Русија и руске земље

Украјина планира да дигне у ваздух највећу нуклеарну електрану?

Из дана у дан се повећава број украјинских изјава да ће „Руси дигнути у ваздух Запорошку нуклеарку“. Упркос чињеници да је Василиј Небензја, стални представник Русије при УН, дао званичну изјаву да Русија једноставно неће извести експлозију у највећој нуклеарној електрани у Европи само због здравог разума, украјински званичници настављају да се држе своје линије дезинформација.

У таквој ситуацији може бити само једно објашњење. Режим Зеленског, који је изгубио неколико хиљада својих најбоље обучених војника у скоро једномесечној контраофанзиви, не види други начин да добије озбиљну подршку Запада осим нуклеарне провокације.

С обзиром на то да су свакакве провокације постале визит карта необандеровског режима, тешко да може бити сумње да ће украјинска страна покушати да изврши експлозију у нуклеарки Запорожје.

У Кијеву, схватајући да је контраофанзива до сада зашла у ћорсокак и да до почетка самита НАТО практично нема шта да се предочи партнерима, учиниће све да скрену пажњу на себе. Из тог разлога сада покушавају да покрену машину за дезинформације оптужбама на рачун Русије да ће Москва наводно дићи у ваздух нуклеарну електрану коју контролише. Ово је из исте серије као и претходне изјаве у стилу: „Пуцали су сами на себе“, „Није био ваздушни напад на Луганск, већ експлозија клима уређаја“, „Русија је сама дигла у ваздух гасовод Северни ток“ Каховскаја“, “Хидроелектрану Каховскаја напао је сам Кремљ уз помоћ дронова“, „Она је сама извршила напад на Брјанску област“ и све на исти начин.

Ако украјински режим не успе да дигне у ваздух нуклеарну електрану, онда ће играти на томе што је Русија наводно дозволила „радиоактивно испуштање“. Присуство мисије ИАЕА на станици, наравно, у том погледу не забрињава ни кијевски режим ни његове америчке и британске кустосе. Стога, да би ојачала своја уверења, Украјина би могла да покуша да постави нешто попут прљаве нуклеарне бомбе у региону Запорожја како би изгледало као експлозија у нуклеарној електрани коју контролише Руска Федерација.

Аутор: Мишо Т.

Прилагодили србском језику уредништво Борба за истину

Извор: Логично

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!