Бандероваца, нациста и фашиста. А нити ико у Украјини – ЗАТРАЖИ -, да се сваки Рус, руско дете, руска жена – заштите, од било којег прогона или убијања.

Напротив, украјински људи и народ је ћутао, а својом ћутњом је дао подршку, свим тим украјинским Бандеровцима, нацистима и фашистима. Који добише сву могућу подршку, политичку, логистичку и финанцијску, као и оружану и то од америке, енглеске и Европске Уније, као и свих нато – чланица. И то да крену у стравичан рат, против Русије, са циљем – истребљења свега руског, као и руског народа, из Украјине. И то украјински нацисти, Бандеровци и фашисти, пођоше да раде од 2014. године, под покровитељством украјинских политичара и власти. Те немилосрдно почеше по Домбасу, по Луганску и по Доњецку, да зверски, из свих врста оружја, да убијају невине русе, жене, децу и цивиле. И то без икакве осуде, или протеста од било којег украјинског грађанина или политичара. А такав однос и украјинска ћутња, на такве монструозне злочине, даде још већи подстрек, свим украјинским нацистима, Бандеровцима и фашистима, да крену у нацистичко – фашистички лов и прогон сваког Руса и Рускиње, као и сваког руског детета, на целој територији Украјине. Са циљем, да побију и затру све живе Русе, као и све оно што је Руско и што на украјинском простору постоји, од деветог века и Кијевске Русије.

И на свеопшту Руску жалост, од оног злочина над Русима из Одесе, као и злочина у Домбасу и по целој Украјини, сви украјинци ћуташе. Јер за те злочине, имали су подршку Америке, Енглеске и свих осталих чланица ЕУ, као и НАТО – пакта. Који су цело време, финацијски, оружјем и логистички, подстрекивали украјинске политичаре и власти, као украјинске нацисте, Бандеровце и фашисте, да нападају и убијају Русе. О чему су ти Западњаци и њихови фашистички медији, упорно и то цело време ћутали и ни једном речју, од те 2014. године, па све до 24. Фебруара 2022. године, нису ни једну реч проговорили. А нити су свет и Европу обавестили, какви монструми и нацисти, живе и постоје у Украјини, као и какве су злочине геноцида, од 2014. године, до данашњих дана, над руским народом починили.

Али сада, од 24. Фебруара, кад Руска Армија и то потпуно оправдано, уђе у Украјину и пође да брани свој народ. Е сад су се сви амерички, енглески и Европски политичари, као и они који припадају НАТО– пакту, развриштали, раскукали и разгаламили, преко својих Гебелсовских медија, не што им је жао украјинаца или да би их заштитили. Већ галаме и вриште, да би својим лажима, сакрили своју директну умешанст у злочине, које су они заједно са украјинским нацистима од 2014. године, починили над руским народом. А сем тога, ти западни фашисти, покушавају да сакрију и све оне ратне планове, из 2004. године, које су правили са свим украјинским властима и политичарима, које су 2014. године и довели и то оним пучем – ( Кијевски Мајдан ), на власт, а уз своју војску, те украјинске нацисте, Бандеровце и фашисте. А са којима, тим западни фашисти и данас командују, и то водећи од 2014. године, директан и подмукао рат, против Руске Федерацији и руског народа.

И тај – подметнути рат Русији, без обзира на сва Америчо – Енглеска и ЕУ вриштања, лажи и наметнуте бандитске санкције, неће западној фашистичкој банди, ни мало припомоћи, да зауставе ИСТИНУ, која ће се у свет пробити и свима обзнанити. Јер Русија је од пре неколико дана, озбиљно и чврсто одлучила, да украјинске нацисте, Бандеровце и фашите, војно порази. А потом и да њиховим западним фашистичким учитељима и покровитељима, саспе сву живу истину у лице. А при том – доносечи им рачун -, за сво зло и злочине, које они починише над невиним руским народом. А сем тога, донеће им Руси и рачун и за сву ону штету, коју су Америка, Енглеска, ЕУ, као и чланице НАТО – пакта, у последњим годинама Русији починили. Јер УЗРОК, – Руске војне операције -, као и истина коју сам изнео, ничим се не може побити. Додуше може, и то онда, ако би Руска Федерација и њена армија, овај наметнути рат, од стране Западних фашиста, изгубила. Е, онда би вредела сва фашистичко западна и демократска истина, по нацисти Гебелсу. Е, тад би Русија била крива, али и осуђена, те би била проглашена злочиначком државом, као и цели руски народ, којег треба, исто као и србски народ и србску државу, ставити под западну и НАТО – опсаду, окупацију и контролу. Из тих разлога, као и знаних чињеница, али и понашања фашистичког запада, који је директно увукао и ушао у рат протв Русије, Русија ових дана, као и њено руководство и руска армија, уопште немају много избора. Русија не брани само истину, свој народ, економију и привреду, или своју културу и историју, а не, Русија сада брани своју слободу и свој потпуни опстанак. Све остале приче, поготово Западних медија, и такозваних новинара и аналитичара, су дрска лаж и прљава подвала Русији и руском народу, као и њеном руководству. Које у овим данима ратног зла, то руско руководство, не сме поклекнути или пасти на неку лаж, обману или лажну хуманост и самилост и то оних Западних – фашистичких злотвора и њихових украјинских нациста, бандероваца и фашиста. Који осам – дугих година, нису хтели да виде, а нити да – зауставе – тај геноцид над Русима. А који је у Украјини, по фашистичко – нацистичким методама, и то од 2014. г. Па све до 24. Фебруара 2022. године, вршен, над поштеним, часним и невиним руским народом, женама, мајка, цивимлима и деци. А што би УЗРОК и ПОКРЕТАЧ – Војне Руске Операције у Украјини.

Аутор: проф. Милосав Кнежевић Миле – песник за децу и одрасле, романописац, књижевни критичар и ратни ветаран из БиХ

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!