Rusija i ruske zemlje

Tragedija Slovena u Ukrajini o kojoj se ćuti: Deca na rasprodaji!

Kada vlast u državi osvoje pripadnici manjine, po pravilu progone i uništavaju većinu. Za ovako nešto je savršen primer Ukrajina. Ukrajina je nastala je 1991. godine, odvajanjem Ukrajinske Socijalističke republike od Sovjetskog Saveza. Većina stanovnika bili su Rusi (Sloveni), ali posle više nasilnih ukrajinizacija, uništavanja ekonomije, tj. stalne ekonomske krize i nezaposlenosti, obojenih revolucija, posebno one iz 2014. kada su vlast u zemlji preuzeli cionisti, te rata na Istoku zemlje, Sloveni su obezglavljeni i prestavljaju masu bez elite. Od osamostaljenja nije izvršen popis stanovništva, ali statističari tvrde da je 1991. godine imala oko 52 miliona ljudi, a sada manje od 40. Raseljavanje (ili proterovanje Slovena iz Ukrajine je samo jedan aspekt), sada se otrivaju nove zle namere vlasti ove države.

Vladajuća partija «Sluge naroda» (predsednika Zelenskog) žele da u paralmentu (Vrhovnoj Radi – gde većinu kontrolišee Soroš) usvoje zakon o rasprodaju ukrajinske zemlje (kako bi je kupile zapadne kompanije i bogati pojedinci), ali i zakon kojim se leglaizuje (ras)pradaja dece (videti https://www.fondsk.ru/news/2020/02/15/ukrainskie-podrostki-na-rasprodazhu-50135.html).

Ovo je očigledno pri i površnom čitanju predloga zakona «O izmenama u nekim zakonodavnim aktima Ukrajine u realizaciji prava maloletnika u sferi zdravstvene zaštite». Navodno maloletnici nemaju pravo da sami biraju lekara, metode lečenja, kao i vidove medicinskih usluga, te to treba popraviti.

Lekari u Ukrajini sležu ramenima. Do sada se nije desilo da neko dete nije lečeno ili je na neki način oštećeno. Naprotiv, uvek su imai prioritet i sva pitanja oko njihovog zdravlja rešavana su u dogovoru sa njihovim roditeljima (a i sa kim bi drugim).

Međutim «eksperti» ukrajinskog parlamenta su zaključili da novim izmenama zakona deci od 14 do 18 godina (maloletnicima) treba dati pravo da «zaključuju ugovore u vezi sa medicinksim usluguma». Drugim rečima, dete od 14 godina može samo da odlučuje da li treba da se leči od narkomanije, alkoholizma, toksiomanije i slično (Ukrajina zauzima prvo mesto u svetu – podaci iz 2018. godine – po potrošnji alkohola od strane dece, čak 87 posto dece pije, a 26 posto se napija nekoliko puta mesečno). Takođe izmene zakona predviđaju da deca sa 14 godina mogu da sama donesu odluku o hiruškoj promeni pola.

I još jedan aspekt. Godine 2019. već je menjan zakon Građanskog kodeksa Ukrajine, kojim je u članu 290 predviđeno da «punoletno fizičko lice može da donira krv i njene komponente, ali i organe i druge anatomske materijale i reproduktivne ćelije». Drugim rečima lice sa napunjenih 18 godina može biti živi donator ne samo ćelija, nego i organa. Nove izmene zakona ovo «pravo na donatorstvo» omogućava deci starosti 14 godina, što znači da će moći da prodaju svoje organe na tržištu.

Na crnom tržištu organa već trljaju ruke. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije na ovom tržištu se godišnje preproda oko 10.000 ljudskih organa. Zarada od ovog crnog posla je negde između 1,2 i 1,8 milijardi dolara. Ljudska pluća mogu se kupiti za 80.000 do 150.000 evra, jetra za 150.000-550.000, delovi jetre za 40.000 evra. Rožnjača oka procenjuje se na 4.000 do15.000 evra. Bubrezi su najpopularniji. Donor u Sjedinjenim Državama može zatražiti više od 250.000 evra, u Indiji ili Kini – 15-60.000 evra.

Na internetu stanovnici Ukrajine su među brojnijim ponuđačima organa, jer ima  puno mladih stanovnika Ukrajine kojima treba novac. Evo vrlo tipične ponudee izvesnog Sergeja iz Nikolajeva na jednom od ukrajinskih sajtova: «Prodajem bubreg i deo jetre. Cena – 100 000 dolara. Imam 24 godine, zdrav sam kao bik, nisam do sada bolovao ni od čega. Hitno mi treba novac.» Dat je  broj mobilnog telefona i mejl.

Kuda ide demokratsko-liberalna Ukrajina?

Šta se događa sa Slovenima u ovoj zemlji?

Ko to vodi rat protiv Slovena?

Pitanja su koja čekaju brz odgovor!

Izvor: balkanskageopolitika.com

Hvala na poverenju! Molim vas podelite, širite istinu koja je u Srbiji zabranjena!