Србија и србске земље

У Сребреници докторици Фадили смета Литургија

Ко то лијечи народ у Сребреници?

Кад смо доселили у Сребреницу, прије 10 година, регистровали се код љекара, и неколико људи нас је у наредној години онако кроз причу упитало: па добра је и докторица Фадила, љубазна, и код ње сте могли. Срела сам је на ходнику Дома здравља једне прилике, није ме поздравила….нема везе, није обавезна да поздрави све пацијенте на ходнику. Нисмо се више среле за ових десетак година….до данас.

Јутрос кренух са дјецом до темеља храма Светог Сисоја, гдје је данас слава и служи се Света Литургија. Како изађох из кола једна жена из куће у близини поче, што би наш народ рекао – сиктати. Хај жене к’о жене, одох на Литургију. Мало ме узнемири шта ми то прича, помиње паркинг, али нисам ни у дворишту њеном, нити било чијем, нити испред капије. Пријатељ ми рече, сестра докторице Фадиле.

По завршетку Литургије (која је била сво вријеме ометана од комшија гласном музиком), кренух кући са дјецом. Прилазећи ауту видим жену…као да сам је већ видјела, сјетих се ријечи пријатеља и помислих докторица Фадила. Фино се поздрависмо, но докторица не оста на томе… Поче о земљи, цркви, наше – ваше, и до оног овдје добро познатог: колико сте наших побили?

Да разјаснимо- докторица то питање поставља мени и мојој дјеци, и жени млађој од мене, и њеној дјеци. Мојој дјеци је тешко рањен ђед у последњем рату, а друго троје дјеце у овом животу неће упознати ђеда јер је убијен у Сребреници у последњем рату.

Коме то питање поставља та „љубазна докторица“? Је ли то учила на медицинском факултету да се тако понаша пред шесторо малољетне дјеце? Не знам… Али знам да је примљена да ради у Републици Српској. Знам да су ми је сви представили као љубазну и фину. Знам да сам учена да су љекари „узор понашања“.

Коме то смета групица људи на Литургији?
Да ли знате да се неки дан у Поточарима у једном моменту окупило двије до три хиљаде људи? Нико није рекао: зашто се не поштују мјере… Зарад мира, јасно.

Коме жртвујеш полицајце који су тај дан били по службеној дужности међу двије хиљаде људи? Коме чиниш услугу? Ко то „лијечи“ људе, ко то трује људе, ко то уништава поштовање међу људима? Ко те то разара, Републико моја?

Ко то лијечи људе, Републико?

Аутор: Данијела Лела Млађеновић

Извор: ФС Деспотовина

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!