Породица и школа

Узорна и часна васпитачица у вртићу у Шапцу суспендована уз помоћ полиције

Вртић “Снежана“- фото ПУ “Наше дете“

На Благовести, 7. 4. 2021. год. васпитачица Слађана Ђурић, после 22 године радног стажа, по хитном поступку суспендована је са радног места и одстрањена са посла, у пратњи два полицајца а уз присуство директора Предшколске установе „Наше дете“ у вртићу „Снежана“, и то у термину када деца у пратњи родитеља долазе и када почињу предшколске активности.        

Децу и родитеље сачекала је неописиво велика непријатност, стрес и безочна и непедагошка мера, која се може назвати методом специјалног ЗЛОСТАВЉАЊА ДЕЦЕ, РОДИТЕЉА И ВАСПИТАЧА.

Видевши своје прве предшколске васпитне ауторитете у таквој позицији, питамо се као родитељи: какве све емотивне и моралне последице то може имати по малишане, и да ли је било ко о томе размишљао?  

Васпитачица Слађана је оптужена за занемаривање деце током боравка у предшколској установи, за то да васпитање меша са вером (рад са децом почиње кађењем учионице и молитвом “Оче наш“), што представља само повод за њено кажњавање, а главни разлог оваквог понашања према узорној и часној васпитачици јесте што одбија да носи маску док ради са децом. Као што је свима познато, деца у вртићу не носе маске, али су зато на то присиљене васпитачице док раде са децом и родитељи када доводе и одводе децу из вртића. Свесна да ће лоше утицати на децу ако се њихова васпитачица крије иза маске, она је од почетка школске године одбијала да је носи. Управа Предшколске установе “Наше дете“ је покушала да изврши притисак, али како није било законске основе они су привремено одустали, чекајући други повод.

Колико оптужбе наведене у решењу оптужене не одговарају ИСТИНИ И ОНОМЕ ШТО КРАСИ ОВУ КРЕАТИВНУ, СТРУЧНУ И ОРИГИНАЛНУ васпитачицу, види се из односа деце и родитеља који су, сви до једнога, приложили своје потписе подршке васпитачици Слађани, али и протест против неоснованог прогањања исте. Своје захтеве и потписе ће хитно упутити Управи Предшколске установе, медијима, јавном тужиоцу, адвокату, Министарствима просвете и правосуђа …

У својим захтевима, потписници наводе: „Рад васпитачице Слађане заслужује дивљење. У интеракцији са децом успева да их мотивише за креативне активности, без повишеног тона, без дугих пауза, без цртаних филмова… и као родитељи изражавамо захвалност и поштовање њеној пословној амбицији, што и потписима подршке доказујемо.“

Деца, као непоткупљиви, непогрешиви и неполитизовани мали људи, али велики у ИСТИНИ и љубави, нису желела да уђу у просторије из којих је њихова васпитачица изведена, и то у пратњи полиције.

Желимо да и ширу јавност упознамо са неправдом/мобингом коју је ова стручна и несебична васпитачица у свом раду доживела.  

ТАКАВ ВАСПИТАЧ СМЕТА ЉУДИМА БЕЗ ЕНТУЗИЈАЗМА, НЕПРАВЕДНИМА, ОНИМА КОЈИ О ПЕДАГОГИЈИ НИСУ МНОГО УЧИЛИ, КОЈИ НЕМАЈУ ЛИЧНУ ОРИГИНАЛНОСТ У РАДУ.

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!