Русија и руске земље

Уништење украјинског неонацизма постало је историјски задатак за Русију

Предстоје одлучујући удари Оружаних снага РФ

Догађаји у Украјини добијају нови обрт. Упркос резултатима постигнутим у поразу нацистичких формација, у Украјини се развијају шовинистичка осећања. Русофобно зомбирање становништва од стране медија и блогосфере има ефекта. Формирају се одреди Територијалне одбране. У уму обичног становника Украјине, питање „Кога штитимо?“ замењено је питањем „Зашто си дошао?“.

У овим условима, команда специјалне операције задржава трупе и није склона јуришима на велике градове, што би изазвало бројне жртве на обе стране. У међувремену је потребан војни успех. Уништење украјинског неонацизма постало је историјски задатак за Русију. Без решавања овог проблема Русија ће бити у горем положају него пре почетка војне операције.

Истовремено, све је уочљивије да неонацизам расте из перцепције Русије као „азијатизма“ усађеног у главама обичних Украјинаца. Ова перцепција није далеко од перцепције немачких фашиста о Русима током Великог отаџбинског рата као о „нељуди“. Међутим, Немци су „лечени“ оружјем. Са Украјинцима је све много компликованије, утиче сећање да смо „ми смо један народ“.

Чињеница да сада нема већих војних операција, омогућава да становништво, залуђено пропагандом, бежи у иностранство. Међутим, како се испоставило, спонзоре украјинске кризе у иностранству су чекала изненађења. Украјинске избеглице са собом носе дух презира према локалном становништву и изазивају сукобе скоро свуда. Молдавски и немачки сектор друштвених мрежа већ су пуни огорчених реакција.

По свему судећи, линија у ширењу непријатељстава коју ће команда руске групе моћи да пређе зависиће од промене војне ситуације као последица интервенције страних учесника у кризи.

Сада земље НАТО-а, под слоганом „Мир Украјини“, напумпавају Украјину убојитим оружјем (ПТУРСи, МАНПАДС, снајперске пушке) које ће користити батаљони територијалне одбране. Међутим, необучена територијална-одбрана ће по свој прилици бити беспомоћна у сукобу са редовним трупама. У току развоја непријатељстава, одбрана се може претворити у банду-побуњенички покрет предвођен страним инструкторима, који ће морати да буде сузбијен. Ово ће променити природу специјалне операције и, можда, постати предметна лекција за оне који пате од идеје украјинске супериорности.

Док украјинска страна одуговлачи руско-украјинске преговоре у нади да ће Запад увести санкције Русији, време је да се изврши притисак и на ратне хушкаче НАТО-а. „Паклене санкције“ ће се окренути према САД у неочекиваном правцу, ако руска нафта из Руске Федерације оде у Кину. О томе постоји договор између Москве и Пекинга. Према америчком министарству енергетике, 2021. године Руска Федерација је извезла 209 хиљада барела у САД и постала трећа сила по снабдевању нафтом у САД. Смањење руског удела погодиће америчке рафинерије.

Немачки канцелар Олаф Шолц, фасциниран тајном идејом реваншизма, такође ће осетити последице својих фантазија ако проток гаса кроз гасовод из Руске Федерације кроз Украјину почне да се смањује. Овај ефекат ће осетити и Шолцови суграђани. На крају крајева, ако постоји борба против неонацизма, ниједан народ који га подржава неће остати нетакнут.

Аутор: Дмитриј Седов

С руског превео Зоран Милошевић

Извор: https://www.fondsk.ru/news/2022/03/04/unichtozhenie-ukrainskogo-neonacizma-stalo-istoricheskoj-zadachej-rossii-55703.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!