Историја

Тако је говорио генерал Ратко Младић

Фото: in4s.net

Подсећамо на делове два дирљива говора великог генерала Ратка Младића, кога су издајници предали да труне у тамницама Западне Европе. Као последицу нашег срамног односа према својој прошлости, према својим великанима, опстанак и останак овог народа је неизвестан. Надамо се да ће се народ србски тргнути смртног сна и почети да бори како су то чинили генерал Младић и остали велики и часни Срби.

Уредништво Борба за истину

Војници и старешине, јунаци, драги гости, херојски народе Подриња,

Честитам вам овај велики дан, да у миру формирамо бригаду од највећих јунака овога неба! Добро је говорио генерал Крстић о делу ратног пута сваког становника и војника овога краја, херојског Херцег-Подриња, Романије и србског народа у целини!

Сећам се тешких дана ’92. године  када сам кроз непријатељске заседе пролазио да би у Милићима постројио овакав један строј. Многи из тога строја су овде, (почиње да плаче) али многи су нажалост остали на вечној стражи слободе нашег народа! И нека им је вечна слава и хвала!

Раме уз раме са мајкама и очевима, са војницима и официрима овога краја, ратовали су и Крајишници, Херцеговци, Србијанци и сви који су схватили шта се наднело на наш народ!

Било је дана када смо овде сахрањивали и по двије стотине и више наших становника, нејачи, стараца…то слепа Међународна заједница, па, нажалост и многи слепци у редовима нашег – и Православнога света нису видели ни до данас! Нашом младошћу и њиховим животима, попут синова многих мајки које су дале јединца, двојицу, тројицу или четворицу, опстали смо, на нашим огњиштима…

Опстали смо, на нашим огњиштима! Иако је на нас оволико мало, кол’ко нас је било, насрнуло, нажалост, к’о на пола Међународне заједнице! Народе, војско! За нашу судбину србску само можемо бити одговорни ми! И док нас има, бранићемо и одбранићемо наше гробове и наша огњишта! (аплауз)

Тачно је то да је у Дејтону потписан мир, али многи који су се бавили којекаквом шематиком, мисле се како ће то имплементират’! И тешко је схватити да они, који су недавно пуштали на нас од 1000 или 2000 кила авио бомбе и крстареће ракете, могу, након оног војног папира, који је легализација окупације овога простора, очекивати од србских мајки завијених у црно, да им мисле другачије него оно што су заслужили!

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!