Русија и руске земље

Уморан сам од извињења, време је да научимо да будемо поносни на оно што јесмо

Уморан сам! Уморан од извињења, уморан од одговорности, уморан од стида, уморан од срамоте! Због чега?.. За то што је робовласнички систем нестао из Азије? Зато што су се Летонија, Естонија, Литванија ваљале као сир у путеру? За то што бранећи Порт Артур, заменили смо 15 хиљада Руса за 110 хиљада Јапанаца? Због тога што је, бранећи Петропавловск-Камчатски 1854. године, око 1000 бранитеља, изгубивши само 40 људи, одбило напад три пута већих снага, пославши 400 противника у гробове или болничке кревете, и за чињеницу да се њихов англосаксонски командант упуцао? Зато што су Кипар, Бугарска, Грчка ослобођени од Турака? За то што нисмо дозволили да се Срби униште? За то што смо, испуњавајући своју мировну дужност, у Авганистану заменили 15 хиљада за 200 хиљада? Зато што 90 падобранаца није дозволило 2.500 милитаната да пробију коту 776? За замену 84 особе за 400? Зато што два батаљона плаћеника у Грозном нису успела да униште јуришни одред Мајкопске бригаде? Зато што је совјетска армија ослободила Европу од фашизма? Можда да се извиним за Бајазита? За Брестску тврђаву? За „јуриш мртвих“? За разарач „Новик“ или вођу „Ташкент“? Или можда пре Монгола – зато што смо збацили јарам? Или за Александра Невског, за слање европских витезова на дно Чудског језера? Зато што је Ана Јарославна научила Европу да користи виљушку и да се пере најмање једном месечно, а не једном у шест месеци? Или да се можда извинемо због девете падобранске чете 345. гардијског засебног падобранског пука, која је учествовала у борби на коти 3234 у Авганистану? Зашто да се ја као Рус овде извињавам?!

Јер, упркос свему, сачували смо част, понос и човекољубље? Зато што наши владари не дозвољавају да нас сведу на ниво Сомалије? Зато што су моји прадедови истерали Јапанце и Американце са Далеког истока?

Разумем!.. Морам да се извиним за то што је неопрана, потлачена и необразована Русија дала свету Толстоја, Херцена, Горког, Гогоља, Ломоносова, Чернишевског, Гагарина, Корољова, Циолковског, Крилова итд!
Да. Уморан сам. Ја сам Рус и уморан сам од извињења што сам Рус. Јер у мени тече крв оних који су закуцали штит на капије Цариграда, оних који су уништили Римско царство, који су освојили 1/6 копна на Земљи, оних који су спасли Европу од Татар-Монгола и фашиста, оних који су пројахали улицама Париза, они који су на бродовима спасавали будуће САД од Британије (да, да, и то!). Има много тога да се набраја, али… Свака држава има странице историје којима се може поносити, али из неког разлога само Русија треба да се стиди своје историје и да се посипа пепелом по глави! И пред ким? Пред Европом, која је уништила Инке, Астеке, Маје, палила људе на ломачама, исекла пола Африке, а остало продала у ропство!

Питам се шта треба да урадимо да нам сви који су нас „понизили“ коначно опросте?

Можда би требало да престанемо да пишемо о нашој историји у тону извињења и самоуништења? Лично, уморан сам од извињења! Време је да научите да будете поносни на оно што јесте! Ја сам Рус и желим да моја деца буду поносна на земљу у којој су рођена!

Аутор: Алексеј Казаков

Извор: Телеграм канал Дејан Берић

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!