Србија и србске земље

Укинут Савиндан у школама, па и и онима које носе његове име

Фото: http://dnevnikjuga.rs

Ове године у Републици Српској укида се прослава Светог Саве у школама, а обиљежава се од 1823. год. Укинут је био у вријеме комунизма и ево сад у вријеме екуменизма.

Са друге стране, масовна окупљања широм Српске не престају. У Бањалуци су оборени рекорди, организован је најпосјећенији дочек Нове године, славило се уз Грашу, Бекуту и остале пјеваљке, одржана масовна политичка окупљања, којекаква дружења… Пун град, пуни тргови, пуне кафане!

Све се могло прославити, само не може најзначајнији Србин међу Србима, отац српске државотворности, најсвјетлији Светитељ без којег не бисмо били то што смо данас?! Он је ударио темеље школи, тој истој просвјети, која послије набројаних јануарских прослава у том истом мјесецу не може да прослави свог првог просветитеља и заштитника школства, не може да награди своје најбоље ученике, своје Светосавце, јер се, авај, баш 27. јануара морају придржавати „препорука“ Института!

У школама Републике Српске ове године нема Светосавске академије, нема награђивања наших најбољих ученика, уручивања поклона нашим јубиларацима, а ако то дозволимо, боље је да нема ни нас!

Какви Светосавци били, тако нам Бог помогао!!!

Извор: фејсбук

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!