Свет

Теорија завјере постала истина – КОВИД ПАСОШ за пар месеци у ЕУ

Прерано је за попуштање, тврде еуропски бирократи. Еуропски бирократи на суммиту позвали су у четвртак “задржати чврста ограничења”, истовремено убрзавајући кампање цијепљења како би се зауставиле иначице коронавируса , али нису ријешили разлике у будућој “цјепиво путовници”.

“Епидемиолошка ситуација је и даље озбиљна, а нове варијанте представљају додатне изазове. Стога морамо задржати чврста ограничења, појачавајући напоре “на убрзавању цијепљења”, рекла су Двадесет седморица у својим закључцима након суммита на видеоконференцијама.

Иако пораст наводне британске и јужноафричке иначице вируса диже баук нових избијања контаминације диљем континента, кампање цијепљења и даље су успорене значајним кашњењима у испоруци и страху логичних особа од нуспојава.

“Сљедећих неколико тједана бит ће тешки на пољу цијепљења”, признао је предсједник Еуропског вијећа Charles Michel тијеком тисковне конференције. “Али желио бих показати поруку оптимизма…Имамо средства како бисмо осигурали да ЕУ игра кључну улогу у изласку из ове кризе у наредним мјесецима”, додао је овај еуробирократ.

Еуропска комисија обећала је нагли пораст доступних доза у другом тромјесечју – нагло повећаним испорукама од Pfizer / BioNTech i Moderne, одобрењем цјепива од Johnson & Johnson, те строгим надзором за рјешавање потешкоћа на производним линијама.

Charles Michel такођер је позвао на “побољшање капацитета за секвенцирање” вируса како би се брзо идентифицирале његове мутације – сложени поступак који се неравномјерно проводи у цијелој Унији, али за који је Bruxelles осигурао средства. Забринути због нових варијанти, око десет држава ЕУ ограничило је прелазак својих граница. Комисија их је прозвала шест, укључујући Белгију и Њемачку, како би објаснили ограничења која сматра несразмјернима, страхујући од прекида производних ланаца.
“Зелена путовница” – рецимо отворено Цовид путовница

Француска је са своје стране у четвртак најавила да ће јој требати нове PCR тестове за непрофесионална путовања прекограничних радника из Њемачке у Moselle. Њих 27 у почетку су обећали усвојити само “размјерне” и “недискриминаторне” мјере. Но, варијанте су промијениле ситуацију, потакнувши неке владе да затворе своје границе, пишу западни маинстреам медији.

Што се тиче питања еуропског цертификата о цијепљењу (рецимо отворено “Здравствена путовница”) ради олакшавања путовања, челници су се у својим закључцима задовољили “позивањем на заједнички приступ”.

“Још увијек постоје знанствена питања да ли сте престали преносити вирус након цијепљења”, аргументирала је предсједница Комисије Урсула вон дер Леyен. Питање права везаних уз ову “путовницу” неке су државе чланице сматрале “протурјечним” и “небитним”, у вријеме када је само 4,2% Еуропљана примило барем једну дозу цјепива.

Париз и Берлин сматрају питање преурањеним, одбацујући сваку неједнакост третмана између привилегиране мањине и осталих. Али друге државе – посебно оне које су највише овисне о туризму – желе убрзано усвајање како би спасиле своју љетну сезону, попут Грчке која је, попут Ципра, већ закључила туристички споразум с Израелом. Хрватска власт ће вјеројатно слиједити своје налогодавце јер за било какав отпор немају муда.

Уз подршку Бугарске, аустријски канцелар Себастиан Курз препоручио му је “зелену путовницу” која омогућава путовање или приступ ресторанима, за цијепљене људе, али и за оне који се сматрају “имунима” након заразе вирусом. Слична одлука вриједи и у Израелу који не захтјева цијепљење пребољелих особа.

Двадесет и седам је коначно повјерило Комисији задатак израде техничких увјета за “потврду о цијепљењу” (елемент који треба узети у обзир, ИТ подршка, интероперабилност итд.), што је синоним за путовницу. Еуропској извршној власти “требат ће три мјесеца да то постигне”. Канцеларка Ангела Меркел истакнула је новинарима, увјеравајући да након његове проведбе “то не значи да ће моћи путовати само носитељи путовнице за цијепљење”.

Актуалној власти у Хрватској и њиховим приљепцима не треба ништа вјеровати. Иду избори и приче о попуштању мјера могу лако бити само “лизало за народ”.

Манипулација звана “кухана жаба” одавно је позната и више не пали. Теорија завјере данас постаје завјера.

Аутор: Саша Ф.

Извор: https://www.logicno.com/politika/europski-birokrati-pozivaju-na-totalno-zakljucavanje-europskih-nacija.html

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!