Црква

У што пружа наду мисија свештеника Предрага

Портал Манастир Острог† Manastir Ostrog прије пар дана објавио је овај клип, насловивши га: Ima nade hvala BOGU .

Наду у што пружа ова слика импресивног реда младих људи који на Сајму књига у Београду прилазе свештенику Предрагу Поповићу, на друштвеним мрежама изузетно популарном оцу Пеђи, да им потпише своју књигу?

Недавно сам на мојој фејсбук страници објавио текст „Популарност оца Пеђе као мјера духовног посрнућа српског народа“, који је пренијело пар портала (https://borbazaistinu.rs/popularnost-svestenika-pedje…/). Молим вас, прочитајте га. Популарност оца Пеђе на друштвеним мрежама не свједочи вјеру у српском народу; она свједочи дубину његовог духовног посрнућа. Овим младим људима подметнут је рог умјесто свијеће. И сам портал Манастир Острог † Manastir Ostrog је, на неки начин, рог умјесто свијеће. За своје име узели су име најпосјећенијег српског манастира. У рубрици „Детаљи о кориснику Манастир Острог † Manastir Ostrog“ пише:

„Страница посвећена поклоницима манастира Острог и Светог Василија! Страница је вођена од стране вјерника и није званична страница Манастира по коме носи назив. Радујемо се љубави и милости Божијој коју излива на нас острошки чудотворац, нека је слављен Бог у светима својим!“

У рубрици „Приватност и правни подаци“ пише:

„Postovani clanovi i pratioci nase stranice Posvecenoj Manastiru Ostrog, ovo nije zvanicna stranica i na fejs ne postoji ni jedna zvanicna stranica Manastira ostrog. Sve detaljne informacije i pouzdane mozete dobiti peko njihovog zvanicnog sajta na ovaj link … http://manastirostrog.com/

У импресуму не пише ништа.

Али, ко гледа ове рубрике. Сви гледају само објаве.

Можда намјера оснивача и администратора ове фејсбук странице и није подла, иако су прикрили своја имена. Али, да ли хотимице да ли нехотимице, они су довели у заблуду огроман број људи. Они имају 374.000 пратилаца. Да ли због садржаја на страници, или због имена које су себи узели, што мислите?

Они су острошко име узели без благослова Управе манастира. Стога је Управа ове светиње била принуђена да изда саопштење којим се ограђује од злоупотреба имена манастира Острога на друштвеним мрежама (https://www.in4s.net/uprava-manastira-ostrog-plasiraju…/).

Дакле, манастир Острог нема свој фејсбук налог. Да га има, засигурно се на њему не би појавио овај клип. А и ако би, онда то не би било уз овакво надање, него уз указивање да нам се младеж овако прелешћује, духовно обмањује.

Аутор: Протојереј Јован Пламенац

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!