Свет

СЗО коначно признаје да ПЦР тестови стварају лажне позитивне резултате

Светска здравствена организација (СЗО) објавила је 14. децембра смернице у којима упозорава да ће високи прагови циклуса на ПЦР тестовима резултирати лажно позитивним резултатима.

И ако су ове информације тачне, доступне су и месецима уназад, па се морамо питати: зашто их сада објављују?

Сарс-Цов-2 тестови „златног стандарда“ темеље се на ланчаној реакцији полимеразе (ПЦР).

ПЦР делује тако што узима нуклеотиде – ситне фрагменте ДНА или РНА – и реплицира их док не постану нешто довољно велико за идентификацију. Репликација се врши у циклусима, при чему сваки циклус удвостручује количину генетског материјала. Број циклуса потребних за стварање нечега што се може препознати познат је као „праг циклуса“ или „ЦТ вредност“. Што је вредност ЦТ већа, то је мања вероватноћа да ћете открити било шта значајно.

У овом новом допису СЗО-а наводи се да ће коришћење високе вредности ЦТ за испитивање присутности Сарс-Цов-2 резултирати лажно позитивним резултатима.

Да цитирамо њихове властите речи [наш нагласак]:
Корисници РТ-ПЦР реагенса требали би пажљиво прочитати ИФУ како би утврдили је ли потребно ручно подешавање прага позитивности ПЦР-а како би се узео у обзир позадински шум који може довести до тога да се узорак с вредношћу прага високог циклуса (Цт) тумачи као позитиван.

Даље објашњавају [опет, наш нагласак]:
Начело дизајна РТ-ПЦР значи да ће за пацијенте с високом разином циркулирајућег вируса (вирусно оптерећење) бити потребно релативно мало циклуса за откривање вируса, па ће вредност Цт бити ниска. Супротно томе, када узорци имају високу вредност Цт, то значи да је за откривање вируса било потребно много циклуса. У неким је околностима тешко утврдити разлику између позадинске буке и стварне присутности циљног вируса.

Наравно, ништа од овога није вест за некога ко је обраћао пажњу.

Да су ПЦР тестови лако манипулативни и потенцијално врло нетачни, један је од често понављаних борбених поклича оних који се противе наративу „пандемије“ и политикама закључавања.

О томе су написани многи чланци , многи стручњаци у том подручју, медицински новинари и други истраживачи су тврдили оно што је општепознато – да је сваки тест који користи ЦТ вредност преко 35 потенцијално бесмислен.

Доктор Карy Муллис, добитник Нобелове награде за изум ПЦР поступка, био је јасан да то није замишљено као дијагностички алат , рекавши: С ПЦР-ом можете пронаћи готово све у било коме.

И све је то јавно познато од почетка пандемије. Властита wеб страница аустралијске владе признала је да су тестови били мањкави, а суд у Португалу пресудио је да нису прикладни за сврху .

Чак је и др. Антхонy Фауци јавно признао да ће праг циклуса преко 35 открити „мртве нуклеотиде“, а не живи вирус.

Унаточ свему томе, познато је да су многелабораторији широм света користили ПЦР тестове с вредностима ЦТ-а преко 35, чак и до ниских 40-их.

Па зашто је WХО напокон одлучио рећи да то није у реду? Који би разлог могли имати да коначно одлуче препознати ову једноставну стварност?

Одговор на ово питање је потенцијално шокантно циничан: Сада имамо вакцину. Више нам не требају лажно позитивни подаци.

Дакле, након што се сви вакцинишу, сви ПЦР тестови који се раде обављаће се „према новим смерницама СЗО-а“ и изводити само 25 до 30 циклуса уместо садашњих 35+.

Број „позитивних случајева“ ће се стрмоглавити и имаћемо потврду да чудесна вакцина делује…

Извор: https://ekspresvesti.rs/cenzura/item/1844-szo-konacno-priznaje-da-pcr-testovi-stvaraju-lazne-pozitivne-rezultate

Хвала на поверењу! Молимо вас поделите, ширите истину!