Црква

Утицај црквених звона на људско здравље

Од давнина је познато да куга није харала тамо где су много и јако звонила црквена звона. Ево шта о томе каже савремена наука:

Црквена музика, а нарочито звоњава црквених звона, благотворно делује на људско здравље. У руским лабораторијама, помоћу огледа, утврђено је да осцилација ултразвучног дијапазона црквених звона одбија бациле куге, затим вирусе и друга инфективна обољења која се преносе ваздухом.

Савремени руски научник, еколог и писац, Фотије Јаковљевич Шипунов, управник лабораторије за истраживање биосфере руске Академије наука, годинама је изучавао утицај који на своју околину врше православни храмови и манастири. Ево шта он каже о исходима својих огледа:

„Манастир је небоземни појам. На манастире се непрекидно спуштају зраци небеских сила које оживљавају. Тамо гори небески огањ. Штавише, то се може проверити и помоћу савремених физичких инструмената. Чак и тамо, где су остали само темељи срушеног манастира, у време великих празника, уз помоћ инструмената, може се чути Литургија“.

О звонима, тим радосним гласницима црквених празника, весницима васкрсења и утехом за тужне, звонима која прате живот Хришћанина од рађања до смрти, Шипунов каже:

„Звоно није толико творевина људског колико Божијег ума. Ниједан математичар није у стању да израчуна формулу звона, нити једначину његовог звоњења. Покушавали су и Флоренски, Ојлер, али нису успели. Ја верујем да је звоно створено уз помоћ Божјег откривења. Исто као што је само тако могуће насликати добру икону. Тако је 12-октавна звучна симфонија звона која су звонила у великим манастирима какви су Задонски, Данилов, Спаски, на растојању од седам километара, према подацима мерења – стерилисала све патогене организме. Они не могуда издрже осцилације ултразвучног дијапазона, а ултразвук је веома снажан енергетски извор којим се могу сећи стабла, разбијати цигле. Пре дванаест година истраживали смо околину Јелеховске саборне цркве, у време Ускрса. Кад је звонило велико звоно, уништаван је вирус грипа.

Све епидемије која су наилазиле са Блиског истока на југ Старе Русије, у таласима су обилазиле рејоне у којима је било смештено много већих манастира, цркава – где је било много звоњења.“

У Русији, је до 1918. године било 80.000 цркава и 1.250 манастира, па се звук једног звона претапао у звук другог. Тако се по прорачунима научника, над Русијом стварало снажно заштитно поље, које је земљу штитило од великих епидемија. Звоњење је створено Божанским снагама ради јачања природне звукосфере.

Црква никада ништа не препоручује, нити забрањује из моралистичких, пуких људских разлога, него на основу Божјег откривења о природи човека и космоса, као и о начинима да човек и космос уђу у заједницу са Богом. У Христу, Речи и Смислу човека и свемира, зазвучала је најлепша мелодија коју је човечанство одувек жарко желело: мелодија Царства Небескога.

Извор: vizionarski.wordpress.com

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину која је у Србији забрањена!