Србија и србске земље

Терористичка база у Зубином Потоку тик уз комплекс основне и средње школе као и дечијег обданишта

Фото: Новости/Иван Радуловић

Изградња полицијске станице у Зубином Потоку тик уз комплекс основне и средње школе као и дечијег обданишта са намером да се ту лоцира РОСУ полиција настала на темељима некадашње УЧК показује сву бруталност, охолост и свирепост сепаратистичких власти у Приштини.

Пре само пар дана иста власт, ни мало се не либећи, да би изградила кућу једном Албанцу у северном делу Косовске Митровице преко старог српског средњевековног гробља је трасирала пут који је поплочан костима српских староседелаца уз рушење надгробних споменика који највероватније треба да се уграде у темеље ове куће. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је на простору изнад Косовске Митровице старо српско средњевековно гробље у коме су до 1918. године сахрањивани Срби. Надгробни споменици из тог времена и дан-данас постоје. Сама локација и брдо на коме је гробље лоцирано због кукњава и лелека и данас се зове Кукавица. Локална власт коју представља албанизовани Бошњак Ертан Атић без имало устручавања и оклевања свађа се са историјом примењујући вандализам према српским насеобинама уз подругљиву констатацију – ако смо нешто и погрешили, исправићемо. Као да се разасуте кости и поломљени надгробни споменици покренути из свог мира могу вратити у пређашње стање.

Нажалост, сепаратистичка влада у Приштини са Аљбином Куртијем на челу примењује сурове одмазде према српском становништву уз бројна хапшења и терор над грађанима српске националности. Власт у Београду није у стању да спречи ову тиранију над Србима јер је у сукобу са сепратистима све битке изгубила.

Власт у Београду тренутно брине о томе како да Србе са Косова и Метохије привуче, како са севера КиМ тако и из других делова јужне српске покрајине, да се због предстојећих избора пријаве што више у Београду. У свим местима на Косову и Метохији присутна је велика кампања Српске напредне странке да се што више грађана пријављују у Београду уз услов да претходно потпишу приступницу овој странци и нормално 17. децембра гласају за њу. Овим поступком због личних интереса власт у Београду исељава Србе са КиМ смањујући њихов број па су и влада у Приштини и власт у Београду на истом задатку. А тај задатак гласи – што више смањити број Срба у јужној српској покрајини.

Да власт у Београду брине само о својим интересима говори и чињеница да је опет у сарадњи са антисрпским и сепаратистичким режимом Аљбина Куртија за контрамитинг владајуће Српске напредне старнке аутобусима које им је уступила влада у Приштини одвезла Србе са севера Косова и Метохије. Ту ситуацију искористила је Приштина, сигурно у договору са Београдом, да узурпира општине на северу Косова и Метохије.

Опет због избора Александар Вучић у маркетиншком смислу прима породицу из Косовског Поморавља у чијој породици је рођено хиљадито дете за скоро десет година постојања породилишта у селу Пасјане кор Гњилана. До доласка на власт Александра Вучића у Косовском Поморављу се отприлике годишње рађало толико деце, а не за десет година. У болницу у Косовској Митровици је 2012. године број порођаја био виши од хиљаду годишње. Данас је тај број мањи од 400. Ништа чудно имајући у виду да се за време власти или боље рећи дикатуре Александра Вучића више од 40 хиљада Срба одселило из јужне српске покрајине. То су подаци невладиних организација које баш и нису много наклољене Србима.

Куриозитет је већ кад се говори о породилишту и болници у Пасјану, њега је изградила сепаратистичка власт у Приштини на чијем челу је била влада Хашима Тачија. Он је свог пријатеља Александра Вучића са којим је жело да дели Косово овластио да ту болницу свечано отвори. Подела је требало да буде по систему да остатак Србије добије пар села на северу КиМ а остало да припадне великој Албанији.

Иначе, на Косову и Метохији и после више од месец дана од догађаја у Бањској ствари су много горке и уз пуно траума за Србе са севера Косова и Метохије. Постоје перманентни претреси и свакодневна малтретирања Срба од стране РОСУ полиције. Сами Срби се још налазе у конфузији, безнађу и резигнацији због онога што се догодило Србима учесницима ових немилих догађаја у Бањској. Са највишег места у земљи им је обећано да у случају ако дође до проблема да ће Војска Србије која је тик на нешто више од десетак километара удаљена од Бањске доћи да им помогне. Људи су жртвовани, неки су похапшени, други рањени а трећи убијени. Помоћ је изостала. Врховни командант Војске Србије оставио их је на цедилу.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!