Занимљивости

ТО ПАТРИЦИА, СРПКИЊО: Девојка из Замбије учи наш језик преко интернета и песмом поручује – Косово је Србија (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Youtube
У СРБИЈУ се заљубила захваљујући фотографији.

Од тада Патрициа Каунда (20), студенткиња Економског факултета у Замбији, која ради у банци као асистент, слободно време користи за учење српскохг језика и упозанвање наше земље.

– Србија је једна прелепа земља, коју желим да посетим. Први пут када сам погледала слике Србије, остала сам затечена лепотама и природом. Заинтересовала ме је та лепа мала земља. Ту ми се од одушевљења јавила идеја да почнем да учим српски језик – испричала је Патриша, која на свом Јутјуб каналу објављује велики број видеа на српском језику.

Као велики заљубљеник у нашу земљу и језик, на једном видео-снимку покушала је и своју сестру да учи основама српског језика. Сада је отпевала и песму „Сини јарко сунце са Косова“. Уз хашптаг #kosovojesrbija.

-Ћао, чула сам српску националну песму и веома ми се свидело њено значење и емоција, па сам одлучила да је отпевам. Надам се да ћете уживати – написала је она у опису снимка.

Патрициа је српски почела да учи пролетос.

– Морам да признам да је јако тежак. Доста ми помажу музика и филмови . Чудан је нагласак, али је много занимљиво за слушање, посебно некоме ко је из мојих крајева. Што се тиче тежине језика, на скали од један до десет, ја бих рекла да је на осмом месту. Јако је тежак, има доста правила, али се надам да ћу успети да савладам све, знам да је потребно много времена, али ја имам жељу – а то је најбитније – каже она.

За Србију каже да је дестинација из снова и да се нада да ће сан, да је посети, да се оствари једног дана.

– Обећала сам себи да ћу посетити Србију, то ми је велика жеља. Волела бих да упознам културу, пробам специјалитете и обиђем целу земљу. Одушевљена сам природом и причама о Србији, надам се да ће ми се тај сан остварити – каже Патриција.

Признаје да је веома срећна због позитивних реакција које је добила.

– На свом Јутјуб каналу сам ставила снимак где причам на српском, коментари испод снимка су ме јако обрадовали и охрабрили, толико топлине и подршке нисам скоро доживела. Сви су ме подржали и дали ми мотивацију да наставим даље са учењем језика и, наравно, првом приликом када будем била у ситуацији да себи приуштим карту до Србије, то ћу и урадити – ја волим Србију – поручује лепотица из Замбије.

Извор: https://www.novosti.rs/c/vesti/ostale-vesti/926771/patricia-srpkinjo-devojka-zambije-uci-nas-jezik-preko-interneta-pesmom-porucuje-kosovo-srbija-video

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!