Србија и србске земље

ТЕРОР РЕЖИМА: После Војске, наложена и обавезна вакцинација за МУП!

Директор полиције Владимир Ребић донео је наредбу о обавезној вакцинацији свих полицијских службеника у Србији осим оних код којих вакцинација против КОВИД-19 није могућа из здравствених разлога. Депеша под ознаком И бр: 51-117499/2021 са наређењем за имунизацију достављена је Полицијској управи за град Београд у петак, након чега је, по налогу начелника ПУ за град Београд Веселина Милића, интерним депешама започело обавештавање свих припадника полиције.

У наредби се наводи да су, у циљу стварања колективног имунитета а у складу са препоруком Кризног штаба, сви припадници МУП-а који се нису добровољно вакцинисали, сада обавезни да се вакцинишу!

Оваква наредба је несумњиво незаконита и противуставна јер не постоји одлука о обавезној имунизацији становништва што значи да она не може бити обавезна ни за полицију. Свако ко прима вакцину против коронавируса, мора да потпише пристанак.

Уколико се припадници полиције који то не желе, сада морају вакцинисати по наређењу, јасно је да пристанак не може бити добровољан.

По Уставу Републике Србије, ратификованим међународним конвенцијама и домаћим законима, имунизација грађана, па и полицијских службеника, може бити подстицана искључиво афирмативним мерама, никако претњама или санкцијама. Претње и санкције су средства дискриминације која је законом забрањена!

Позивамо државне органе да поштују Устав и законе Србије као и право сваког грађанина да слободно одлучи да ли ће се вакцинисати или не. Након наредбе начелника Генералштаба Милана Мојсиловића којом су на вакцинацију под претњом отказа обавезани припадници војске, и сличне наредбе коју је донео Владимир Ребић, почела је принудна имунизација свих полицијских службеника који нису желели да се вакцинишу.

Аутор: Немања Шаровић

Извор: Србин.инфо

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!