Црква

Упокојио се Лука Младеновић

Дана 19. јула/1. августа 2020. год. уснуо је у Господу и своје привремено земно обитавалиште за вечно заменио

Лука Младеновић

Лука Младеновић

постојани ревнитељ Свете вере православне, пројавитељ високоврлинског живота у Христу, благоговејни походитељ светиња Српске православне цркве и васцелог Православља и сабеседник пребогат речју утехе и охрабрења сваком ко му искаже неку своју невољу. Својим непатвореним човекољубљем веома лако је освајао срца људи, без обзира на степен њихове утврђености у вери. Оним утврђенијим умео је на имресиван начин, правовремено и непогрешиво, да подари поуку, савет, смерницу из пребогате духовне ризнице Православља којој се својим срцем приопштио, увек истичући Свете Оце, учитеље, преподобне, подвижнике који су их исказали или написали, никада себе и сопствено промишљање. Своју духовну помоћ умео је, када би проценио да је то делотворно, да обогати шалом посебне врсте, умесне и врло лековите. Иако обремењен великим телесним недостатком (слеп) услед којег је имао доста проблема у свакодневном животу, увек је био знатно спремнији на помоћ другоме него на молбу за помоћ за себе. Из широког спектра јеванђелских врлина његов живот ни у чему није оскудевао: од речи утехе у малим и брзопролазним недаћама, до приложништва и милосрђа кадгод је било хитно и битно. Због тога је имао поштовање верног народа, свештенства и монаштва Епархије шабачке/шабачко-ваљевске, и осталих епархија, а од оснивања Катакомбног манастира Св. краља Милутина при Епархији рашко-призренској у егзилу у Бадовинцима, и њених духовника, монаха и монахиња Епархије и верника. Верници – богомољци при нашем манастиру и чланови МО Мачва СНО „Срби на окуп“ искреног и поузданог пријатеља, саветодавца и укрепитеља у сваком заједничком прегнућу.

            Молимо се Преблагом Господу да, молитвама Пресвете Богородице, наш брат Лука нађе покој у Његовом животворном наручју и прими награду за сва добра дела којима је изобиловао у свом овоземаљском животу.

            Господе Исусе Христе, прими наше молитве и удостој брата нашег Луку слушања Твојих речи „добри и верни слуго, у маломе си ми био веран, уђи у радост Господа свог“, и даруј му Покој, Мир и Вечни живот у Љубави Твојој.   

Уредништво Борба за истину

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!